Jump to content

eduard

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je eduard objavio

  1. Hvala na odgovoru,inače imao bi još jedno pitanje(nisam siguran da li spada u ovu temu)supruga i ja smo taj stan dobili darovnim ugovorom 7.2017.,da li sin plaća kakve poreze (na promet nekretnina,na dohodak)kad taj stan dobije darovnim ugovorom?
  2. Supruga i ja smo svaki suvlasnici 1/2 stana.Sada bi darovnim ugovorom taj stan dali sinu.Zanima me da li supruga i ja jednim darovnim ugovorom to možemo napraviti ili supruga treba posebno imati svoj,a ja svoj?
  3. Naplatio sam 1/3 ovrhe,u Fini su mi rekli da je račun zatvoren,i da sve ostale informacije mogu dobiti u Zabi ,gdje je račun i bio otvoren.Istog trenutka odlazim u Zabu gdje potvrđuju da je vlasnik tvrtke zatvorio račun i da nema otvoren drugi račun za tu tvrtku.Neznam kako su to napravili,te dali mogu nešto poduzeti kako bi ostvario daljna prava.
  4. Tvrtka se i dalje vodi u sudskom registru,status je aktivna.
  5. Kao vjerovnik(neisplata plača) sudskim postupkom sam blokirao račun tvrtke.Bio sam prvi po rasporedu u naplati,drugi po naplati je bila država (porezi i doprinosi).Tvrtka ima imovinu(nekretnine).Početkom ove godine su zatvorili svoj žiro račun(zaba) koji je bio pod blokadom.Nemaju otvoreni drugi račun.Kako da se naplatim?
  6. Tražim savjet,vlasnik sam obrta i tvrtke d...Na istoj adresi (poslovni prostor sa strojevima) poslovala bi mi i tvrtka i obrt.Da li je to po zakonu?Unaprijed zahvaljujem na informacijama.
  7. Na takvu izjavu Matića samo mogu reči:"mudrost" koja prelazi mjeru gora je od gluposti!
  8. Da je prije rječi "sukob" bila riječ ratni,oružani ili vojni smisao bi mi bila jasna, ali ovo.....?
  9. Sve ovo vodi na izjednjačavanje visine novčane naknade(invalidnina),bez obzira kako je nastao,svima onima koji imaju invaliditet.Možda je ovo početak ukidanja RVI(da bi nam smanjili ili oduzeli invalidninu trebaju nam smanjiti ili oduzeti invalidnost)
  10. Kompa, 2004 godine stupio je zakon o doniranju organa NN 177/04. Prije toga , ako si htio donirati organe to si radio dobrovoljno,prijavio bi se i potpisao i dobio donorsku karticu.Stupanjem novog zakona krajem 2004.to se je promijenilo,te je donesen zakon po kojima svima nakon smrti se mogu uzeti organi ako nije potpisao da ne želi biti donator organa.Znači nema liste popisa donatora,nego lista nedarovitelja organa.Provjereno,član uže obitelji mi čeka transplataciju organa,
  11. Predloženim mjerama ne poštuje se Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz domovinskog rata i članova njihovih obitelji(NN 174/04).Znači ići če se na novu promjenu zakona.A,josip Đakić(HVIDRA) če opet naglasiti na nužnost izmjene,te ponovo dodati da ove izmjene "ne idu na štetu,već na korist branitelja".
  12. Mišljenja sam da su braniteljske udruge već završile konzultacije sa Vladom oko smanjenja naših mirovina. Najvjerovatnije se već i znaju i na koji način i u kojem postotku če se smanjivati mirovine, i stim smo svi mi dovedeni pred gotovim činom.
