Jump to content

ivsha

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ivsha

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

568 pregleda profila
 1. Molim vas, koji su službeni rokovi isporuke presude (mislim na dokiment koji očekujem na kućnu adresu)?
 2. Čekam pismeni presudu, pa ću vidjeti. Ovo sam vidjela na e-predmet, kao takva se vodi evidencija. Znači pisati će mi članak zbog kojega se nije obrazložilo?
 3. U ovom slučaju jest izrečena novčana kazna, te uvjetna kazna. Kako to onda objasniti?
 4. Možete li mi objasniti što znači : "Presuda - bez obrazloženja -"
 5. Nemam. Slučaj je jako specifičan, delikatan. Sama ću sastavljati obranu.
 6. Hvala na brzom odgovoru. Daj molim te reci mi kako da kontaktiram sutkinju? Odem tamo ili se trebam najaviti telefonom Ili kako već?
 7. Hvala! Kako mogu provjeriti o čemu se radi? Razgovarati sa sucem ili DO da mi pojasne o čemu se radi?
 8. Ispravak: sudsko vijeće je odlučivalo o mom prigovoru i odlučilo da optužnica ima temelje jer postoji relevantna mogućnost počinjenja djela u to vrijeme. Za to sam dobila pismenu obavijest. Nakon toga dobivam od sutkinje obavijest da je rasprava zakazana 20.06. po članku 230 kz. Niti mi je jasno na koji se zakon to odnosi (autorska prava ili razbojništvo?), niti mi je jasno kako to može biti povezano ikako s mojim slučajem, i gdje se izgubio članak 325. kz zbog kojeg je postupak pokrenut? Odnosno je li sada ispada sam po čl 325 kz nevina?
 9. Ne. Citiram: "Zbog kaznenog djela iz članka 230. stavka 1. KZ"
 10. Dobila sam poziv na raspravu. No, po članku zakona za koji uopće u dosadašnjem tijeku postupka nisam optuživana. U niti jednoj fazi. A članci koji su do sada bili redovno navođeni, uopće se ne spominju. Članak po kojem tužena je 325 kz, na koji sam dobila presudu kaznenim nalogom, na koju sam se žalila. Nakon toga sudsko vijeće zakazuje raspravu, i to po članku 230 kz., a po kaznenom zakonu to je razbojništvo, s čim apsolutno nemam nikakve veze. Onda sam tražila dalje i u nekoj drugoj verziji zakona pronašla da se radi o kršenju autorskih prava. Kako to? Hvala
 11. Optužnica je potvrđena. Kakav je tijek postupka, što slijedeće očekivati? Postoje li rokovi za dio koji predstoji?
 12. U svakom slučaju, hvala na odgovorima! Kada sve to krene dalje, vjerojatno ću vam se opet obratiti za savjet... Lijep pozdrav svima!
 13. Hvala na odgovoru.. Radi se o povredi čl.325., Zapravo je moj proces iniciran nekakvim političkim pritiscima sa strane, a sama tužba je krenula od 3 nevladine udruge sa zajedničkom tužbom. Moja je obrana bila iscrpna i točna, te je dokazala da moj rad nema nikakav mrziteljski karakter već je isključivo naučne prirode. Priloženo je i masu dokaza koji nedvojbeno dokazuju što sam rekla. DO je iako sam kategorički odbacila svaku primisao na mogučnost povrede članka 325, napisalo kazneni nalog i donjelo osuđujuću presudu. Napominjem da je sve namješteno tako da me se uplaši i da priznam krivnju što je za mene nedopustivo. Tada sam uložila prigovor i čekam.. Kako sam rekla, optužnica je sastavljena skroz pretenciozno i izmišljena je krivnja.. DO je namjerno to učinilo kako nebi otišlo u proces jer će 100% izgubiti. Ovaj pravosudni sistem će imati velikih problema s mojim slučajem i čini mi se da će proizvesti mnoge posljedice. Želim vas pitati da li postoji mogućnost da sada oni nekako otežu postupak ili nešto slično. Moja je nakana nakon završetka tužiti i one koji su inicirali , pa čak i DO. Jeli postoji takva mogućnost? Unaprijed zahvaljujem.
×