Jump to content

miki2008

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radim u komunal.firmi duže od 7god. Planiram dato otkaz.Mogu li dobiti otpremninu ako je prekid radnog odnosa na osobni zahtjev radnika?
  2. Zna li netko da mi pojasani što znači udružna tužba? Kada se može napisati i tko ju može napisati?:cita:
  3. Molim da me netko uputi... Da li postoji obveza poslodavca koji je objavio natječaj u dnevnim novinama da isti poništi u tim novinama ili je dovoljno samo ponovno objaviti isti javni natječaj?
  4. Poštovani Spitfire,prije svega ,hvala Vam na interesiranju za naš problem. U ugovoru koji smo potpisali sa HZZ stoji da ukoliko poslodavac(mi) ne dostavi JOPPD i izvatke s žiro računa o plaćenim obvezama Zavod je u obvezi pisano upozoriti poslodavca da je u roku od 15 dana od dostave pisanog upozorenja dužan dostaviti tražene podatke ili će Zavod raskinuti ugovor i i pokrenuti postupak prisilne naplate isplaćenih sredstava. ističem da nikakovo pisano upozorenje od HZZ nikada nismo dobili.A sada traže vraćanje svih sredstava....
  5. Ali nije li HZZ bio u obvezi upozoriti korisnika na nepravilnosti kao što stoji u ugovoru i na vrijeme eventualno raskinuti ugovor? Nije li time doveo korisnika mjera u zabludu i sada traži vraćanje cijelog iznosa?
  6. Smije li HZZ tražiti povrat sredstava od korisnika (firme) za zdravstveno i mirovinsko za polaznike stručnog osposobljavanja zbog nepravovremenog izvješćivanja i uplate spomenutih davanja iza 15.u mjesecu? Nije li to prestrogo? Nisu li bili dužni upozoriti korisnika na vrijeme na uočene nepravilnosti? Šta uraditi ? Vratiti sredstva ili ...?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija