Jump to content

BRAVO

Korisnik
  • Broj objava

    57
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. te minimalne mirovine nitko ne može uzeti zdravo za gotovo ja je isto primam te je zadnja tri mjeseca svaki mjesec drugi iznos ,dali netko ima kakvo objašnjenje ?
  2. Supruga mi radi kao učiteljica razredne nastave. Na jesen bi trebala biti tehnološki višak, odnosno dobiti poslovno uvjetovani otkaz, s obzirom da je s najmanje staža i godina starosti u toj školi. Od trećeg kriterija osobnog statusa uzdržavanih članova imamo dvoje djece u dobi do 7 godina od čega jedno još doji (8 mjeseci beba). Ja sam HRVI (40%), te sam u općoj invalidskoj mirovini ( stradao u prometu vraćajući se s posla) i primam minimalnu braniteljsku mirovinu. Ima li supruga pravo na prednost pri zapošljavanju u školi koja ukazuje potrebe za radnim mjestom i kao član obitelji (prema Zakonu o pravima hrv. branitelja), uz potvrdu Ureda državne uprave i svoj osobni status. Uzima li se i ta činjenica kod utvrđivanja viškova i manjkova u školama, odnosno primanja u radni odnos?
  3. Supruga mi radi kao učiteljica razredne nastave. Na jesen bi trebala biti tehnološki višak, odnosno dobiti poslovno uvjetovani otkaz, s obzirom da je s najmanje staža i godina starosti u toj školi. Od trećeg kriterija osobnog statusa uzdržavanih članova imamo dvoje djece u dobi do 7 godina od čega jedno još doji (8 mjeseci beba). Ja sam HRVI (40%), te sam u općoj invalidskoj mirovini ( stradao u prometu vraćajući se s posla) i primam minimalnu braniteljsku mirovinu. Ima li supruga pravo na prednost pri zapošljavanju u školi koja ukazuje potrebe za radnim mjestom i kao član obitelji (prema Zakonu o pravima hrv. branitelja), uz potvrdu Ureda državne uprave i svoj osobni status. Uzima li se i ta činjenica kod utvrđivanja viškova i manjkova u školama, odnosno primanja u radni odnos?
  4. Najniža mirovina hrvatskom branitelju iz Domovinskog rata od 1. siječnja 2012. određena je u svoti od 2448,45 kn mjesečno. ovo je sa stranice HZMO a ja danas primio najnižu opću 2323 kune dali to netko zna objasniti molio bih odgovor od znalaca unaprijed zahvalan na bilo kojem objašnjenju.
  5. Dobro kažeš da ih je popisao UNHCR ali vidiš u tome slućaju i ja sam bio u malo boljem logoru pa sam i ja popisan od strane Crvenog križa i imam potvrdu u protivnom nikada ne bi saznali gdje sam niti bih bio mijenjan.Nisam ja bio zatočen u nekom selu tijedan dana pa pušten bio sam na Manjači 56 dana dok me nisu razmijenili.
  6. Vukovar drago mi je da si nam pojasnio onu rečenicu zakona ali tako sam i ja mislio ali pojasni nam ovo iz zakona: Članak 4. (1) Zatočeni ili nestali hrvatski branitelj iz Domovinskog rata je hrvatski branitelj iz Domovinskog rata koji je u obrani suvereniteta Republike Hrvatske zatočen u neprijateljskom logoru ili zatvoru najmanje 3 dana ili je nestao u Domovinskom ratu. (2) Zatočena ili nestala osoba iz članka 3. stavka 2. ovoga Zakona je osoba koja je zatočena u neprijateljskom logoru ili zatvoru najmanje 3 dana ili je nestala prilikom obavljanja vojnih i drugih dužnosti po nalogu nadležnih tijela državne vlasti Republike Hrvatske u Domovinskom ratu Ne razumijem po ovome ispada da ako si bio i tri dana zarobljen onda si zatočenik . Zakon je napisan nikako a može ga svako tumačiti kako želi.
  7. Caka je u tome kada sam išao tražiti za suprugu rečeno je da donesem uvijerenje da mi je supruga član obitelji i to isti uvijerenje mi ne žele izdati u uredu za branitelje,kažu da mi supruga nema status člana obitelji a zakon kaže drugačije. citiram iz zakona: Članak 6. (1) Članovima obitelji smrtno stradaloga, zatočenog ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, prema ovom Zakonu, smatraju se bračni drug, djeca rođena u braku ili izvan braka, posvojena djeca i pastorčad (članovi uže obitelji), roditelji, očuh, maćeha i posvojitelj. oni uporno tvrde da nema status člana više ne znam kome bih se obratio za neki savijet ili pomoč.
  8. Imao bih jedno pitanje za znalce koji se razumiju u ovo naime prije nekoliko dana sam primio novu zdravstvenu iskaznicu sa kojom sam ja oslobođen plačati zdravstveno te na riješenju koje sam primio sa iskaznicom piše tko je sve oslobođen plačati pod 1.stoji: 1. članovi obitelji smrtno sdradalog,zatočenog i nestalog branitelja iz Domovinskog rata 2.HRVI iz Domovinskog rata 3.Hrvatske branitelje iz Domovinskog rata sa utvrđenim oštečenjem organizma od najmanje 30% Pošto sam ja bio zatočen u srpskom logoru 56 dana ja sam ujedno i zatočenik pa mi nije jasno kako moja supruga sa kojom sam se kasnije oženio i osnovao obitelj nema pravo dobiti status kao član obitelji zatočenog H.branitelja .MOlio bih sve koji imaju nekakva iskustva sa sličnim zakonom ili se razumiju u to pomognu odgovoriti tko su moji članovi obitelji ili kako se to več uzima u obzir ili mi može pomoči nekim drugim savijetom da ženu stavim u obitelj.Unaprijed zahvaljujem te pozdrav svim Hrvatskim braniteljima.
  9. pa ako ne drugačije ti zamrzni mirovinu pa radi do mile volj ako si sposoban raditi ne treba tebi ni profesionalna !
  10. to je bila samo razlika od 10% sa 30 na 40. 2 od atlanske i 18 od jadroplova.
  11. 02.04.2007 podnio zahtjev danas dobio dionice ATLANSKE PLOVIDBE i JADROPLOVA .
  12. ako imaš status branitelja onda imaš pravo ako ne onda ništa nažalost.
  13. ništa tu nije čudno moj primjer HRVI 40% staža 17 godina bio u logoru nisam dragovoljac i nemam čina opča 30 rat 70 civilno opča nesposobnost minimalna mirovina jer bi mi civilna iznosila 1600 kuna nije to ništa čudno prošlo je vrijeme dobrih mirovina!Ako mu civilna ne iznosi više pada na minimalnu.
  14. Eto sada mi sijela najmanja 2334 kuna sa zaostacima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija