Jump to content

arijana32

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, radim u trgovini gdje je do sada bila ustaljena praksa da se ne zapošljava ljude na neodređeno vrijeme već bi neposredno pred 3 godine rada na određeno dobivali otkaz. Čula sam informaciju da po aktualnom Zakonu o radu poslodavac može neograničeno držati djelatnike u statusu radnika na određeno pa me zanima da li je to zaista tako ili je još uvijek max. rok za poslodavca 3 godine? Zahvaljujem na odgovoru.
  2. Kćer mi je završila školu prošle godine, znam da je roditelj dužan plaćati alimentaciju godinu dana nakon prestanka školovanja, ali zna li tko koji se točno mjesec smatra završetkom te godine dana, budući da učenička prava inače imaju do 31. kolovoza za šk. godinu u kojoj su završili red. školovanje. Naime, otac (koji plaća alimentaciju) podigao je tužbu za prekid uzdržavanja i traži da se s 20. 6. prekine uzdržavanje. Sud još nije donio odluku, ali zanima me na što da se spremim. Odnosno, hoćemo li morati vratiti alimentacije za srpanj i kolovoz? Zahvaljujem na odgovoru.
  3. U slučaju stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa trebaju li me roditelji odjaviti s porezne kartice, budući da se to ne smatra radnim odnosom? Jesam li u obvezi javljati se na burzu? Zahvaljujem.
  4. Poštovani, molila bih znalce za odgovor. Dijete mi završava školovanje ove šk. godine. (srednja škola), nema namjeru (trenutno) ići na fakultet, postoji li ikakva mogućnost (predviđena obiteljskim zakonom ili nečim) da otac i dalje plaća alimentaciju do njenog eventualnog zaposlenja ili sl.? Napominjem da je dijete zdravo. Isto tako bih molila da mi odgovorite - postoje li u sudskoj praksi slučajevi gdje se alimentacija (nakon pauze) ponovno mora isplaćivati? Npr. za slučaj da nakon srednje škole napravi pauzu od godinu dana te sljedeće godine redovno upiše fax. Zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija