Jump to content

tabi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tabi objavio

  1. Poštovani, dana je specijalna punomoć jednoj osobi za prodaju i sve radnje uz proces prodaje ( katastar, gruntovnica) određene katastarske čestice ako pronađe kupca. Međutim kupca sam sama pronašla i sad opunomoćena osoba traži postotak od prodaje. Ima li pravo na to? Lijepi pozdrav.
  2.  

    <p>Poštovani, vidim da ste davno pokrenuli pitanje koje i mene zanima. Kao i vi učitelj sam tehničke kulture sa trenutnom satnicom od 15 sati nastave, dodijeljen mi je posao stručnjaka zaštite na radu pa me zanima kako ste to riješili sa satnicom?</p>

    <p>Lijepi pozdrav,</p>

    <p>Tabi</p>

     

  3. Molim vas pomoć. U devetom mjesecu prošle godine dobili smo opomenu pred ovrhu od DIGI TV-a, za neplaćeni iznos od 14. 1. 2011. u kojem pozivaju da namirimo dug i da onda možemo biti korisnici njihove tv usluge ili da vratimo opremu i opet platimo dug. Ugovor s njima smo sklopili 5.9.2007. na rok od jedne godine pri čemu nam je rečeno da nakon ugovorenog roka oprema pripada nama. Nakon isteka te godine automatizmom se ugovor produžio za još jednu godinu i pretplatu smo plaćali sve do 10. mjeseca 2010. kada više nije vrijedio produženi ugovor. Sklopili smo ugovor s novim operaterom, a čitajući Digijev ugovor shvatili smo da ne plaćajući račun oni automatizmom isključe neplatiše 5 dana nakon roka za plaćanje. Pošto su ugovoreni rokovi prošli, uslugu nismo koristili, niti smo plaćali pretplatu. Nakon ove opomene opremu smo im vratili po ovlaštenom serviseru i više se nisu javljali do danas kada telefonski traže da uplatimo svoje dugovanje za razdoblje od 11. 2010. do 01.2011. Iznos nije neki, ali je stvar principa. Zanima ne da li se možemo pozvati na zastaru ili što napraviti.
  4. Molim vas za pomoć. Otac je nakon stričeve smrti naslijedio kuću na Braču. Ali kuća je u katastru na 4/5 na kći njegove prve žene koja je pristala prepisati dio ocu, a 1/5 na njega, međutim problem je u gruntovnici jer se tamo nalazi 6 vlasnika od kojih je jedan sada i moj otac. Po priči (bez pismenog traga) jedan od njih se odrekao prava na kuću jer mu je pokojni stric prepustio neku drugu. Pitanje je između ostalih, je li izjava svjedoka tog dogovora ovjerena kod javnog bilježnika važeća na sudu. Isto tako napominjem da niti jedan od navedenih u gruntovnici nije nikad boravio u toj kući jer je u njoj moja obitelj preko 70 godina. Molim hitno pomoć. Hvala
  5. brat i njegova žena živjeli su u izvanbračnoj zajednici 6 godina, imaju dva klinca, a on iz prvog braka ima jedno dijete. Prije nekog vremena ona je na žalost preminula (35 god). Sa trećim djetetom imala je pravo na porodnu naknadu tri godine, mali je 15 mjeseci, da li brat ostvaruje pravo na tu naknadu jer je nezaposlen i nema primanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija