Jump to content

stradivari

Korisnik
 • Broj objava

  190
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

stradivari je zadnji put osvojio dan lipanj 2 2017

stradivari objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O stradivari

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

2323 pregleda profila
 1. Prijava prometnog prekršaja-postupak!

  u ovom slučaju je postupano temeljem čl. 84. st. 1. toč. 12. za ostalo pročitajte http://www.propisi.hr/print.php?id=8645
 2. Prijava prometnog prekršaja-postupak!

  ovdje se postupa sukladno čl. 84. st. 1. toč. 12. ZSPC-a , odnosno premješta nepropisno parkirano vozilo.
 3. Kazna za prometni prekršaj u inozemstvu

  Sukladno Odluci 2005/214/JHA, svaka država članica EU, dužna je izvršiti pravomoćnu sudsku odluku (naplatu novčane kazne) druge države članice EU i u tom slučaju naplaćeni novčani iznosi (novčane kazne iznad 70 eura) pripadaju državi koja je provela izvršenje. Iz toga proizlazi da država članica EU ukoliko ne uspije naplatiti novčanu kaznu od počinitelja prekršaja sa prebivalištem u RH, može izvršenje istog ustupiti RH. Jednako tako, država u kojoj je počinjen prekršaj, može poduzeti i sve druge pravne korake koji joj se nalaze na raspolaganju. Dakle, ukoliko novčani iznos za pojedini prekršaj nije plaćen (obavijest nije na hrvatskom jeziku), država u kojoj je prekršaj počinjen ne može izvršiti prisilnu naplatu, odnosno ustupiti naplatu novčane kazne RH, ali ponovnim ulaskom počinitelja na njen teritorij, može poduzeti mjere protiv istog, odnosno vozila (ukoliko do tada nije nastupila zastara). U slučajevima kad ste vi vlasnik vozila kojim je počinjen prekršaj, ukoliko ne platite ovu kaznu, onda vas ona može dočekati ponovnim ulaskom u tu zemlju. Obzirom da ovdje nije takav slučaj, to se ne može dogoditi, no možete doći na naku crnu listu renta car tvrtki.
 4. Kazna za prometni prekršaj u inozemstvu

  Nije mi bas jasno je dal se ovdje radi o prekršaju u nadležnosti policije ili prekršaja koji je utvrdila ovlaštena osoba lokalne uprave i samouprave (grada). Što se tiče kazni koje dolaze od policije (bilo gdje iz EU) vrijedi ova direktiva "Direktiva (EU) 2015/413 Europskog parlamenta i Vijeća od 11. ožujka 2015. o olakšavanju prekogranične razmjene informacija o prometnim prekršajima protiv sigurnosti prometa na cestama" (tekst značajan za EGP) a u čl. 16 navedne Direktive stoji : Države članice trebale bi osigurati odgovarajući prijevod pisane obavijesti koju šalje država članica prekršaja, kako je predviđeno u Direktivi 2010/64/EU Europskog parlamenta i Vijeća (8).
 5. Razumijem Vašu ogorčenost, dobro sam pročitao sve što ste napisali. Moj savjet jest: nemojte biti brzopleti, nemojte da napravite nešto čime vas druga strana može prekršajno prijaviti (odnosno da stvarno postoji osnovana sumnja). Najbolje jest ovo što Vam je napisala Ruby_Danderfluff (prijaviti centru za socijalnu skrb). Jednom, negdje, nekako Vam to može itekako pomoći. Mislim da je dobro što ste joj napisali poruku u kojoj tražite odgovorno ponašanje prema djetetu, no pazite da Vas ljutnja ne ponese.
 6. po ovom što sam pročitao nema prekršajne odgovornosi Zakona o zaštiti nasilja u obitelji
 7. Prekoračenje brzine u Mađarskoj

  Nema ovrhe, ali će vas kazna čekati kad budete prelazili granicu (s dodatnim troškovima) Sukladno Odluci 2005/214/JHA, svaka država članica EU, dužna je izvršiti pravomoćnu sudsku odluku (naplatu novčane kazne) druge države članice EU i u tom slučaju naplaćeni novčani iznosi (novčane kazne iznad 70 eura) pripadaju državi koja je provela izvršenje. Iz toga proizlazi da država članica EU ukoliko ne uspije naplatiti novčanu kaznu od počinitelja prekršaja sa prebivalištem u RH, može izvršenje istog ustupiti RH. Platite kaznu, budite mirni
 8. Uvoz auta iz Kandae

  da, blizu je navedeni iznos, mislim da se to zaista ne isplati.
 9. Hrvatske ceste su nadležne za usklađivanje rada semafora. Oni to ne rade baš odokativno nego mjerenjem prometa na određenom raskrižju. Nekad se može ubaciti ljetni i zimski način rada, obzirom na različitu prolaznost vozila iz određenih smjerova. Nisam baš čuo da su reagirali na pojedinca, ali svakako ne košta uputiti mail pa...
 10. Kazna iz Češke

  hajde slikaj je i pošalji u moj inbox
 11. Prati li kamera prolazak kroz crveno

  uvijek ima tolerancija na propisanu brzinu kretanja
 12. Prati li kamera prolazak kroz crveno

  na slici je staro kućište nadzorne kamere, vjerovatno je unutra neki stariji model Gatso nadzorne kamere koji evidentira samo prekršaje prekoračenja brzine.
 13. Prati li kamera prolazak kroz crveno

  Odgovor je već gore napisan u mom prvom postu, doduše između redova . Ako se radi o novopostavljenoj policijskoj kameri, moguće da je takav prekršaj evidentiran. Ukoliko se radi o nadzornoj gradskoj kameri koje su često postavljene iznad ili u blizini raskrižja tada nemate brige.
 14. Prati li kamera prolazak kroz crveno

  kamere koje su postavljene u ožujku ove godine, no kasnije su proradile. Postoji mogućnost uključivanja / isključivanja opcija koje prekršaje evidedentirati, koje ne.
 15. Prati li kamera prolazak kroz crveno

  jedan update: nove kamere za koje ste svi čuli jer se o njima piše unatrag nekoliko mjeseci imaju i tu opciju, kao i evidentiranja prekršaja nepropisnog pretjecanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, korištenje mobitala u vožnji, nepropisne brzine... Dakle, tu mogučnost imaju samo nove kamere, stoga pridržavajte se Zakon o sigurnosti prometa na cestama
×