Jump to content

Dodo35

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molio bih ako netko zna po novom zakonu tko je krivac pri naletu na istrčalu divljač na dijelu ceste koji je označen prometnim znakom "divljač na cesti" te tko snosi troškove nastale štete na vozilu?
  2. Nedavno sam dobio rješenje o statusu HRVI koji se priznaje od 01.01.2006. Imam li pravo na povrat poreza za 2006. i 2007. godinu temeljem toga rješenja? Napominjem da sam za obje godine podnosio prijave za povrat poreza zbog stambenog kredita i ostvarivao povrat.
  3. Sve ste vrlo dobro napisali samo ne biste li prvo trebali pisati prigovor sudu ili sucu koji je donio ovu presudu a tek nakon ponovnog postupka Visokom Prekršajnom Sudu,ako presuda i dalje bude nepovoljna za Vas, ?
  4. Prošli tjedan konačno stiglo rješenje DLP-a o priznavanju statusa HRVI za stalno 30%. Sad ne znam što dalje,trebam li tražiti svoja prava ili će to država odraditi automatizmom, mislim na povrat poreza,invalidninu itd. A možda najbolje otići u HVIDRU i pitati o svemu. Svaki savjet je dobro došao i unaprijed zahvaljujem.
  5. Meni rečeno neki dan da je predmet kod savjetnice i da ću relativno brzo dobiti rješenje. Ne znam što znači relativno brzo a na PLP u Osijeku sam bio u ožujku 2007.
  6. Postoji li pravilnik o postavljanju prometnih znakova ? Tko ih može ili mora postavljati i tko daje suglasnost o postavljanju istih ?
  7. Imao sam sličnu situaciju prije nekog vremena, ja iz Osijeka a prekršaj počinjen u Karlovcu. Putovao sam dva puta u Karlovac jer se prvi put policajac nije pojavio a baš sam se želio suočiti s njim. Na svoj trošak naravno. Troškove ti plate samo ako te oslobode optužbe a to je nikad jer se uvijek vjeruje policajcu iako se on vjerojatno ni ne sjeća tog događaja kao u mom slučaju. Ako se dobro sjećam ti možeš dati iskaz u sudu koji ti je bliži a to ti je vjerojatnije i bolja solucija jer te neće gledati kao kriminalca a rezultat će biti isti, kriv si !
  8. Jučerašnja nesreća u Slatini kada je vlak naletio na automobil jer vozač zbog guste magle nije vidio dolazak tog vlaka me potakla na razmišljanje tko će biti okrivljen za taj događaj? Mislim da vozač automobila ne može biti krivac ili barem ne jedini jer valjda bi i za strojovođe u takvim uvjetima trebalo vrijediti nekakvo ograničenje brzine ili bi možda HŽ trebao osigurati takav prijelaz ili Cesting ili policija? Ako netko zna tumačenje zakona koje bi pojasnilo ovu situaciju,molim nek napiše.
  9. Prije otprilike godinu dana sam bio u toj situaciji i savjetovao se kod odvjetnika te na kraju otišao u Elektromodul i dogovorio plaćanje na nekoliko rata. Mislim da je zastara 5 godina,a kazna nije za neplaćanje parkiranja već za neisticanje parkirne karte,to ti pišem da ti dočaram koliko su se izvještili da ti uzmu novce a sve po zakonu. Možeš i kod odvjetnika da napiše prigovor i predmet će ti biti na sudu duže vremena ali nitko ti neće garantirati da ćeš dobiti spor.
  10. U siječnju '92. sam imao prometnu nesreću u kojoj sam ozlijeđen, ostao u bolnici i sutradan pobjegao iz nje. Nakon 4 godine mi počinju trnuti ruke i nakon svih pretraga svi specijalisti se slažu da je to posljedica prom. nesreće. Podnosim zahtjev za priznavanje statusa HRVI i prvostupanjska mi komisija dodjeljuje 30% ali drugostupanjska to ukida jer nemam dokumentaciju u kontinuitetu. Pravnik iz UHDDR-a mi piše žalbu sudu ali je sud ne uvažava. Trenutno mi je puno lošije i pomalo sam zabrinut dokad ću uopće moći raditi. Zanima me mogu li ja opet podnijeti zahtjev za priznavanje statusa?
  11. Ako ste HRVI onda se svakako isplati prebaciti djecu na suprugu, njoj će biti porezna olakšica a Vi i onako ne plaćate porez. Malodobna djeca su jednako osigurana preko bilo koga jedino može biti razlike u darivanju djece za Božić a ako firma dobro stoji možda i u nekim drugim prilikama pa to uzmite u obzir.
  12. Ne znam je li se mijenjalo nešto u zakonu ali unatrag 3 godine ja uredno dobijam povrat poreza za stambeni kredit a nikada nisam priložio niti jedan račun. Uz obrazac prijave poreza priložim i kopiju građevinske dozvole, potvrdu od banke i izjavu da se koristim kućom odnosno da stanujem u njoj. Možda ako niste prijavljeni na adresi nove kuće ili možda imate još nekretnina pa je postupak drugačiji.
  13. Nisam pravnik da bih znao pravni lijek za postupanje onih koji nam na neki način kroje sudbinu, ali niti ne moram biti da bih znao da sve to skupa nije pošteno pa čak i pokvareno od strane onih što glume male bogove. Možda bismo mogli preko braniteljskih udruga zatražiti da naš predstavnik na neki način nadzire njihov rad ukoliko je to moguće. U svakom slučaju ne treba šutjeti.
  14. Hvala ti Ani 2, prava si ! Ako budem još nešto trebao,slobodno pitam?
  15. Može li mi netko reći da li je zakonom dozvoljeno da ja kao fizička osoba unajmim poslovni prostor od jedne tvrtke a nakon nekog vremena ga iznajmim nekoj drugoj pravnoj osobi ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija