Jump to content

manki1

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sjećam se da sam nakon odvjetničkog ureda dobio riješenje suda.....a nedavno provjerio na pravosudje.hr i upisano je moje ime (to je valda to...) Uglavnom poanta je da uz postojanje tog dara nisam dužan prihvatiti drugo naslijedstvo i dugove (ako bi ih bilo).
  2. To se provjerava na pravosudje.hr jel tako?
  3. Znači naslijeđivanje nakon smrti (nekretnine,dugovi,its) i darovni ugovor su dvije kategorije? Jel to znači da ukoliko mi je od strane roditelja darovana ta nekretnina nemam straha od naslijeđivanja nekih dugova (npr ako se odreknem eventualnog naslijeđa tipa vikendica, zemlja....)? Papiri su provedeni i vidljivo je moje ime na onoj stranici pravosudje.hr...ako se na to misli.
  4. Prije 15ak godina navršivši 18 godina roditelji mi daruju kuću (darovni ugovor sa doživotnim uživanjem) u kojoj oni stanuju iz razloga što je jedan od 2 roditelja bio prilično neodgovoran poduzetnik (da ista nebi završila pod hipotekom i sl.). Poznata mi je činjenica da se može naslijediti dug u visini naslijedstva (tako nešto). Pa me zanima da li tu istu nekretninu mogu dati pod dug u slučaju da bi postojao nakon smrti roditelja (što dobio to dao) ili mora biti novac u vrijednosti nekretnine? U toj nekretnini ne stanujem i osjećam da mi je samo teret!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija