Jump to content

stradivari

Korisnik
 • Broj objava

  152
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

stradivari je zadnji put osvojio dan lipanj 2 2017

stradivari objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O stradivari

 • Rang
  Veteran
 1. Informacije o vozaču iz Austrije

  Nikakvo obraćanje mailom vam neće pomoći, ovo je automatizirani postupak. Ovo je postupak koji je razvijen krajem 2015 godine sukladno Odluka 2005/214/JHA. Dobili ste tzv Informattion letter -obavijest , unificirani obrazac za obavjest da ste navedenog dana na toj i toj autocesti sa navedenim vozilom počinili prekršaj. Kada dostavite podatke oni će vam poslati uplatnicu i njihov oblik prekrajnog naloga. AKo ne platite, riskirate da jednog dana kada ponovno dođete , tj uđete u tu zemlju budete zaustavljeni i da vam se to dugovanje naplati - ukoliko do tada nije nastupila zastara . Ovi prekršaji se najčešnje odnose na nepropisnu brzinu, nepropisan parking, prolazak kroz crveno svijetlo. Dakle, počinili ste jedan od ovih nabrojenih prekršaja, detaljno ćete znati više kad dostavite podatke (ako to napravite).
 2. da, taj sustav je potpuno uređen prije nekoliko godina na temelju jedne aplikacije u kojoj su povezani policije EU. Dobili ste tzv "information letter", (kod nas Obavijest o počinjenom prekršaju). Kod nas Vam se neće ništa dogoditi, no ako idete u Austriju opet, moja topla preporuka je da to podmirite.
 3. uznemiravanje dok traje sudski spor

  Što se tiče razgovora sa liječnicom, (samo) članovi uže obitelji mogu zatražiti asistenciju kod liječnika opće medicine koja medicinski skrbi o toj osobi. Tamo se ispuni jedan obrazac, a liječnik hitne medicinske pomoći nakon dovođenja osobe odlučuje da li će osoba zbog duševnog rastrojstva, agresivnog ponašanja prema vani ili sebi zbog psihičkih smenjati biti sprovedena na odjel psihijatrije u bolnicu (sa ili bez pomoći policije) gdje se ostaje do 30 dana, nakon čega osoba moža biti puštena ili odvedena dalje u odgovarajuću specijaliziranu psihijatrijsku bolnicu na duže liječenje.
 4. Učestali pretresi

  Prije mjesec dana obrisano je nekoliko prekršaja na zahtjev građanina koji se obratio Ravnateljstvu, koje je to prosljedilo PU, radilo se o prekršajim iz domeze ZSPC-a (uvjet propisan čl. 296. istog zakona). Također, osobno sam bio mišljenja da ne može. Naime, od 2015. godine Ministratvo pravosuđa radi prelaska na novi informatički sustav (e-sustav, u kojem je i e podnesak s kojim trenutno i mi radimo) više nema tu mogućnost, ali Služba za informatiku MUP-a da (bar za prekršaje iz ZSPC-a), za ostalo ne znam.
 5. Učestali pretresi

  Što se tiče brisanja iz prekršajnih evidencija ovako stoje stavri. Ako se radi o Prekršajnim nalozima koji su plaćeni, policijska postaja koja je izdala taj nalog može obrisati to u evidencijama (s napomenom da to ne radi postaja, nego Služba za informatiku). Ukoliko se radi o prekršajnom nalogu koji nije naplaćen, dolazi do složene situacije, jer je za takvo brisanje nadležno Ministarstvo pravosuđa. Što se tiče Vašeg pretresa, policija također vodi svoje vlastite evidencije o osobama koje su osim počinjenja kaznenih djela i prekršaja, operativno zanimljivi, tako da ćete zbog te veće "gramaže" jedno izvjesno vrijeme biti zanimljivi policijskim službenicima.
 6. Istek registracije lake prikolice

  Nećete dobiti sada nikakvu kaznu, ako ništa niste dobili 2008 godine. Ključno pitanje je: da li imate karton tehničke ispravnosti još uvjek ? Ako da, piše li na njoj vaše ime i prezime?
 7. radar-brzina

  Kao što je rečeno prije, fotografija je prvenstveno radi vozila i reg oznake. Ali kad već pitate, ako je Gatso (jedan od najskupljih i najboljih uređaja za mjerenje brzine kod nas) u pitanju..i sve ostalo se itekako dobro vidi, a fotografije su vrlo visoke razlučivosti
 8. Način pPostupanja Prometne policije

  Dodao bih da ga neće privoditi u PP ako im je stvarni identitet zaustavljenog vozača poznat od prije (pod 1).
 9. Tahograf

  obzirom da se podaci na digitalnom tahografu čuvaju najmanje 365 radnih dana ... (a to ovisi u uređaju, navodno se spremaju novi koji će imati puno veću memoriju),al oni će se ugrađivati u nova vozila. Osimo ovoga, svaki put kad vas se kontrolira u prometu , bez obzira bili ispravni ili ne, ispunja se jedan Zapisnik koji se unosi u CRIS evidenciju (Croatian road inspection system), te se tamo čuvaju svi podaci o votaču, vozilu, prekršajima, pravnim osobama itd. Sve zemlje EU mogu vidjeti kada ste bili kontrolirani i kada ste imali neispravnost. Vidim da imate dosta pitanja, pa evo jedna mala skripta: http://www.mppi.hr/UserDocsImages/CESTA PITANJA I ODGOVORI.pdf
 10. Nema posebnog objašenjanja, jednostavno je tako (od kupnje, poreza i dozvola za brod, sve je jednostavnije)
 11. Tahograf

  ako nema posade onda je 24 sata smjena, i u tih 24h mora imat 9 sati odmora. Naravno da je prekršaj veliki, kad ide fizičkoj i pravnoj osobi sukladno https://www.zakon.hr/z/247/Zakon-o-radnom-vremenu,-obveznim-odmorima-mobilnih-radnika-i-uređajima-za-bilježenje-u-cestovnom-prijevozu
 12. Prekoracenje ovlasti policijskog sluzbenika

  imaš li ikakvih ozljeda, jesi li poslije bio na hitnoj?
 13. Prolaz kroz crveno na semaforu - snimljeno

  Nemojte više prolaziti kroz crveno. Ako ste vozili brzo možda vam dođe kazna za nepropisnu brzinu, a za prolazak kroz crveno svjetlo vam neće doći ništa.
 14. Liječnički pregled za vozačku dozvolu

  Za dobiti vozačku nećeš mati problema. Ponekada, u određenim slučajevima unose se neke šifre kao napomena u policijskim evidencijama, i to u slučajevima kada postoje ograničenja za upravljanje. Da li će ti ove šifre ući kao napomena, ne znam, ali slobodno na šalteru kad ti se uruči vozačka dozvola upitaj, dobro je da to znaš.
 15. Zakon o sprecavanju nereda na s.natjecanjima

  Bez obzira kako ćeš proći na sudu, ulaziš u evidencija navijača koje vodi policija, i to u kategoriju b ili c., i tamo ćeš se voditi nekoliko godina (to ti znači puno strožu kontrolu na stadionima, okolici njega, graničnim prijelazima itd). Pripazi malo ne ubuduće utakmice, pauziraj odlaske organizirane odlaske navijača autobusima i sl u druge gradove ako ideš na takvo što. Javi nam da znamo što je presudio sud. pozz
×