Jump to content

petar2013

Korisnik
 • Broj objava

  335
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

petar2013 je zadnji put osvojio dan kolovoz 4

petar2013 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O petar2013

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3171 pregleda profila
 1. Trajno-Privremeno hrvi

  Imaju cak i vece privilegije pri odlasku u mirovinu, automatski im povecavaju 2 zvanja vise a da im mirovina bude sto veca, dok meni recimo ministar na zamolbu o povecanju zvanja odgovara: Za to nema potrebe. Pokusajte kod HV-a, mozda vam oni izadju u susret.
 2. Presvetli, ne grijesis. U mojoj opcini udruga oboljelih od PTSP-a koja broji 11 clanova (birano drustvo, samo dvojica imaju invalidnost na osnovi PTSP-a dok ostali tek to "ganjaju") dobija 9000 kn godisnje. Dok, ovo nije usporedjivanje ni vrijedjanje, udruga ribica veterana DR-a dobija 1000 kn a broji oko 60 clanova. Dakle, nema zakona, nema limita... nema smisla. Tko je dobar sa nacelnikom i jos ako je rodbinski povezan, taj je na konju, ostali su pokraj magarca.
 3. HRVI i OPG

  Mozes. Jedini uvjet da ne ulazis u sustav PDV-a. A ionako tesko budes zaradio godisnje preko 250.000 kn kada te automatizmom prebacuju u sustav PDV-a. Jedino, to se dobro raspitaj, ali ne u Agenciji za poljoprivredu jer nemaju blage veze o nicemu, sto je sa poticajima, sto domacim sto iz fondova EU, jer dizanjem poticaja ti to automatski ulazi u OPG. Ako nisi u sustavu PDV-a ne moras voditi nikakvo knjigovodstvo, smijes izdavati racune, ne R1, ali robu smijes prodavati samo kod kuce, tj. u OPG-u.
 4. Lažna vojna mirovina

  Šanse da mu oduzmu... nikakve. Ako Vam tko i odgovori na prijavu, biti će u obliku: Niste nam dali dovoljno podataka, bla bla bla... Ovo iz osobnog iskustva kad sam prijavio njih nekoliko imenom i prezimenom, te pisanom dokumentacijom o lažnim ratnim putevima i ostalom.
 5. A jesam ja onda dobio sa minimalnom... mogu kupiti samo tudum domaći, viski poslije kad očne mozak boljeti mogu sanjati. Uglavnom, par kuna, taman za koju litru najgoreg tuduma da se ubijem herojski.
 6. progon hrv.branitelja

  1 put, poziv kao gradjaninu 2 put, poziv kao svjedoku 3 put, poziv kao svjedoku 4 put, cekamo ja i kolege... Nije kao kod tebe, nad civilima... Kad ti znaju broj puske i pistolja koji si duzio... Nesto smrdi u drzavi Danskoj.
 7. Nemam blage što se kod mene dogodilo. Mišljenja sam da je to mirovinski namjerno napravio, iako im se sa ničim nisam zamjerio, povisio glas nisam nikad, jer su zatražili potvrdu o mom zvanju kad sam radio a ne potvrdu o prevođenju u dva viša zvanja (objašnjenje iz središnjice MUP-a). Jednostavno, ni po mojoj žalbi mirovinskom nisu to htjeli napraviti, čak mi nisu na žalbu ni odgovorili. Onda sam osobno napisao MUP-u i dobio šipak-
 8. Novi zakon o braniteljima i prodavanje magle braniteljima

  Ministarstvo obrane je posebna priča. Meni su nestale 2 godine bolovanja, iako imam svu papirologiju u svezi toga, čak i papir na kojem stoji kad sam se razdužio sa opremom i zbog čega, ali... nema me na famoznom spisku. Žao mi je što ti govorim, ali... prošao ti je vlak kao i meni.
 9. Draganec, išta novo kod tebe? Meni je MUP poslao "zahvalnicu" za moj doprinos za stvaranje Hrvatske. Molio bih sve upućene za pomoć. Da li se imam pravo žaliti, pošto mi nije prevedeno policijsko zvanje a svima ali baš svima iz moje policijske uprave je kad su odlazili u mirovinu? Kome da se eventualno žalim, pritužim itd.? Ili sudska tužba (na žalost sa osobnim novcima)? Inače, razgovor sa djelatnicom MUP-a nadležnom baš za to je bio nesuvisan, nije ni znala što bi mi rekla, savjetovala i sl., niti po kojem pravilniku, zakonu i sl. nemam na to pravo, niti kome da se obratim... ma ništa suvislo, kao da je pala sa Marsa. Najjadnije je bilo kad mi je rekla na telefon: Pokušajte kod vojske dobiti veći čin. Pa kakve ja veze imam sa vojskom ako sam u mirovini kao policajac. Draganec, Mrljavac, Kompa, Apache70 i ostali... molio bih pomoć i unaprijed se zahvaljujem.
 10. Liječničko povjerenstvo

  Piši požurnice... od zvanja i odlaska tamo ništa... samo papirnato da imaš dokaze a daljnje. Kod njih ti je to sasvim normalno, 99% ih boluje od Alzheimera, gube, zaboravljaju, ne čuju, ne razumiju... ali plaću znaju primiti, taj tren im se vrati pamet.
 11. Liječničko povjerenstvo

  Dakle, sada ce nas legalno vjestaciti pedijatri, kao sto su mene, i nemamo vise osnova zaliti se na to. Ni rijec nigdje o pravu na izuzece vjestacenja u odredjenom podrucnom uredu. Dobili smo nova prava ali ne i pravdu.
 12. Draganec, najzad sam uspio telefonski stupiti u kontakt sa osobom u MUP-u zaduzenom za prevodjenja u visa zvanja. Mirovinski je to trebao sam sluzbeno zatraziti... a nije. Privatno ja to ne mogu dobiti, rjesenje o prevodjenju, tako da su me otkantali i poslali nekakav naputak sa prijedlogom da posaljem molbu podrucnoj sluzbi da MUP-u uputi zahtjev. Poznavajuci svoj podrucni ured, od toga svega veliko nista. MUP pere ruke, podrucni ured to nikada ne bude zatrazio i to je to... nista od prevodjenja. Nije mi toliko ni stalo do toga, ali kad vidim da su skoro svi kolege to dobili automatizmom, razocaran sam u sve. Svaka cast specijalnoj policiji, organizirali su se na vrijeme, potrudili se za svoja prava i za njih nema problema. Dok mi uniforme, neki dobro prodju a neki kao ja izvise. Zalosno, ali to je hrvatska stvarnost.
 13. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Kod mene je bilo jos gore, prvi put nit sam ja sto rekao a niti je vjestak sto pitao, odglumio da pregledava moju dokumentaciju i nakon par minuta... gotovo. Drugi puta bilo interesantnije, u stilu policije, brzinski test da li sam pijan, dva-tri pitanja i moje sugeriranje vjestaku da sto prije zavrsi jer dosta ljudi ceka u hodniku, jer ionako da me rusi... i tako i bi. Treci izlazak, poslije dobivene presude Upravnog suda, odmah na ulasku sam rekao da ne trebam ni sjedati, nakon sto mi je vjestak ponudio da sjednem, nego da zavrsimo da drugi ne cekaju, pitao me samo zasto, ja rekao: jer ste mafija i ionako me rusis, odgovorio je da me on nece srusiti... i dovidjenja, taj put sam prosao, ali po presudi suda a ne dobroj volji vjestaka. A to da netko njima sugerira u vezi bolesti, zakona i sl., od toga nista, drze se dokumentacije ako je nisu bacili ili ako su bar malo procitali. Imaju interni nepisani naputak i samo nam Bog moze pomoci ostvariti, ne pravdu, nego pravo.
 14. Uz PTSP i depresija??

  Kod mene je bas ovako kako je Hasko napisao. Jedino, ja imam HRVI bez PTSP-a i depresije, to mi je poslije potvrdjeno kao dijagnoza i mislim da su mi zato na mirovinskom i dali 30 rat 70 civilno... jer mi PTSP nije tada ulazio u ocjenu HRVI kad sam isao na komisiju jer te dijagnoze nisam ni imao u papirima.
×