Jump to content

bulinho

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovo je čl 294 st 5: Policijska uprava ili postaja koja tijekom obavljanja poslova nadzora utvrdi da je počinjen prekršaj za koji je propisana samo novčana kazna u utvrđenom iznosu do 1.000,00 kuna, u slučajevima kada prekršajem nije izazvano ometanje ili ugrožavanje drugih sudionika u prometu, odnosno ako je prekršaj osobito lake naravi a počinitelj nije prije činio slične prekršaje može umjesto novčane kazne sudioniku u prometu izreći mjeru usmenog ili pisanog upozorenja. Budući prigovor ide na višu instancu odnosno Prekršajni sud, ne znam jel ovaj članak primjenjiv na sudu, odnosno može li sud izreći upozorenje budući piše "Policijska uprava ili postaja koja tijekom obavljanja poslova nadzora"
  2. Jasno mi je da sam se u odgovoru na obavijest pozvao na odredbe ZKP-a da bi to povuklo i nedavanje vjerodostojnog podatka, stoga sam i dao svoje podatke, u nadi da ću se moći pozvati na isto prilikom prigovora na OPN. Stvar je u tome da nismo sigurni tko je vozio, a najgore od svega danas još manje...
  3. Molim za pomoć, u privitku dajem na uvid zaprimljeni O.P.N. koji sam dobio nakon obavijesti o prometnm prekršaju, podaci o vozaču, traže se od sredine prošle godine. Na tu obavijest sam da bih izbjegao "ne" davanje vjerodostojnog podatka temeljem članka 229. st. 2 Zakona o sigurnosti na cestama, dao podatke vlasnika odnosno mene, te nije bila moguća primjena članka 229. st. 7 istog Zakona. Sada želim izraziti prigovor na ovaj O.P.N. gdje se namjeravam pozvati na činjenicu da se svi članovi moje uže obitelji (sa vozačkom dozvolom) koriste mojim vozilom te da tada (prilikom odgovaranja na obavijest) nisam mogao ustanoviti tko je bio vozač u tom trenutku te se sada pozivam na to obzirom da sam sukladno čl. 173 st. 1 Prekršajnog zakona, gdje se navodi da će se primjenjivati smisleno odredbe koje važe u Zakonu o kaznenom postupku za ispitivanje svjedoka i vještaka, a sukladno čl. 285 st. 1. Zakona o kaznenom postupku, oslobođen dužnosti svjedočenja protiv rođaka u uspravnoj i pobočnoj liniji te srodnika po tazbini kao i bračnog druga. U navedenom prigovoru želim izričito priznati mogućnost počinjenja prekršaja no ne i nedvosmisleno vlastitu krivnju već ostaviti mogućnost otvorenom. Dodatno u tom trenutku kao i sada sam nezaposlen te evidentiran u HZZ sa istim statusom te se mislim i na to dodatno pozvati. Cilj mi je odbacivanje O.P.N.-a kao neutemeljenog, odnosno u krajnjem slučaju umanjenje navedene kazne. Molim mišljenje o izglednosti realizacije navedenog cilja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija