Jump to content

dalmatien

Korisnik
 • Broj objava

  73
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Uknjižba vlasništva

  Molim za savjet odnosno pomoć u razrješenju slijedeće situacija. Osoba Ante Antić kupila je novi stan od firme koja je gradila zgradu. Napravljen je kupoprodajni ugovor i predano je u zemljišne knjige na uknjižbu. Sada Ante Antić prodaje taj stan Miru Miriću. U zemljišnim knjigama nije još proveden upis na prvoga kupca Antu Antića pa me zanima kako će ići prijedlog za uknjižbu vlasništva od strane novoga kupca Mira Mirića budući da on kupuje od Ante a u vlasničkom listu još je upisana firma ( ima zabilježba da je Ante Antić predao na uknjižbu ali nije još provedeno). Bio bi zahvalan na nekom jednostavnom primjeru. Unaprijed se zahvaljujem.
 2. Ovjera potpisa u inozemstvu

  Hvala na informaciji i pomoći.
 3. Ovjera potpisa u inozemstvu

  Molim pomoć. Hrvatski državljanin u inozemstvu ovjeru punomoći (prodaja nekretnine) ovjerava u HR konzulatu ili veleposlanstvu. Ako su isti predaleko zanima me može li tu ovjeru napraviti kod javnog bilježnika države u kojoj živi i kakav je onda postupak u HR sa tom ovjerom od stranog javnog bilježnika. Unaprijed se zahvaljujem.
 4. Tabularna isprava

  Hvala na konkretnim odgovorima.
 5. Ako netko može da mi objasni ima li išta sporno u situaciji kada se kupuje nekretnina u Hrvatskoj a plaćanje bi bilo sa računa kupca u Njemačkoj na račun prodavatelja u Njemačkoj. Jeli problem ako u kupoprodajnom ugovoru se navede IBAN od banke u Njemačkoj gdje će biti uplata cijene. Unaprijed se zahvaljujem.
 6. Tabularna isprava

  Ako je više vlasnika nekretnine u vlasničkom listu mogu li oni izdati jednu tabularnu ispravu u kojoj su svi navedeni ili je potrebno za svakoga vlasnika posebnu tabularnu ispravu. Ako može neki primjer TI gdje je više kupaca i prodavatelja. Unaprijed se zahvaljujem.
 7. Prodaja stana iza pokojnog

  Hvala vam na odgovorima.
 8. Prodaja stana iza pokojnog

  Molim za stručnu pomoć budući da mi situacija nije jasna. Supružnici Ana Jurić i Ivo Jurić upisani su u vlasničkom listu kao vlasnici svaki za 1/2 stana. Jedan supružnik je preminuo i sada bi prodali stan. Može li se stan prodati prije ostavinske rasprave, kako se naznači u ugovoru o kupoprodaji ako se prodaje prije ostavinske (ako je moguće), a što navesti u ugovoru nakon ostavinske rasprave. Unaprijed se zahvaljujem na obrazloženju.
 9. Pisani zahtjev za stjecanje prava vlasništva

  Hvala vam na pomoći.
 10. Molim može li primjer pisanog zahtjeva za upis prava vlasništva za strane državljane koji se šalje Ministarstvu pravosuđa za stjecanje prava vlasništva na nekretnini.
 11. Nema površine u vlasničkom listu

  Ima li to utjecaja kod prodaje, može li novome kupcu praviti problem??
 12. Poštovani Molim da mi razjasnite slijedeće. U katastru tj. u Posjedovom listu piše broj kat. čestice, naziv i površina. U vlasničkom listu sve se slaže samo nije upisana površina čestice. Koliko to utječe na kupoprodaju i kako to uskladiti. Unaprijed se zahvaljujem.
 13. Različito ime vlasnika nekretnine

  U vlasničkom listu nema ni adrese ni OIB-a.
 14. Zanima me može li stvoriti problem ako je vlasnik nekretnine u dokumentima upisan napraviti. Ivo Ivić, a u vlasničkom listu piše Ivo Ivić Ivan. Jeli to problem kod uknjižbe novoga vlasnika. U vlasničkom listu piše samo ime i prezime bez OIB-. Treba li što poduzeti prije upisa novoga vlasnika ili to sud riješi sam.
×