Jump to content

DTN

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje! Pretraživajući kazneni zakon i porezni zakon, nigdje nisam naišao na adekvatni članak gdje bi se spominjala kazna za navedeno djelo u nazivu teme. Da pojasnim, radi se o slijedećem problemu, poslodavac za kojeg radim konstantno me zakida (na svakom mjesečnom obračunu plaće - lista plaće) na dodacima na plaću koji su zagarantirani kolektivnim ugovorom i na njih je obavezno plaćanje poreza, prireza i doprinosa. Smatram da tom radnjom vrši utaju istih i time krši zakon. Molio bih poštovane sudionike foruma da mi navedu broj članka određenog zakona gdje se takva radnja kažnjava. Unaprijed hvala!
  2. Da, pisana presuda je vjerodostojna ako se slaže s zapisnikom s glavne rasprave, koji također mora biti vjerodostojan prijenos izrečenih rječi suca na papir. Ako je sudac tako rekao, tako mora stajati i u zapisniku, a ovdje je očito došlo do razmimoilaženja između izrečene usmene i naknadno napisane pismene presude. Što se tiče krivice, ne ubjeđujem vas u ništa, nego vam samo prenosim izrečene rječi suca. Ako sam već kriv, lijepše mi je biti kriv samo za iznos troškova postupka kako mi je sudac prvotno usmeno presudio, nego da sam kriv za 3000 kuna + troškovi postupka i oduzimanje vozačke dozvole na 3 mjeseca kako sam dobio u naknadno napisanoj pisanoj presudi. Mislim da sam bio dovoljno jasan oko problema koji imam, ali do sada mi nitko nije ponudio adekvatan odgovor na moja pitanja, ili savjet u vezi problema, tako da daljnja rasprava o nebitnim stvarima kriv ili ne, s troškovima postupka ili bez njih, je samo trošenje tipkovnice utaman!
  3. Sudac je rekao ono što sam naveo da je rekao, pošto je usmeno izrečena presuda od strane dotičnog suca bila da sam oslobođen plaćanja bilo kakve kazne i sankcija oduzimanja vozačke dozvole uz obvezu nadoknade sudskih troškova, bio sam zadovoljan takvom presudom i nisam imao potrebu čitati zapisnik prije potpisivanja i tražiti kopiju istog sve u dobroj vjeri u integritet i časnost suda i sudskih službenika, sudac i zapisničarka mi nisu nudili da uzmem kopiju zapisnika nakon potpisivanja. Očito je iz opisa događaja da sam se prevario i pogriješio, sve na moju štetu! Pitanje je sad kako dokazati da se usmena i pismena presuda razlikuju uz nedostatak materijalnih dokaza ( sudskog zapisnika s glavne rasprave)??
  4. Poštovani, znam što mi je sudac rekao, jer sam ga pozorno slušao pri punoj svijesti, citiram dotičnog suca: "presuda je oslobađajuća, platiti ćete samo sudske troškove". Sudski troškovi su mi najmanji problem, nego mi je glavni problem što sam kažnjen s 3000 kuna i 3 mjeseca oduzimanja vozačke dozvole. Zanima me koji zakon dozvoljava sucu da mi može izreći oslobađajuću presudu (s sudskim troškovima ili bez njih), a zatim nakon 3 mjeseca napisati pismenu presudu gdje me proglašava krivim?
  5. Poštovani, prošle godine imao sam glavnu raspravu na prekršajnom sudu u vezi prometnog prekršaja, u sudnici smo bili nazočni: ja kao okrivljeni, sudac i zapisničarka. Nakon što je sudac pročitao optužbu, predao sam svoju pismenu obranu sucu na uvid, koju je on pročitao i nakon toga izrekao usmenu presudu da se oslobađam krivnje i da sam dužan samo nadoknaditi troškove sudskog postupka. Poslije 3 mjeseca od toga, primio sam u pošti pisanu presudu gdje se proglašavam krivim i da sam dužan platiti 3000 kn kazne + troškove postupka i da mi se oduzme vozačka dozvola na 3 mjeseca. Prema pravilniku o pravu na pristup informacijama, audio i video snimanja ročišta nisu dopuštena, te isto nisam mogao obaviti za vrijeme glavne rasprave kojoj sam nazočio, te mi kao jedini dokaz o povrijedi etičkog kodeksa suca ostaje svjedočenje zapisničarke, na zapisnik s glavne rasprave se ne mogu pozvati, jer isti nisam dobio (u dobroj vjeri nisam smatrao da ga trebam zatražiti). Imam rok od 8 dana na žalbu na pisanu presudu, što bi u ovom slučaju trebalo učiniti, kako sastaviti žalbu? Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija