Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

stradivari

Korisnik
 • Broj objava

  182
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

stradivari je zadnji put osvojio dan lipanj 2 2017

stradivari objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O stradivari

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

2276 pregleda profila
 1. Hrvatske ceste su nadležne za usklađivanje rada semafora. Oni to ne rade baš odokativno nego mjerenjem prometa na određenom raskrižju. Nekad se može ubaciti ljetni i zimski način rada, obzirom na različitu prolaznost vozila iz određenih smjerova. Nisam baš čuo da su reagirali na pojedinca, ali svakako ne košta uputiti mail pa...
 2. Kazna iz Češke

  hajde slikaj je i pošalji u moj inbox
 3. Prati li kamera prolazak kroz crveno

  uvijek ima tolerancija na propisanu brzinu kretanja
 4. Prati li kamera prolazak kroz crveno

  na slici je staro kućište nadzorne kamere, vjerovatno je unutra neki stariji model Gatso nadzorne kamere koji evidentira samo prekršaje prekoračenja brzine.
 5. Prati li kamera prolazak kroz crveno

  Odgovor je već gore napisan u mom prvom postu, doduše između redova . Ako se radi o novopostavljenoj policijskoj kameri, moguće da je takav prekršaj evidentiran. Ukoliko se radi o nadzornoj gradskoj kameri koje su često postavljene iznad ili u blizini raskrižja tada nemate brige.
 6. Prati li kamera prolazak kroz crveno

  kamere koje su postavljene u ožujku ove godine, no kasnije su proradile. Postoji mogućnost uključivanja / isključivanja opcija koje prekršaje evidedentirati, koje ne.
 7. Prati li kamera prolazak kroz crveno

  jedan update: nove kamere za koje ste svi čuli jer se o njima piše unatrag nekoliko mjeseci imaju i tu opciju, kao i evidentiranja prekršaja nepropisnog pretjecanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, korištenje mobitala u vožnji, nepropisne brzine... Dakle, tu mogučnost imaju samo nove kamere, stoga pridržavajte se Zakon o sigurnosti prometa na cestama
 8. Izvoz vlastitog auta iz RH u Austriju

  više informacija na tu temu naći ćete na priloženom linku, a za odjavu vozila sa naših reg .oznaka kontaktirajte Centar vozila Hrvatske. https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/registration/registration-abroad/index_hr.htm
 9. Mjerenje brzine laserom ??

  samo je relevntno čime su mjerili brzinu, ako je bio ovaj binar koji fotografira, ne moraju te zaustaviti (iako mogu ako žele). No čim je bio na stalku taj uređaj, mislim da ćeš dobiti pisance
 10. Mjerenje brzine laserom ??

  PS. Malo bolje sam pročitao ovaj navod. Ako je uređaj bio na stalku postoji mogućnost da je vašu brzinu snimio jedan uređaj koji ima mogućnost fotografiranja (vrlo vjerovatno je to binar). Ako sam u pravu, onda očekujte obavijest o počinjenom prekršaju.
 11. Skripta za pravni dio ispita za stalne sudske tumače

  također zainteresiran, ako tko ima molim da mi se javi u inbox. Hvala
 12. Skripte za Stručni studij Kriminalistika

  po meni, ako već namjeravate ići na prijemni, ne bi bilo loše kupiti knjige u bibliteci mup-a upravo iz ovlasti i kriminalistike. Ja ću Vam rado poslati sve iz kriminalistike (skripte), no za ovlasti nema skripte za prijemni (za ispit je bilo nešto ali vrlo malo, svega tri stranice).
 13. Skripte za Stručni studij Kriminalistika

  za prijemni nema skripte (koliko znam)
 14. Slovenija kazna na licu mjesta za brzu vožnju

  nažalost, nismo stručnjaci za Slovensko prekršajno pravo, ovdje Vas možemo samo pravilno uputiti na naše pozitivne pravne propise. Ali, siguran sam da na službenim stranicama Slovenske policije možete dobiti odgovor, odnosno ne vidim razloga zašto im ne pošaljete upit putem mail-a. No, iz iskustva znam da i oni mjere brzinu sa uređajima koji prilikom mjerenja pokazuju samo brzinu i sa uređajima koji imaju mogućnost fotografije a oni su najčešće stacionarni (kao i kod nas).
 15. Prijava prometnog prekršaja-postupak!

  Da, to funkcionira kod jrm-a, no što se tiče ZSPC-a bitan element je neposredno uočavanje prekršaja. Ako koristite onu aplikaciju kojom prijavljujete npr. nepropisano parkirano vozilo, policijski službenici bez obzira na fotografirano vozilo moraju isto zateći u prekršaju, znači neposredno uočiti prekršaj.
×