Jump to content

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pokušao sam oglasiti iznajmljivanje apartmana na str. upps at. ponuda je bila besplatna.prijavu nisam završio,a upps je ipak objavio oglas pastirajući slike objekta sa interneta. sada od mene traže novac kojeg ne želim platiti. može li ova,na internetu već ozloglašena, muljatorska firma,a s obzirom na vrijeme u kojem živimo,naplatiti "svoj" novac sudskim putem?
  2. dobar dan, može li češka državljanka,nakon diplome na češkom fakultetu,zatražiti od hrvatskog suda produženje alimentacije koju plaća otac /hrvat/ za još godinu dana /čl.210 obiteljskog zakona/,iako to po češkom zakonu o porodici nije predviđeno?otac je uredno isplatio ukupnu alimentaciju određenu češkim sudom.
  3. otac djeteta nije u stanju platiti uzdržavanje djeteta. baka i djed nisu živi.da li se od supruge /maćehe/ može naplatiti dug s obzirom da je *dijete* punoljetno?
  4. može li bez moraliziranja, moj prilipi hlade? zna li netko konkretan članak zakona o ovome? hvala.
  5. dobar dan, odlukom suda određena mi je obveza plaćanja alimentacije.dijete je već punoljetno,studira u inozemstvu i s njim nemam nikakav kontakt.da li kao uzdržavatelj imam pravo na pismenu potvrdu o redovnom studiranju i bračnom stanju djeteta? koji zakon to regulira? hvala.
  6. dobar dan, ugovorom o doživotnom uzdržavanju prodao sam uzdržavatelju određenu nekretninu.da li je nad tom imovinom moguće provesti ovrhu /dužan sam pravnoj i fizičkim osobama/s obzirom da je u gruntovnici još,tj. sve do moje smrti, upisana na moje ime?hvala.
  7. mati mi je darovnicom poklonila 3 odvojene čest. zem. dvije sam odmah prodao i uputio kupca sa spomenutom darovnicom i našim kupoprodajnim ugovorom u zemljišnik. sud je uknjižbu proveo ali samo za 2 parcele koje sam prodao, dok je za treću, još u mom vlasništvu, odbio uknjižbu uz objašnjenje da ja osobno moram dati novi zahtjev.da li je moguće da istu darovnicu valja dati na uknjižbu 2 puta. što mi je raditi. puno hvala. ivo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija