Jump to content

petar2013

Korisnik
 • Broj objava

  321
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

petar2013 je zadnji put osvojio dan siječanj 10 2015

petar2013 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O petar2013

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

2927 pregleda profila
 1. Liječničko povjerenstvo

  Dakle, sada ce nas legalno vjestaciti pedijatri, kao sto su mene, i nemamo vise osnova zaliti se na to. Ni rijec nigdje o pravu na izuzece vjestacenja u odredjenom podrucnom uredu. Dobili smo nova prava ali ne i pravdu.
 2. Draganec, najzad sam uspio telefonski stupiti u kontakt sa osobom u MUP-u zaduzenom za prevodjenja u visa zvanja. Mirovinski je to trebao sam sluzbeno zatraziti... a nije. Privatno ja to ne mogu dobiti, rjesenje o prevodjenju, tako da su me otkantali i poslali nekakav naputak sa prijedlogom da posaljem molbu podrucnoj sluzbi da MUP-u uputi zahtjev. Poznavajuci svoj podrucni ured, od toga svega veliko nista. MUP pere ruke, podrucni ured to nikada ne bude zatrazio i to je to... nista od prevodjenja. Nije mi toliko ni stalo do toga, ali kad vidim da su skoro svi kolege to dobili automatizmom, razocaran sam u sve. Svaka cast specijalnoj policiji, organizirali su se na vrijeme, potrudili se za svoja prava i za njih nema problema. Dok mi uniforme, neki dobro prodju a neki kao ja izvise. Zalosno, ali to je hrvatska stvarnost.
 3. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Kod mene je bilo jos gore, prvi put nit sam ja sto rekao a niti je vjestak sto pitao, odglumio da pregledava moju dokumentaciju i nakon par minuta... gotovo. Drugi puta bilo interesantnije, u stilu policije, brzinski test da li sam pijan, dva-tri pitanja i moje sugeriranje vjestaku da sto prije zavrsi jer dosta ljudi ceka u hodniku, jer ionako da me rusi... i tako i bi. Treci izlazak, poslije dobivene presude Upravnog suda, odmah na ulasku sam rekao da ne trebam ni sjedati, nakon sto mi je vjestak ponudio da sjednem, nego da zavrsimo da drugi ne cekaju, pitao me samo zasto, ja rekao: jer ste mafija i ionako me rusis, odgovorio je da me on nece srusiti... i dovidjenja, taj put sam prosao, ali po presudi suda a ne dobroj volji vjestaka. A to da netko njima sugerira u vezi bolesti, zakona i sl., od toga nista, drze se dokumentacije ako je nisu bacili ili ako su bar malo procitali. Imaju interni nepisani naputak i samo nam Bog moze pomoci ostvariti, ne pravdu, nego pravo.
 4. Uz PTSP i depresija??

