Jump to content

petar2013

Korisnik
 • Broj objava

  330
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

petar2013 je zadnji put osvojio dan siječanj 10 2015

petar2013 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O petar2013

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3081 pregleda profila
 1. Lažna vojna mirovina

  Šanse da mu oduzmu... nikakve. Ako Vam tko i odgovori na prijavu, biti će u obliku: Niste nam dali dovoljno podataka, bla bla bla... Ovo iz osobnog iskustva kad sam prijavio njih nekoliko imenom i prezimenom, te pisanom dokumentacijom o lažnim ratnim putevima i ostalom.
 2. A jesam ja onda dobio sa minimalnom... mogu kupiti samo tudum domaći, viski poslije kad očne mozak boljeti mogu sanjati. Uglavnom, par kuna, taman za koju litru najgoreg tuduma da se ubijem herojski.
 3. progon hrv.branitelja

  1 put, poziv kao gradjaninu 2 put, poziv kao svjedoku 3 put, poziv kao svjedoku 4 put, cekamo ja i kolege... Nije kao kod tebe, nad civilima... Kad ti znaju broj puske i pistolja koji si duzio... Nesto smrdi u drzavi Danskoj.
 4. Nemam blage što se kod mene dogodilo. Mišljenja sam da je to mirovinski namjerno napravio, iako im se sa ničim nisam zamjerio, povisio glas nisam nikad, jer su zatražili potvrdu o mom zvanju kad sam radio a ne potvrdu o prevođenju u dva viša zvanja (objašnjenje iz središnjice MUP-a). Jednostavno, ni po mojoj žalbi mirovinskom nisu to htjeli napraviti, čak mi nisu na žalbu ni odgovorili. Onda sam osobno napisao MUP-u i dobio šipak-
 5. Novi zakon o braniteljima i prodavanje magle braniteljima

  Ministarstvo obrane je posebna priča. Meni su nestale 2 godine bolovanja, iako imam svu papirologiju u svezi toga, čak i papir na kojem stoji kad sam se razdužio sa opremom i zbog čega, ali... nema me na famoznom spisku. Žao mi je što ti govorim, ali... prošao ti je vlak kao i meni.
 6. Draganec, išta novo kod tebe? Meni je MUP poslao "zahvalnicu" za moj doprinos za stvaranje Hrvatske. Molio bih sve upućene za pomoć. Da li se imam pravo žaliti, pošto mi nije prevedeno policijsko zvanje a svima ali baš svima iz moje policijske uprave je kad su odlazili u mirovinu? Kome da se eventualno žalim, pritužim itd.? Ili sudska tužba (na žalost sa osobnim novcima)? Inače, razgovor sa djelatnicom MUP-a nadležnom baš za to je bio nesuvisan, nije ni znala što bi mi rekla, savjetovala i sl., niti po kojem pravilniku, zakonu i sl. nemam na to pravo, niti kome da se obratim... ma ništa suvislo, kao da je pala sa Marsa. Najjadnije je bilo kad mi je rekla na telefon: Pokušajte kod vojske dobiti veći čin. Pa kakve ja veze imam sa vojskom ako sam u mirovini kao policajac. Draganec, Mrljavac, Kompa, Apache70 i ostali... molio bih pomoć i unaprijed se zahvaljujem.
 7. Liječničko povjerenstvo

  Piši požurnice... od zvanja i odlaska tamo ništa... samo papirnato da imaš dokaze a daljnje. Kod njih ti je to sasvim normalno, 99% ih boluje od Alzheimera, gube, zaboravljaju, ne čuju, ne razumiju... ali plaću znaju primiti, taj tren im se vrati pamet.
 8. Liječničko povjerenstvo

  Dakle, sada ce nas legalno vjestaciti pedijatri, kao sto su mene, i nemamo vise osnova zaliti se na to. Ni rijec nigdje o pravu na izuzece vjestacenja u odredjenom podrucnom uredu. Dobili smo nova prava ali ne i pravdu.
 9. Draganec, najzad sam uspio telefonski stupiti u kontakt sa osobom u MUP-u zaduzenom za prevodjenja u visa zvanja. Mirovinski je to trebao sam sluzbeno zatraziti... a nije. Privatno ja to ne mogu dobiti, rjesenje o prevodjenju, tako da su me otkantali i poslali nekakav naputak sa prijedlogom da posaljem molbu podrucnoj sluzbi da MUP-u uputi zahtjev. Poznavajuci svoj podrucni ured, od toga svega veliko nista. MUP pere ruke, podrucni ured to nikada ne bude zatrazio i to je to... nista od prevodjenja. Nije mi toliko ni stalo do toga, ali kad vidim da su skoro svi kolege to dobili automatizmom, razocaran sam u sve. Svaka cast specijalnoj policiji, organizirali su se na vrijeme, potrudili se za svoja prava i za njih nema problema. Dok mi uniforme, neki dobro prodju a neki kao ja izvise. Zalosno, ali to je hrvatska stvarnost.
 10. Hrvi pogorsanje invalidnost

  Kod mene je bilo jos gore, prvi put nit sam ja sto rekao a niti je vjestak sto pitao, odglumio da pregledava moju dokumentaciju i nakon par minuta... gotovo. Drugi puta bilo interesantnije, u stilu policije, brzinski test da li sam pijan, dva-tri pitanja i moje sugeriranje vjestaku da sto prije zavrsi jer dosta ljudi ceka u hodniku, jer ionako da me rusi... i tako i bi. Treci izlazak, poslije dobivene presude Upravnog suda, odmah na ulasku sam rekao da ne trebam ni sjedati, nakon sto mi je vjestak ponudio da sjednem, nego da zavrsimo da drugi ne cekaju, pitao me samo zasto, ja rekao: jer ste mafija i ionako me rusis, odgovorio je da me on nece srusiti... i dovidjenja, taj put sam prosao, ali po presudi suda a ne dobroj volji vjestaka. A to da netko njima sugerira u vezi bolesti, zakona i sl., od toga nista, drze se dokumentacije ako je nisu bacili ili ako su bar malo procitali. Imaju interni nepisani naputak i samo nam Bog moze pomoci ostvariti, ne pravdu, nego pravo.
 11. Uz PTSP i depresija??

  Kod mene je bas ovako kako je Hasko napisao. Jedino, ja imam HRVI bez PTSP-a i depresije, to mi je poslije potvrdjeno kao dijagnoza i mislim da su mi zato na mirovinskom i dali 30 rat 70 civilno... jer mi PTSP nije tada ulazio u ocjenu HRVI kad sam isao na komisiju jer te dijagnoze nisam ni imao u papirima.
 12. Draganec, ista novo oko tvog slucaja? Kod mene stvari na mrtvoj tocki, zvao MUP u Zagreb, iduci tjedan moram ponovno jer je osoba zaduzena za ta rjesenja o zvanjima na bolovanju. Odvjetnica mi morala ici 3 puta u podrucni ured jer nisu mogli pronaci moj predmet, tj. fascikl sa spisima jer je odbila racunalni ispis.
 13. A onda dobro, vidim da se za to ne zure. Imam ja jos onda vremena da mi odgovore Pitam jer mi je danas odvjetnica pokrenula stvar oko zalbe na konacno rjesenje za mirovinu. Danas je isla u podrucni ured zatraziti uvid u predmet, dosta stvari u rjesenju je nelogicno.
 14. Draganec, koliko si cekao na odgovor iz MUP-a kad si predao zahtjev za prevodjenje?
 15. Danas mi je stiglo konačno rješenje za profesionalnu mirovinu iz područnog ureda. Minimalna, uvećana za dane u borbenom sektoru (valjda). Dragovoljac ne donosi ništa, ali uredno spominju. Osobno zvanje: policajac/desetnik. (U rješenju piše da se osobno zvanje uzima iz zakona godine prije početka mirovine, znači 2013.). Dakle, trebao sam dobiti dva zvanja više? Obrazloženje podugačko, kako je obračunavana mirovina od 2014. godine. Nigdje se ne spominje obračun koliko mi još moraju isplatiti duga a piše da se mirovina isplaćuje unatrag, tj. od 2014. godine. Navode u obrazloženju da nemaju uvid o 2 godine bolovanja, te da im je i Ured državne uprave odgovorio isto. (Dokumentaciju o tome imaju i područni ure i Ured državne uprave). Iz MUP-a nema odgovora o osobnom zvanju. Iz MORH-a nema odgovora o 2 godine poštede/bolovanja. Dakle, predstoji mi žalba (sa odvjetnikom ovaj put), koja ne odgađa izvršenje rješenja, tako da mi je svejedno (kao i do sada). I kao i Draganec, početi tjerati mak na konac u svezi osobnog zvanja. NAKNADNI ISPRAVAK: Inače, jedna od gluposti nad glupostima: Ako ste služili JNA sa 20 ili više godina života to vam skraćuje radni vijek za jednu godinu, a ako ste služili prije NE. Koliko se ja sjećam čitava moja generacija je gulila vojni rok čim je navršila 18 godina života.
×