Jump to content

radnikhr

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na Vašem odgovoru i mišljenju, no prosto je nevjerojatno da ovakva situacija uopće nije implementirana u Stečajni zakon i kako onda da mi laici iščitavamo zakone. Stvarno nevjerojatno ! U svakom slučaju hvala.
  2. Ne, trgovačko društvo nije u stečaju. Nastavilo je i dalje raditi normalno !!!
  3. Znam da je uvijek relativno lako odgovoriti na pitanja na koja se može dati odgovor, ali evo jedno pitanje koje bi trebalo biti izazov pravnicima ali i sudovima, barem što se tiče Stečajnog zakona. Situacija je slijedeća i molim nekoga, bilo koga ako ikako može odgovoriti na moje pitanje, u što iskreno sumnjam. Kronologija događaja ukratko : 1. nad mojom firmom otvoren je stečajni postupak 2. dolaskom stečajnog upravitelja, svi radnici dobivaju otkaz kao i ja ( ugovor na neodređeno ) 3. ja potpisujem novi ugovor na određeno sa stečajnim upraviteljem za potrebe stečajnog postupka 4. Visoki trgovački sud u međuvremenu ukida rješenje prvostupanjskog suda o otvaranju stečaja i vraća ga na ponovni postupak 5. prvostupanjski sud nakon ponovljenog postupka odbija prijedlog za pokretanje stečajnog postupka I to je ukratko to. Moje pitanje koje slijedi je : Koji je status mog ugovora koji sam imao sa poslodavcem prije otvaranja stečaja, tj. s obzirom da je na kraju prijedlog za pokretanje stečajnog postupka odbijen, da li su time automatski poništene sve radnje, a tako i otkaz ugovora koji sam imao ????? Ako netko od pravnika ili sudaca zna dati bilo kakvo objašnjenje ove vrlo zanimljive situacije koja, naravno nije predviđena u zakonu o stečaju, molio bih pomoć. Unaprijed hvala .
  4. Molim vas pomoć oko ovog pitanja. 1.Zanima me kliki su trenutno, točni mjesečni troškovi obrta prema državi i da li oni kompletno mogu ući u trošak poslovanja i kao takvi prikazati se u godišnjoj poreznoj prijavi ? 2.Također me zanima koliki su troškovi j.d..-a
  5. Hm, zaboravio sam pitati. Da li se ovo ograničenje odnosi i na otvaranje j.d.. ili d.-a. ?????
  6. Puno Vam zahvaljujem na odgovoru. Dakle sad će obrt ili j.d.. otvoriti supruga na svoje ime. Molio bih vas informacije tj. podatke koji su trenutno aktualni. Za obrt : 1. Koliki su sada minimalni mjesečni troškovi obrta ( Zagreb ) ? 2. Kolike su stope poreza na dohodak i do kojeg iznosa je pojedini porezni razred ? 3. Da li kompletna davanja ( mislim na ova minimalna mjesečna ) ulaze u trošak obrta ? Za j.d..: 1. Koliki su sada minimalni mjesečni troškovi j.d.. ( Zagreb ) ?
  7. Znači nema nikakve šanse teoretske i praktične da otvorim obrt i registriram bilo koju djelatnost kojom se bavi poslodavac.
  8. Molio bih pomoć oko ovog pitanja koja bi vjerojatno pomogla mnogima. Naime zaposlen sam i poslodavac ima registrirane sve žive i nežive djelatnosti. E, ja bih sada želio otvoriti obrt ali po čl. 93 Zakona o radu ispada da ne mogu registrirati niti jednu djelatnost jer bi me tako kačio ovaj zakon. Da li je to stvarno tako ili sam nešto krivo shvatio. Mislim ako je tako pa onda će sve firme registrirati sve moguće djelatnosti i nitko nikad neće moći paralelno sa radom kod poslodavca otvoriti obrt ili firmu.
  9. Ispričavam se, ali zaboravio sam napomenuti da tražim odvjetnika u Zagrebu.
  10. Hitno molim dobrog odvjetnika sa dobrim poznavanjem radnog prava. Stjecajem okolnosti u kojoj imam jednu od uloga želim se upustiti u spor ponaosob sa direktorom firme i njegovih dvoje odgovornih osoba radi neopravdanog otkaza, nadoknade neisplaćenih plaća, otpremnine, te ih također kazneno prijaviti i tražiti odštetu za duševne boli te za osvetu, revanšizam ili kako već nazvati odnos prema meni nakon nastalih uvjeta. Zbog toga tražim odvjetnika koji želi ići do kraja i spreman je boriti se i sa krugovima s kojima je moj direktor povezan a sežu skroz i u politiku. Unaprijed se zahvaljujem svima koji mi se jave, a o samim detaljima porazgovarat ćemo pri prvom susretu.
  11. Mene samo zanima da li netko uopće čita ove postove, jer nema ama baš nikakvih odgovora !
  12. Možda će zvučati nevjerojatno, ali u Hrvatskoj ništa nije nevjerojatno. Naime, u mojoj firmi je prekinut steëaj odlukom visokog trgovaëkog suda. S obzirom da sam prije steëaja imao ugovor o radu na neodre@eno, a kad je proglaçen steëaj odmah sam dobio ugovor na ode@eno, zanima me koji ugovor o radu sada vrijedi s obzirom da se sve vratilo na staro kao prije steëaja _
  13. Molio bih hitno za pomoć !!! Situacija je slijedeća : Tvrtka je službeno u stečaju od 21. 12. 2012. Sa 31.12. 2012. otkazan mi je ugovor o radu na neodređeno i potpisao sam novi ugovor na određeno do 31.01.2013. U tvrtki sam zaposlen do raskida ugovora 31.12.2012. godine 10. godina od 1.1.2003. Zanima me slijedeće: Osim plaća, neiskorištenog godišnjeg odmora, neisplaćenih prekovremenih sati, neisplaćene naknade za prijevoz da li mogu uvrstiti u svoja potraživanja i isplatu otpremnine za 10 godina u tvrtki i kako se obračunava iznos te otpremnine ? Također me zanima da li ima smisla potraživati i jubilarnu nagradu za vjernost društvu koja nam je bila utvrđena kolektivnim ugovorom ? S obzirom da mi vrijeme za prijavu potraživanja od 15 dana od proglašenja stečaja ubrzo istječe, molio bih što brži odgovor ! Unaprijed se zahvaljujem svima na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija