Jump to content

Ochocinco

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala. Gdje i kako bi mogao raskinuti taj ugovor, pod uvjetom da nasljednici pristanu na to?
  2. Nisam bio dovoljno precizan. Rješenje o ovrsi je već došlo i nalaže se prodaje nekretnine. "Na temelju rješenja o ovrsi Općinskog suda u "xxxxx" u A utvrđenjem vrijednosti navedene nekretnine, njezinom prodajom i namirenjem ovrhovoditelja iz novčanog iznosa dobivenog prodajom.
  3. U rješenju je navedeno da ostavine nema. Te da se prema ugovoru sva imovina upiše na mene. Na gruntovnici sam bio tek nakon ostavinske rasprave, sad tek vidim da ista nije bila potrebna, rekli su da se upis ne može izvršiti.
  4. Poštovani, nije bilo predbilježbe u zemljišnim knjigama. Datum ovrhe na teretovnici raniji je nego što je datum sklapanja ugovora doživotnomo udržavanju. Od bilježnika sam dobio rješenje da se nalaže da se sve nekretnine upišu na mene, pa me strah da to ne podrazumijeva da sam spreman prihvatiti i dugove koji idu uz njih. Trebam li se očitovati na bilo koji način da nemam namjeru upisati se na nekretnine iz ugovora? Hvala.
  5. Poštovani, S pokojnim djedom imao sam ugovor o doživotnom uzdržavanju. Nakon ostavinske rasprave krenuo sam se upisati u gruntovnicu. No, tamo sam saznao da ima dvije ovrhe pozamašnih iznosa, te se upis zbog toga nije mogao provesti. Tko je sada odgovoran za te ovrhe, te mogu li se ja odreći tog ugovora budući da ne želim sudjelovati u podmirivanju tih dugova s obzirom da je nekretnina u derutnom stanju te je upitno bi li se uopće njenom prodajom ti dugovi mogli namiriti. Nadalje, u nekretnini živi ujak i njegova žena koji ne plaćaju režije te se i na tom polju gomilaju dugovi. Tko je odgovoran za te dugove, te kako da se izvučem iz ove cijele nazavidne situacije. Ne želim dugove, niti nekretninu. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija