Jump to content

tamy_3

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

tamy_3 je na 6. travnja 2014 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što tamy_3 objavi!

  1. Nakon smrti bake prijavili smo i svu imovinu za koju znamo da posjeduje, te smo za nasljednike naveli njenu djecu. Oporuke nije bilo. Problem je što sa sinom pokojnice nismo u kontaktu i nismo znali njegovu adresu. Kćerka je uredno dobila poziv na ostavinsku raspravu i poslala ovjerenu izjavu u kojoj je navela da prihvaća nasljedstvo. Sada je došlo rješenje da se ostavinski postupak obustavlja jer prema saznanju javnog bilježnika pokojnica nema imovine. Iako to nije točno i imovina je uredno prijavljena prilikom smrti. Rok za podnošenje žalbe je 8 dana i zanima me ima li kćerka pravo izjaviti žalbu na to rješenje javnog bilježnika s obzirom da je imovina postoji? Ide li se onda na sud ili što? Je li javni bilježnik trebao stupiti u kontakt sa sinom, tj. naći njegovu adresu jer on govori da ne zna njegovu adresu s obzirom da je nismo prijavili?
  2. 5 mjeseci nakon provedene ovrhe, odnosno 3 mjeseca nakon utvrđene pravomoćnosti rješenja suda, odnosno mjesec dana nakon rješenja ministarstva financija.
  3. Napisala sam točno kad je plaćeno i kad je dostavljeno sudu i priložila kopiju uplatnice. Točno sam ima napisala kad je ovršen račun u tom iznosu i s obzirom da je iznos 2 puta plaćen, a do pogreške je došlo na strani suda zatražila da mi se vrati iznos koji je ovršen i naknada koju je FINA naplatila. Sud bi ti na to trebao napisati rješenje u kojem utvrđuje da se mora vratiti novac. Iz mog iskustva ti mogu reći da jako moraš bit dosadan s tim i gnjavit. Znači kad to rješenje postane pravomoćno ići tamo da oni to utvrde jer dok se ne utvrdi pravomoćnost ništa od toga, a s obzirom na sporost naših sudova baš se moraš tim bavit. Ja sam zatim zvala nekoliko puta Ministarstvo financija koje mi je trebalo vratit novac jer je to moje bilo prihod državnog proračuna. I nakon svega ti mogu reći da mi je iznos vraćen, ali ne naknade koju je fina naplatila jer ti je to tako u našoj državi. Sud piše jedno ministarstvo drugo i na kraju ti bude dosta skuplje još ganjat i tu naknadu, a sve zbog njihove pogreške... ako još nešto trebaš tu sam
  4. Hvala na savjetu, riješila sam problem malo drukčije. Napisala sam zahtjev za povrat sredstava i u njemu sve objasnila i još jednom dokazala. Nakon cca. 2 tjedna dobila sam rješenja da će mi se vratiti novac jer je došlo do omaške od strane suda.
  5. Dobila sam rješnje o ovrsi na koje sam uputila prigovor. Nakon toga je od suda došlo da trebam platiti sudsku pristojbu u roku od 8 dana. Platila sam pristojbu i odnijela potvrdu na sud. Da bi nakon 2 mjeseca meni s računa bio skinut iznos sudske pristojbe kao ovrha fine. Moje pitanje je kako ja mogu dobiti povrat tog novca? Sve je plaćeno u roku i imam kopiju uplatnice.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija