Jump to content

Intervala

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, molim vas za pomoć i informaciju. Udata sam za Hrvatskog državljanina i imam odobren privremeni boravak na godinu dana (spajanje obitelji). Državljanka sam BiH. Da li ja mogu kupiti svoju prvu nekretninu u Hrvatskoj, biti vlasnik iste 1/1 i da li bi morala platiti porez? Unaprijed zahvalna na pomoći i odgovoru,
  2. Muž je podigao kredit za namještaj u stanu. Trenutno se razvodimo i on želi da ja preuzmem taj kredit, jer stvari ostaju u stanu koji je moj. Od mojih prije braka zarađenih novaca smo živjeli godinu dana, jer smo bili bez posla i ja na konto te činjenice na želim da preuzmem taj kredit. Ako ne budem preuzela kredit, da li postoje mogućnosti da on mene ošteti na neki drugi način (iznese namjestaj iz stana ili nesto slično)? Molim vas za pomoć i odgovor!
  3. Udata sam za Hrvata i kupila sam stan u Hrvatskoj. Dobila sam dozvolu privremenog boravka na osnovu braka, odnosno spajanje obitelji. Trenutno sam u fazi razvoda i interesira me da li je moguće dobiti dozvolu privremenog boravka u Hrvatskoj na osnovu kupljene nekretnine, jer ga neću moći produžiti na osnovu braka koji će do isteka iste biti okončan? Molim vas za pomoć!
  4. U braku sam sa drzavljaninom Hrvatske, ja sam Bosanka i živimo u Hrvatskoj. Vjenčali smo se prije godinu dana, a ja sam dozvolu za privremeni boravak dobila u 9 mjesecu ove godine, te ono vrijedi godinu dana. Počela sam raditi u Hrvatskoj prije 2 mjeseca. U procesu sam razvoda i ne znam na koji način se mijenja moj status. Željela bi zbog posla da ostanem u HR, ali nemam nikakvu informaciju o tome kako se i na koji način poslije razvoda, a prije isteka privremenom boravka mijenja moj status u Hrvatskoj. Molim vas za pomoć i informacije.
  5. Puno vam hvala na brzom odgovoru, puno ste mi pomogli. Godinu dana sam u nedoumici i vođenja samo njegovim tvrdnjama.
  6. Udala sam se prije godinu dana za Hrvatskog državljanina, a ja sam Bosanka. Ja sam prije vjenčanja posjedovala svoj stan u Bosni koji sam poslije vjenčanja prodala i kupila stan u Zagrebu. Trenutno se razvodim. Nemam nikoga kome bi se mogla obratiti za pomoc, jer svi ljudi koje sam upoznala u ovome gradu su prijatelji moga muža koji im je zabranio da kontaktiraju sa mnom. On mi prijeti da bi mi mogao uzeti pola od imovine, odnosno stana koji sam ja kupila svojim novcem od prodanog stana u Bosni. Predugovor za stan je na moje ime. Da li ima veze što je stan u Zagrebu kupljen u braku i da li je moguće da on meni može uzeti pola. Posjedujem sve račune iz banke da je novac podignut u Bosni, imam ugovore o prodaji stana u tamo i imam potvrde da sam prijavila, odnosno prenijela novac preko granice BiH - HR. Molim vas za pomoć, jer nemam nikoga od svojih ovjde, nemam novce za odvjetnika, a on mi prijeti uzeti ono za šta sam cijeli život radila. Hvala puno unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija