Jump to content

b12345

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru, Bojim se jedino,ako to napravimo, kakve ćemo mi imati posljedice, obzirom da i mi imamo psa te obzirom na njihova krajnje primitivna razmišljanja, mogli bi ga otrovati bez problema.
  2. Potšovani, prije nekoliko mjeseci smo kupili kuću u okolici Samobora.Kada smo kuću kupovali, susjedov pas (odnosno njegov box) je bio na drugoj strani, međutim u momentu kad smo potpisali ugovor, susjedi su ga brže bolje premjestili na zajedničku ogradu te na mjesto koje je već izgrađeno i namjenjeno kao dnevni boravak. Dakle prvi problem je sam nehumani odnos prema tom psu koji od jada i tuge tuli cijeli dan u ograđena 2 metra, te tamo i jede i vrši nuždu. Dakle, drugi problem je da ne možemo boraviti na mjestu, zbog koje smo kuću i kupili, od smrada, - a ni spavati je i spavaća soba tamo pozicionirana. Zamolili smo susjede da ga maknu ako je ikako moguće. Također napomenuli smo im da se ne bi trebali tako ponašati prema životinji. Rekli su da će box premjestiti s druge strane kuće, međutim, sve je toplije i toplije i ništa se ne događa i sve više smrdi. Ne smijemo ih prijavit društvu za zaštitu životinja, a da ne bi otrovali našeg psa. Da li postoji pravni način na koji možemo pomoći sebi (da možemo izaći iz kuće) i pomoći psu. LP Hvala unaprijed.
  3. Poštovani, voljela bih znati kao se pravno tretira slijedeći primentijer jer sam i sama vlasnik psa. Evo kratkog opisa situacije: Djevojčica (15)je bila u šetnji sa psom, istina da je pas dogo argentino, međutim to je obiteljski pas koji ne jede ljude ni malu djecu. Pas je ispred zgrade obavio veliku nuždu te je djevojčica iste sekunde sadržaj pokupila u vrečicu. Fini gospodin sa prvog kata je sa svog balkona prvo izrecitirao nekoliko prosto proširenih rečenica te se trčeći spustio na ulicu kako bi djevojčici "izčupao uši". Obzirom da mu je to zaista bila namjera, rukom je vičući krenuo djevojčici prema licu. Pas ga je uhvatio za ruku i srušio na pod. Gospodin se prijeti tužbom i traži da se pas eutanizira? Zar ne bi roditelji trebali dići tužbu? Hvala na vašem brzom odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija