Jump to content

dalmatien

Korisnik
 • Broj objava

  72
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ovjera potpisa u inozemstvu

  Hvala na informaciji i pomoći.
 2. Ovjera potpisa u inozemstvu

  Molim pomoć. Hrvatski državljanin u inozemstvu ovjeru punomoći (prodaja nekretnine) ovjerava u HR konzulatu ili veleposlanstvu. Ako su isti predaleko zanima me može li tu ovjeru napraviti kod javnog bilježnika države u kojoj živi i kakav je onda postupak u HR sa tom ovjerom od stranog javnog bilježnika. Unaprijed se zahvaljujem.
 3. Tabularna isprava

  Hvala na konkretnim odgovorima.
 4. Ako netko može da mi objasni ima li išta sporno u situaciji kada se kupuje nekretnina u Hrvatskoj a plaćanje bi bilo sa računa kupca u Njemačkoj na račun prodavatelja u Njemačkoj. Jeli problem ako u kupoprodajnom ugovoru se navede IBAN od banke u Njemačkoj gdje će biti uplata cijene. Unaprijed se zahvaljujem.
 5. Tabularna isprava

  Ako je više vlasnika nekretnine u vlasničkom listu mogu li oni izdati jednu tabularnu ispravu u kojoj su svi navedeni ili je potrebno za svakoga vlasnika posebnu tabularnu ispravu. Ako može neki primjer TI gdje je više kupaca i prodavatelja. Unaprijed se zahvaljujem.
 6. Prodaja stana iza pokojnog

  Hvala vam na odgovorima.
 7. Prodaja stana iza pokojnog

  Molim za stručnu pomoć budući da mi situacija nije jasna. Supružnici Ana Jurić i Ivo Jurić upisani su u vlasničkom listu kao vlasnici svaki za 1/2 stana. Jedan supružnik je preminuo i sada bi prodali stan. Može li se stan prodati prije ostavinske rasprave, kako se naznači u ugovoru o kupoprodaji ako se prodaje prije ostavinske (ako je moguće), a što navesti u ugovoru nakon ostavinske rasprave. Unaprijed se zahvaljujem na obrazloženju.
 8. Pisani zahtjev za stjecanje prava vlasništva

  Hvala vam na pomoći.
 9. Molim može li primjer pisanog zahtjeva za upis prava vlasništva za strane državljane koji se šalje Ministarstvu pravosuđa za stjecanje prava vlasništva na nekretnini.
 10. Nema površine u vlasničkom listu

  Ima li to utjecaja kod prodaje, može li novome kupcu praviti problem??
 11. Poštovani Molim da mi razjasnite slijedeće. U katastru tj. u Posjedovom listu piše broj kat. čestice, naziv i površina. U vlasničkom listu sve se slaže samo nije upisana površina čestice. Koliko to utječe na kupoprodaju i kako to uskladiti. Unaprijed se zahvaljujem.
 12. Različito ime vlasnika nekretnine

  Hvala na informaciji.
 13. Različito ime vlasnika nekretnine

  U vlasničkom listu nema ni adrese ni OIB-a.
 14. Zanima me može li stvoriti problem ako je vlasnik nekretnine u dokumentima upisan napraviti. Ivo Ivić, a u vlasničkom listu piše Ivo Ivić Ivan. Jeli to problem kod uknjižbe novoga vlasnika. U vlasničkom listu piše samo ime i prezime bez OIB-. Treba li što poduzeti prije upisa novoga vlasnika ili to sud riješi sam.
 15. 1.Molim za pomoć oko slijedeće dileme. Vlasnik poslovnog prostora 1/1, veličine prostora 100 m2 želi prodati 40 m2 toga prostora. Koje su mogućnosti oko te prodaje i kako bi pisalo vlasništvo u vlasničkom listu. 2. Zanima me ako vlasnik stana koji je u vlasničkom listu 1/1 želi darovati ili prodati pola svoga stana određenoj osobi. Pretpostavljam da je to izvedivo. Kako bi onda bilo u vlasničkom listu svaki po 1/2 vlasništva (suvlasništva) ili zajedničko vlasništvo?? Unaprijed se zahvaljujem.
×