  Kod mene je bas ovako kako je Hasko napisao. Jedino, ja imam HRVI bez PTSP-a i depresije, to mi je poslije potvrdjeno kao dijagnoza i mislim da su mi zato na mirovinskom i dali 30 rat 70 civilno... jer mi PTSP nije tada ulazio u ocjenu HRVI kad sam isao na komisiju jer te dijagnoze nisam ni imao u papirima.
 5. Draganec, ista novo oko tvog slucaja? Kod mene stvari na mrtvoj tocki, zvao MUP u Zagreb, iduci tjedan moram ponovno jer je osoba zaduzena za ta rjesenja o zvanjima na bolovanju. Odvjetnica mi morala ici 3 puta u podrucni ured jer nisu mogli pronaci moj predmet, tj. fascikl sa spisima jer je odbila racunalni ispis.
 6. A onda dobro, vidim da se za to ne zure. Imam ja jos onda vremena da mi odgovore Pitam jer mi je danas odvjetnica pokrenula stvar oko zalbe na konacno rjesenje za mirovinu. Danas je isla u podrucni ured zatraziti uvid u predmet, dosta stvari u rjesenju je nelogicno.
 7. Draganec, koliko si cekao na odgovor iz MUP-a kad si predao zahtjev za prevodjenje?
 8. Danas mi je stiglo konačno rješenje za profesionalnu mirovinu iz područnog ureda. Minimalna, uvećana za dane u borbenom sektoru (valjda). Dragovoljac ne donosi ništa, ali uredno spominju. Osobno zvanje: policajac/desetnik. (U rješenju piše da se osobno zvanje uzima iz zakona godine prije početka mirovine, znači 2013.). Dakle, trebao sam dobiti dva zvanja više? Obrazloženje podugačko, kako je obračunavana mirovina od 2014. godine. Nigdje se ne spominje obračun koliko mi još moraju isplatiti duga a piše da se mirovina isplaćuje unatrag, tj. od 2014. godine. Navode u obrazloženju da nemaju uvid o 2 godine bolovanja, te da im je i Ured državne uprave odgovorio isto. (Dokumentaciju o tome imaju i područni ure i Ured državne uprave). Iz MUP-a nema odgovora o osobnom zvanju. Iz MORH-a nema odgovora o 2 godine poštede/bolovanja. Dakle, predstoji mi žalba (sa odvjetnikom ovaj put), koja ne odgađa izvršenje rješenja, tako da mi je svejedno (kao i do sada). I kao i Draganec, početi tjerati mak na konac u svezi osobnog zvanja. NAKNADNI ISPRAVAK: Inače, jedna od gluposti nad glupostima: Ako ste služili JNA sa 20 ili više godina života to vam skraćuje radni vijek za jednu godinu, a ako ste služili prije NE. Koliko se ja sjećam čitava moja generacija je gulila vojni rok čim je navršila 18 godina života.
 9. Evo točno (ali baš u dan) nakon 3 mjeseca predmet mi se u područnom uredu pomakao sa mrtve točke, sad je kod "kontrolora za isplatu mirovina". Sad čekati još 3 mjeseca da ode nekome drugom u ured... Od MUP-a još ništa o zvanju... Od MORH-a još ništa o bolovanju u trajanju od 2 godine... Od područnog ureda još nikakav odgovor na moj zahtjev za uvid u stanje predmeta... Tragi (za mene) komedija (za Njih) i dalje traje.
 10. Hvala lijepo Draganec na lijepim željama. Potpuno si 100% u pravu... eGrađani i zivkanje telefonom samo u nama donosi lažnu nadu ili bijes, od toga definitivno ništa, pričaju nam ono što želimo čuti a rade sve suprotno. Samo papirnato i sa povratnicom, urudžbenim brojem i sl., drugačije ne ide. I naravno, žalbe, tužbe, požurnice, zahtjevi, ma tko što savjetovao bez toga ništa. Ja da nisam tako radio i dan danas bih bio na čistoj nuli. Ovo ostalo... ništa, uzaludno trošenje vremena i živaca.
 11. Nikakvog odgovora od MUP-a (što mi je posebno čudno jer do sada što god sam trebao od njih rješavali su to kroz par dana). Nikakvog odgovora od područnog ureda, gdje sam poodavno poslao zahtjev za uvid u spise i pitao i za zvanje da i oni službenim putem zahtijevaju. Od 21.01.2018. sve stoji kod istog referenta u područnom uredu. Središnjica je po tko zna koji put predmet stavila A/A. U mojoj PU kažu da bih trebao dobiti 2 zvanja gore, ALI to nitko od njih nije tražio, tj. područni ured je tražio samo potvrdu o radnom odnosu, ništa drugo. Mene su ovi iz područnog ureda uzeli na zub, ni krivog ni dužnog i to je to... Bar da sam kome što opsovao, nisam ni to u sve ove godine. Jednog dana će puknuti film i to je to... Idem ponovno na tešku operaciju, na glavi, 2005. obavljena prva i stanje mi je do sada bilo koliko-toliko stabilno uz lijekove... ali kvržica u srednjem uhu se ponovno pojavila i reži glavu opet sa tko zna kojim ishodom.
 12. U mom slučaju a vjerujem i kod mnogih drugih, iznenađenjima od države koja istinski skrbi o braniteljima nikad kraja. Polako su mi počeli, naravno sve u duhu zakona, uzimati zaostatke privremene mirovine. Sad kad odem u ured državne uprave zamoliti ću ih da jel može da vraćam 76 kuna mjesečno, koliko su oni meni davali svaki mjesec. Jedino će me onda zatezne kamate pojesti živoga jer kad nešto moraš vratiti državi kamate su do nebesa (prate stanje na tržištu kako se kreću kamate kod lihvara), a kad oni tebi trebaju dati onda nema kamata, čude se kad to spomeneš. Sad čekam pismo iz Ministarstva Hrvatskih branitelja da vratim 600 kuna koje sam dobio 2015. za lijekove za čitavu godinu a koje moram plaćati. Lijek je inače tada koštao 221 kunu kutija, ja sam pio kutiju i pol mjesečno, a dali su mi 600 kuna (na 2 rate) za čitavu godinu. I sad još ako lupe kamate na to bude opet lijepa brojka za vratiti.
 13. Poštovani Mrljavac, hvala lijepo na podršci i lijepim željama. Evo predmet mi se i dalje vuče, stanje na e_Građani u središnjici je evo već 7 put A/A, u područnom uredu od 23.01.2018 je stalno kod istog referenta. Danas sam dobio ovo pismo od područnog ureda (u privitku). Zna li tko što to točno znači? Što sad potražuju od Ureda državne uprave? Hvala lijepo na pomoći svima koji nešto znaju o ovome.
 14. Liječničko povjerenstvo

  Iz mog slucaja, rok ne postoji... kad ti stigne rjesenje to ti je rok.
 15. Ma lijecenja nema vise, neke bolesti drze na istoj razini a druge su u stalnom pogorsanju. Ovi na mirovinskom to ne priznaju, pobacali dokumentaciju i to je to. Sretan da sam izvukao i profesionalnu i to nakon tuzbe Upravnom sudu. Odgovor znam unaprijed kakav cu dobiti... negativan. Takodjer Sretan Uskrs tebi i obitelji. Sretsn Uskrs svima ovdje na forumu.
×