Jump to content

remak

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nažalost, ugovor sa agencijom traje godinu dana ali ako se u tom roku ne potpiše traje još godinu dana i tek onda prestaje vrijediti. Provjerena informacija. Svi koji imaju problema sa angencijama slobodno raspravljajte, jer sam baš danas bila na jednom razgovoru kod njih gdje se bahato drže svog ugovora. Još nova situacija kod mene, Punomoć o prodaji nije potpisao vlasnik zemljišta nego druga osoba. Strašno je koliko su bahati da za sat u njihovoj agenciji traže tolike postotke. Sve sto rade oni možemo i mi sami, kao što je u mom slučaju ali bila jednom kod njih i hoće svoje.Ovo što rade je lihvarenje.
  2. Hvala na sudjelovanju. Ugovor, kao što sam napomenula, sam potpisala prije 14 mjeseci i tada odustali od kupovine. Poslije tih 14 mjeseci vlasnik osobno je prodavao i tada smo kupili direktno od vlasnika. Nisam znala da ugovori sa agencijom traju neograničeno. Lihvarski mi je da traži agencija postotak na cijenu koju je onda nudila. Kupoprodajni ugovor sa vlasnikom je daleko niža cijena, ali uporno agencija traži postotak na cijenu koja je bila prije 14mjeseci a ništa nisu uradili sem što su nas tada upoznali. Zbunjena.
  3. Molim hitno savjet U lipnju 2011. kupovali smo zemljište. Nešto što bi nam odgovaralo našli smo na internetu preko jedne agencije. Čim smo ušli u agenciju prvo smo trebali potpisati ugovor. Mada je prodavatelj rekao da će on sve srediti. Bili smo jednom kod njih , pogledali zemljište i odustali.U kolovozu 2012 preko jednog tjednika našli smo nešto povoljno, osobno prodaje vlasnik. Ispostavi se da je isto zemljište samo puno jeftinije. Dogovorimo, potpišemo kupoprodajni ugovor, uknjižimo se, na poreznu, platimo porez, sve ok. Sada nas zove agencija i traži postotak od cijene po kojoj su oni prodavali i prijete tužbom. Mi nudimo postotak od kupoprodajnog ugovora a oni neće ni da čuju. Iskreno da smo zaboravili na agenciju poslije godinu dana. Ne želimo na sud ali previše traže. Čak smo i ugovor sa agencijom bacili jer smo bili odustali. Da li imaju pravo tražiti postotak od cijene koju su oni nudili?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija