Jump to content

blazenka cukli

Korisnik
 • Broj objava

  82
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je blazenka cukli objavio

 1. Tužba i troškovi

  Poštovani,molim informaciju.Pokrenula bih tuzbu za razvrgnuce suvlasnistva i upis vlasnistva.Zanima me koji je postupak kod odvjetnika ,što se plaća odmah i da li sudske troškove plaćam ja kao tužitelj ili tuženik koji se protivi prijedlogu za upis vlasnistva? Hvala unaprijed. Lp
 2. Tužba i troškovi

  Ok.ako sam ja tužitelj koje troskove ima tuzenik(osim provedbe etažiranja i upisa svog dijela vlasništva).?
 3. Aneks ugovora

  Pozdrav.ako nije problem mozete mi molim vas napisati sta treba staviti u ugovor.
 4. Aneks ugovora

  Poštovani, molim informaciju i savjet.Dogovaram sezonski posao na 4.mj.Poslodavac bi, kao osiguranje da ću ispoštovati datum početka i završetka rada ,jedan dio plače izuzeo kao polog te mi ga isplatio na kraju sezone (iz razloga što je prošle godine nakon 2 mj. bez opravdanog razloga djelatnica raskinula ugovor o radu pa nije mogao naći zamjenu). Pitanje je kako da se ja osiguram da će mi polog isplatiti na kraju sezone. Da li da napravimo aneks ugovora ili pod stavkom 7. ugovora o radu dodatu tu obvezu poslodavca. Hvala unaprijed. Lp
 5. Aneks ugovora

  Hvala na savjetu.lp
 6. Problematična vlasnica

  Poštovani, Godinama imam problem sa bivšom svekrvom na čijem zemljištu sam izgradila kuću.Imam suglasnost za gradnju i korištenje parcele a ona ni uskraćuje i uživanje iste i uređenje okućnice. Imala sam uređena tri prekrasna kamenjara i prvo mi je zabranila da zalijevam cvijeće ...jer je to njezina zemlja a onda mi je počupala svo cvijeće. S tim sam se pomirila ,to je bilo prije deset godina ali ono što radi mojim posjetiteljima moram na neki način rješiti,samo ne znam kako pa molim Vas za savjet. Tjera mi goste iz dvorišta uz mahanje metlom i galamu da je ona vlasnica i nemaju pravo ulaziti u njeno dvorište. Da li ona to smije i što mogu poduzeti da zaštitim svoje posjetitelje od tih gadosti. Da li mogu slučaj prijaviti policiji ili pokrenuti sudski postupak za uspostavljanje mira. Hvala unaprijed i lijep pozdrav.
 7. Help!nepravda na burzi

  Hvala na savjetu,pokušat ću pa šta bude,bit će.Pozdrav
 8. Help!nepravda na burzi

  Poštovani, Molim vas za brzi odgovor.Jadna sam i pišem u suzama.Radila sam od 4.4 2018.do 30.09. sezonski na moru,vratim se doma i trdzim naknadu za nezaposlene jer imam 18 mj.staža u 2.god.Dobijem rjesenje sa određenim iznosom naknade od 1651 kn.Ne znsm dal da ubijrm sebe ili nekoga. U 7.mj primila sam placu 5115 kn 8.mj-6300kn 9mj.-7366kn Crncila sam ko konj,imam 55 godina,radila uz bolove u ramenu jer imam kronični kalcificirajuci tendinitis i burzitis ,trpala se s brufenima i u 7 mj.zbog onesposobljene ruke moram na bolovanje. I objasnjenje je pravnice da zbog boljovanja nije mogla utvrditi osnovicu za utvrđivanje visine naknade pa je visina naknade utvrdena u iznosu od 60 % od minimalca.Rjesenje me čekalo kod savjetnice,skoro bi prosao rok za žalbu,a ja sam se skoro onesvjestila od srdžbe i jada. Utvrdeno prema odredbi članka 42.stavka 1. Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti. Prema mom izracunu bilo bi oko 4.000kn Pomozi ljudi,hitno moram sastaviti žalbu.
 9. Help!nepravda na burzi

  Puno hvala,pokušat ću ,ali i ja sumnjam na povoljnije rješenje,pa ću nakon odgovora zatražiti povlaćenje zahtjeva za novčanu naknadu i čekati bolje uvjete. Lijep pozdrav!
 10. Help!nepravda na burzi

  Da.i meni je rekla pravnica da bi računali 4.,5. i 6 .mj da nisam pocela 4.04.raditi ali to nije 3 mjeseca i po tome ne moze racunati. To je nebuloza,bolovanje je naknada koja ne ulazi u obracun ,pa nek skinu tu naknadu iz izracuna.Pa nisam prekinula radni odnos nego bila na bolovanju i to je pravo svakog radnika.Imate kakav prijedlog za navesti u žalbi.
 11. Help!nepravda na burzi

  Ok.mislite 22. 11.? Imate kakav savjet? Hvala vam na javljanju.
 12. Help!nepravda na burzi

  Danas sam primila rješenje ali je odluka od 24.10.
 13. Postovani,imam upit o pravu na isplatu naknade za razmjerni dio godisnjeg odmora. Radim u sezoni na odredeno vrijeme i ukupno cu imati 5 mj.i 27 radnih dana. Potpisala sam ugovor prema Pravilniku o radu u kojem nema nista o pravu radnika na razmjerni dio god.odmora a ja bih trazila da mi se isplati naknada za taj dio pa me zanima dali se mogu pozvati na clanak 78.Zakona i radu i s kojim datumom jer mi ugovor istice 30.09. Lijep pozdrav i hvala unaprijed.
 14. Razmjerni dio godisnjeg odmora

 15. Zastara ovrhe

  Lijep pozdrav,zanima me nakon koliko godina ovrha ide u zastaru,radi se o vise dugova prema Hrvatskom državnom proracunu -razne kazne(prometne,prekrsajne) i dali ima smisla zbog nemogucnosti otplacivanja duga zatraziti otpis duga od drzave? Ovrsenik je nezaposlen,star 25 g.a u dugu je oko 4 godine. Hvala!
 16. Zastara ovrhe za prometni prekršaj

  Hvala Vam na odgovoru i ugodan vikend zelim.
 17. Zastara ovrhe za prometni prekršaj

  Za dimnu bombu je presuda dosla 19.lipnja.2015. Radi se o ometanju ovrhe tj.delozacije za koju je kaznjeno 62 osobe sa 1000.00 kn kazne na temelju cl.44.st.3.ovrsnog zakona i pise da ce se kaznaako se ne plati u roku od 8 dana zamijeniti zatvorskom kaznom.Rjesenje je od 10.veljace 2015.zalio se na to rjesenje i 17.ozujka2016. nakon rocista za prekrsaj iz cl.23.Zakona o prekrsajima protiv javnog reda i mira i cl.43.prekrsajnog zakona sud odredio opomenu i 100 kn trosak.a ne spominje se 1000.00 kn.koja je 11.10 dosla u finu.
 18. Zastara ovrhe za prometni prekršaj

  Postovani,radi se o platnim nalozima za voznju bez karte u vlaku od 19.06.2013-767.00kn 18.09.2014-572.00kn 14.04.2014.-688.00kn 22.10.2015.-663.00kn Zatim 13.10.2013. 600.00kn za posjedovanje dimne bombe na ulazu u stadion-na Finu je doslo na naplatu 23.09.2016. 10.02 2015.zbog ometanja izvrsenja ovrhe kazna 1000 kn ,na Fini od 11.10.2017. Mladost-ludost,sin je mislil proci nekaznjeno a sad je blokiran sa cca 9.000.00kn. Evo,hvala vam na volji da pomognete svojim znanjem. Ako za neku ovrhu mozemo traziti zastaru molim vas objasnite kome se obratiti-fini,policiji,sudu? Ima jos dve kazne za voznju bicikla bez prsluka ali su od 2015.. Unaprijed hvala i lijep pozdrav.
 19. Zastara ovrhe za prometni prekršaj

  Lijepi pozdrav,evo ja upravo gledam ocevidnik fine za sina a buduci da ste se vi uspjeli pozvati na zastaru bila bih vam zahvalna ako mi mozete dati neke informacije.Pisete da ste intervenirali na fini pa me zanima na koji ste to nacin ucinili,kome da se obratim.Molim vas olaksajte mi,mozda je nesto uslo u zastaru.pozz
 20. prekrsajna kazna

  Poštovani,,radi se o sljedečem.Sin mi je dobio rješenje o pocinjenju prekrsaja sa kaznom od 810 kuna.On i prijatelji bili su zaustavljeni od strane policije na cesti ,sin nije odmah nasao osobnu iskaznicu vec ju je pokazao nakon dvije minute sto policajac nije zelio uvaziti i buduci da njegovi prijatelji nisu imali osobne privedeni su u policiju.Prijatelji su dobili kaznu od 100 kn,a on 810 zato sto je odbio dati osobnu sto nije istina.Prijatelj je na sudu potvrdio njegovu pricu sto izgleda nije prihvaceno svjedocenje.Buduci da je to bilo 2011 i buduci da je sin tada imao 19 god. i da je sada jos uvijek nezaposlen i uzdrzavan od mene,napisali bi prigovor.Mozda tako docekamo i zastaru.Sto j enajbolje navesti kao osnovu za prigovor.On i dalje smatra da nije kriv,njegovi prijatelji su bili pijani a on trijezan i gore je prosao zbog bahatog policajca. Molim Vas lijepo, savjetujte me,hitno je.:
 21. Prigovor protiv rješenja o ovrsi

  Šta reći ?Koristim pravne savjete s Vašeg foruma već godinama i postala sam tako priučeni pravnik ,haha šalim se..Ali Vi ste toliko jednostavni i razumljivi u davanju prijedloga i savjeta kao i raznih špranci da sam ja samostalno napisala za sebe osobno nekoliko predmeta i tako ušparala na visokim odvjetničkim tarifama.Osim toga pomogla sam i drugima u sastavljanju raznih žalbi i prigovora tako da za Vas imam samo riječi pohvale i zahvale na spremnosti i trudu kojima nam pomažete odgovarajući na naša pitanja.Vaša nesebična pomoč je neprocijenjiva i uvijek dobrodošla pa se nadam da će te dalje nastaviti pružanjem savjeta i za to vam veliiiikoooo hvala. NAJBOLJI STE!
 22. prekrsajna kazna

  Znaci,2011.je pocinjen prekrsaj,2014.presuda , odmah zalba Visem sudu a 30.12.2o15 zastara prekrsajnog progona. Bilo bi dobro kad bi korisnici foruma javili krajnji ishod jer bi time pomogli osobama s istim problemima.
 23. prekrsajna kazna

  Evo,sad sam nasla moju objavu i zelim obavijestiti ako koga interesira da je odlukom Visokog Prekrsajnog suda 2015.nadtupila zastara p
 24. Zastara ovrhe

  Vec sam se ponadala....hvala,svaka pohvala za Vas trud i volju da pomognete nama neznalicama
 25. Zastara ovrhe

  Ali isto je pravomocna ovrha prema Hž.
×