Jump to content

blazenka cukli

Korisnik
 • Broj objava

  82
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Tužba i troškovi

  Ok.ako sam ja tužitelj koje troskove ima tuzenik(osim provedbe etažiranja i upisa svog dijela vlasništva).?
 2. Tužba i troškovi

  Poštovani,molim informaciju.Pokrenula bih tuzbu za razvrgnuce suvlasnistva i upis vlasnistva.Zanima me koji je postupak kod odvjetnika ,što se plaća odmah i da li sudske troškove plaćam ja kao tužitelj ili tuženik koji se protivi prijedlogu za upis vlasnistva? Hvala unaprijed. Lp
 3. Aneks ugovora

  Pozdrav.ako nije problem mozete mi molim vas napisati sta treba staviti u ugovor.
 4. Aneks ugovora

  Hvala na savjetu.lp
 5. Aneks ugovora

  Poštovani, molim informaciju i savjet.Dogovaram sezonski posao na 4.mj.Poslodavac bi, kao osiguranje da ću ispoštovati datum početka i završetka rada ,jedan dio plače izuzeo kao polog te mi ga isplatio na kraju sezone (iz razloga što je prošle godine nakon 2 mj. bez opravdanog razloga djelatnica raskinula ugovor o radu pa nije mogao naći zamjenu). Pitanje je kako da se ja osiguram da će mi polog isplatiti na kraju sezone. Da li da napravimo aneks ugovora ili pod stavkom 7. ugovora o radu dodatu tu obvezu poslodavca. Hvala unaprijed. Lp
 6. Problematična vlasnica

  Poštovani, Godinama imam problem sa bivšom svekrvom na čijem zemljištu sam izgradila kuću.Imam suglasnost za gradnju i korištenje parcele a ona ni uskraćuje i uživanje iste i uređenje okućnice. Imala sam uređena tri prekrasna kamenjara i prvo mi je zabranila da zalijevam cvijeće ...jer je to njezina zemlja a onda mi je počupala svo cvijeće. S tim sam se pomirila ,to je bilo prije deset godina ali ono što radi mojim posjetiteljima moram na neki način rješiti,samo ne znam kako pa molim Vas za savjet. Tjera mi goste iz dvorišta uz mahanje metlom i galamu da je ona vlasnica i nemaju pravo ulaziti u njeno dvorište. Da li ona to smije i što mogu poduzeti da zaštitim svoje posjetitelje od tih gadosti. Da li mogu slučaj prijaviti policiji ili pokrenuti sudski postupak za uspostavljanje mira. Hvala unaprijed i lijep pozdrav.
 7. Help!nepravda na burzi

  Hvala na savjetu,pokušat ću pa šta bude,bit će.Pozdrav
 8. Help!nepravda na burzi

  Puno hvala,pokušat ću ,ali i ja sumnjam na povoljnije rješenje,pa ću nakon odgovora zatražiti povlaćenje zahtjeva za novčanu naknadu i čekati bolje uvjete. Lijep pozdrav!
 9. Help!nepravda na burzi

  Da.i meni je rekla pravnica da bi računali 4.,5. i 6 .mj da nisam pocela 4.04.raditi ali to nije 3 mjeseca i po tome ne moze racunati. To je nebuloza,bolovanje je naknada koja ne ulazi u obracun ,pa nek skinu tu naknadu iz izracuna.Pa nisam prekinula radni odnos nego bila na bolovanju i to je pravo svakog radnika.Imate kakav prijedlog za navesti u žalbi.
 10. Help!nepravda na burzi

  Ok.mislite 22. 11.? Imate kakav savjet? Hvala vam na javljanju.
 11. Help!nepravda na burzi

  Danas sam primila rješenje ali je odluka od 24.10.
 12. Help!nepravda na burzi

  Poštovani, Molim vas za brzi odgovor.Jadna sam i pišem u suzama.Radila sam od 4.4 2018.do 30.09. sezonski na moru,vratim se doma i trdzim naknadu za nezaposlene jer imam 18 mj.staža u 2.god.Dobijem rjesenje sa određenim iznosom naknade od 1651 kn.Ne znsm dal da ubijrm sebe ili nekoga. U 7.mj primila sam placu 5115 kn 8.mj-6300kn 9mj.-7366kn Crncila sam ko konj,imam 55 godina,radila uz bolove u ramenu jer imam kronični kalcificirajuci tendinitis i burzitis ,trpala se s brufenima i u 7 mj.zbog onesposobljene ruke moram na bolovanje. I objasnjenje je pravnice da zbog boljovanja nije mogla utvrditi osnovicu za utvrđivanje visine naknade pa je visina naknade utvrdena u iznosu od 60 % od minimalca.Rjesenje me čekalo kod savjetnice,skoro bi prosao rok za žalbu,a ja sam se skoro onesvjestila od srdžbe i jada. Utvrdeno prema odredbi članka 42.stavka 1. Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti. Prema mom izracunu bilo bi oko 4.000kn Pomozi ljudi,hitno moram sastaviti žalbu.
 13. Razmjerni dio godisnjeg odmora

 14. Postovani,imam upit o pravu na isplatu naknade za razmjerni dio godisnjeg odmora. Radim u sezoni na odredeno vrijeme i ukupno cu imati 5 mj.i 27 radnih dana. Potpisala sam ugovor prema Pravilniku o radu u kojem nema nista o pravu radnika na razmjerni dio god.odmora a ja bih trazila da mi se isplati naknada za taj dio pa me zanima dali se mogu pozvati na clanak 78.Zakona i radu i s kojim datumom jer mi ugovor istice 30.09. Lijep pozdrav i hvala unaprijed.
 15. Zastara ovrhe za prometni prekršaj

  Hvala Vam na odgovoru i ugodan vikend zelim.
×