  13. Zašto braniteljske udruge trebaju odlučiti o objavi Registra? Sudjelovanje u Domovinskom ratu nije sramota,svi mi svake godine palimo sviječe na grobovima i spomenicima našim palim suborcima i naglas se spominjemo njihovih imena.Oni su se najviše žrtvovali kao i njihove obitelji.U crkvi Sveta Majka Slobode na Jarunu u prostoru iza oltara uklesana su imena svih poginulih branitelja iz Domovinskog rata(je li njihovo objavljivanje nezakonito!??)Svi smo ponosni na njih i njihov ratni put.Zašto mi koji smo zajedno s njima krvarili i imali sreću da ostanemo živi sramimo našeg sudjelovanja u Domovinskom ratu.Smatram da smo učinili pravu stvar i da se ne trebamo skrivati nego naprotiv ponositi svog imena. Inače ,prije par godina imao sam u ruci monografiju pod nazivom " Ratni put 151.Samoborske brigade HV"gdje na kraju knjige popis branitelja 151. brigade sa datumom rođenja, adresamai razdobljem sudjelovanja u Domovinskom ratu te popisom poginulih i ranjenih pripadnika brigade.Među donatorima za tiskanje monografije nalazi se i Ministarstvo obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a knjiga se nije mogla tiskati bez povoljne recenzije iz Ministarstva obrane.Pametnom dosta.
  14. Hvala na odgovoru.Inače ugovor o kupoprodaji nekretnina je tipski(kupljen u knjižari)stim da u točki V stupam u posjed kupljene nekretnine odmah.Ne ostaje mi ništa nego na put u Dalmaciju. Pozdrav
  15. Kupio sam zemljište,sklopio i ovjerio kupoprodajni ugovor,isplatio kupoprodajnu cijenu i platio porez(2005 g.) U ZK ulošku, pod vlastovnica B i dalje je naveden stari vlasnik pod primjedbom uknjižba prava vlasništva. i ja pod primjedbom predbilježba. Ovih dana dobijam rješenje nadležnog Opčinskog suda da na temelju ugovora dozvoljava predbilježba prava vlasništva s starog vlasnika na moje ime.Što to znači?Što treba napraviti da u ZK ulošku u B listu stoji samo moje ime?
  16. Sretan i blagoslovljen Božić i puno zdravlja,sreće i zadovoljstva u nadolazećoj Novoj godini svim braniteljima i njihovim obiteljima želi Eduard
  17. Tomislav Ivić Branitelji su i danas spremni žrtvovati se za opče dobro .....Podsjetit ću da su Upravo hrvatski branitelji prvi pružili punu podršku predsjednici vlade Jadranki Kosor za uvođenje inače nepopularnih kriznih mjera,štoviše, izrazili su spremnost za veća izdvajanja iz invalidskih mirovina od dva odnosno četri posto koliko ona danas iznosi..... izvor: Vjesnik 17.10. 2009
  18. Čitajuči pitanja i odgovore na ovom forumu došao sam do zaključka da je PTSP kao dijagnoza toliko rastezljiva i da nam je postala nama braniteljima kao dio kulture,odnosno da sve druge probleme(egzistencija,strah od bolesti, itd.) smatramo za PTSP.To je dovelo do povečanog broja PTSPiovaca, ali ujedno je otežalo oporavak pravim PTSPiovcima(ratni put) Šteta je več nepopravljivo učinjena jer je PTSP postao isprika za sve i svakoga.
  19. Slažem se sa Presvetlim,jer imajuči na umu da večina braniteljskih udruga ne postoje,već postoje njihovi predsjednici i predsjedništva koja uredno troše novac poreznih obveznika i to iz proračuna ministarstva branitelja, županija,127 gradova i 429 općina u RH.Kad se sve to zbroji ""boli" te glava od iznosa.(zaboravio sam i članarine). Svjedoci smo da što je više braniteljskih udruga i broj braniteljskih problema se povečava.
  20. Hvala na odgovoru, znači da sam "obični" umirovljenik plačao bi mjesečno 130 kuna participaciju,ali pošto sam u braniteljskoj mirovini i imam status HRVI oslobođen sam participacije ,ali plačam 150 kuna mjesečno za dodatni doprinos za zdrastveno osiguranje. Ova zdrastvena reforma mi nije baš najbistrija.
  21. Poštovani,da li netko nešto zna o dodatnom doprinosu za zdrastveno osiguranje koji će se plačati iz mirovine? Naime o tome se više ništa ne govori, a bilo je o tome govora u medijima krajem 2008.
  22. Odgovorit ću vam sa svojim slučajem, predao sam zahtjev 16.01 i još danas čekam riješenje,a na telefon u ministarstvu nitko se ne javlja da mogu dobiti bar kakvu informaciju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija