Jump to content

stradivari

Korisnik
 • Broj objava

  157
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

stradivari je zadnji put osvojio dan lipanj 2 2017

stradivari objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O stradivari

 • Rang
  Veteran
 1. Mjerenje brzine "laserom"

  Većina ih radi u rasponu od -10 do + 50. Fiksne novije kamere (u kućištima) imaju i malo veći raspon. Certifikati o umjerenosti uređaja su pohranjeni u policijskim postajama. Nešto više o pravilima koja su propisana za ove poslove rada policije možete pročitati na: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2001_04_38_669.html http://www.propisi.hr/print.php?id=8706
 2. jako je bitno gdje je točno postavljen znak, ako je taj dio gdje se on nalazi u vlasništvu grada ili općine, onda možete im uputiti dopis na kojem ukazujete na takvo što, nakon čega bi njihov upravni odjel trebao izvršiti provjeru navoda. Zašto, jer za takav znak moraju imati suglasnost nadležne policijske uprave. Stoga, ako je na mjestu u vlasništvu grada onda će on takav znak ukloniti. Ako je znak postavljan na privatno vlasništvo, onda je to druga situacija, jednostavno vlasnik na to ima pravo.
 3. jehovini svjedoci

  Nametljivo ponašanje u vašem slučaju ne prolazi. Pretpostavljam da živite u zgradi u koju svatko može ući i doći do vaših vrata, pa onda fizički ne možete ograničiti kretanje do ulaznih vrata. Možda neka miroljubiva naljepnica koja ne potiče na nasilje i ne vrijeđa (google će vam kazat što ih odvraća). A možda netko drugi napiše pametnije nešto.
 4. Upozorenje se kao što kaže kolega izdaje vozaču, bez obzira koji je prekršaj. No, govoreći o konkretnoj situaciji (nadogradnja iako ste morali obaviti atest-sukladno čl. 276 Zakona o sigurnosti prometa na cestama) policijski službenik mogao vas je uputiti na izvanredni tehnički pregled, što bi vam dodatno zakompliciralo situaciju (gdje vam se mogu skinuti registarske pločice ako se utvrdi opasan nedostatak ako se utvrdi da takva instalacija nije dobro i kvalitetno ugrađana (od moguća tri: manji, veći i opasan nedostatak-zadnje izmjene Pravilnika o tehničkim pregledima vozila NN 132/17). Takvi podjeljeni i kategorizirani nedostaci opisani su u Stručnom biltenu Centra vozila Hrvatske br. 161. Dobro ste prošli.
 5. Prolaz kroz crveno na semaforu - snimljeno

  što se tiče kamera grada Zagreba - nećete dobiti kaznu (osim ako vas je neposredim zapažanjem uočio policijski službenik). No, bitno je znati: uskoro MUP kreće za postavljanjem svojih kamera, sa kojima će moći sankcionirati (između ostaloga) prolaske kroz crveno svjetlo, kako naših građana tako i onih iz drugih država EU.
 6. Informacije o vozaču iz Austrije

  Nikakvo obraćanje mailom vam neće pomoći, ovo je automatizirani postupak. Ovo je postupak koji je razvijen krajem 2015 godine sukladno Odluka 2005/214/JHA. Dobili ste tzv Informattion letter -obavijest , unificirani obrazac za obavjest da ste navedenog dana na toj i toj autocesti sa navedenim vozilom počinili prekršaj. Kada dostavite podatke oni će vam poslati uplatnicu i njihov oblik prekrajnog naloga. AKo ne platite, riskirate da jednog dana kada ponovno dođete , tj uđete u tu zemlju budete zaustavljeni i da vam se to dugovanje naplati - ukoliko do tada nije nastupila zastara . Ovi prekršaji se najčešnje odnose na nepropisnu brzinu, nepropisan parking, prolazak kroz crveno svijetlo. Dakle, počinili ste jedan od ovih nabrojenih prekršaja, detaljno ćete znati više kad dostavite podatke (ako to napravite).
 7. da, taj sustav je potpuno uređen prije nekoliko godina na temelju jedne aplikacije u kojoj su povezani policije EU. Dobili ste tzv "information letter", (kod nas Obavijest o počinjenom prekršaju). Kod nas Vam se neće ništa dogoditi, no ako idete u Austriju opet, moja topla preporuka je da to podmirite.
 8. uznemiravanje dok traje sudski spor

  Što se tiče razgovora sa liječnicom, (samo) članovi uže obitelji mogu zatražiti asistenciju kod liječnika opće medicine koja medicinski skrbi o toj osobi. Tamo se ispuni jedan obrazac, a liječnik hitne medicinske pomoći nakon dovođenja osobe odlučuje da li će osoba zbog duševnog rastrojstva, agresivnog ponašanja prema vani ili sebi zbog psihičkih smenjati biti sprovedena na odjel psihijatrije u bolnicu (sa ili bez pomoći policije) gdje se ostaje do 30 dana, nakon čega osoba moža biti puštena ili odvedena dalje u odgovarajuću specijaliziranu psihijatrijsku bolnicu na duže liječenje.
 9. Učestali pretresi

  Prije mjesec dana obrisano je nekoliko prekršaja na zahtjev građanina koji se obratio Ravnateljstvu, koje je to prosljedilo PU, radilo se o prekršajim iz domeze ZSPC-a (uvjet propisan čl. 296. istog zakona). Također, osobno sam bio mišljenja da ne može. Naime, od 2015. godine Ministratvo pravosuđa radi prelaska na novi informatički sustav (e-sustav, u kojem je i e podnesak s kojim trenutno i mi radimo) više nema tu mogućnost, ali Služba za informatiku MUP-a da (bar za prekršaje iz ZSPC-a), za ostalo ne znam.
 10. Učestali pretresi

  Što se tiče brisanja iz prekršajnih evidencija ovako stoje stavri. Ako se radi o Prekršajnim nalozima koji su plaćeni, policijska postaja koja je izdala taj nalog može obrisati to u evidencijama (s napomenom da to ne radi postaja, nego Služba za informatiku). Ukoliko se radi o prekršajnom nalogu koji nije naplaćen, dolazi do složene situacije, jer je za takvo brisanje nadležno Ministarstvo pravosuđa. Što se tiče Vašeg pretresa, policija također vodi svoje vlastite evidencije o osobama koje su osim počinjenja kaznenih djela i prekršaja, operativno zanimljivi, tako da ćete zbog te veće "gramaže" jedno izvjesno vrijeme biti zanimljivi policijskim službenicima.
 11. Istek registracije lake prikolice

  Nećete dobiti sada nikakvu kaznu, ako ništa niste dobili 2008 godine. Ključno pitanje je: da li imate karton tehničke ispravnosti još uvjek ? Ako da, piše li na njoj vaše ime i prezime?
 12. radar-brzina

  Kao što je rečeno prije, fotografija je prvenstveno radi vozila i reg oznake. Ali kad već pitate, ako je Gatso (jedan od najskupljih i najboljih uređaja za mjerenje brzine kod nas) u pitanju..i sve ostalo se itekako dobro vidi, a fotografije su vrlo visoke razlučivosti
 13. Način pPostupanja Prometne policije

  Dodao bih da ga neće privoditi u PP ako im je stvarni identitet zaustavljenog vozača poznat od prije (pod 1).
 14. Tahograf

  obzirom da se podaci na digitalnom tahografu čuvaju najmanje 365 radnih dana ... (a to ovisi u uređaju, navodno se spremaju novi koji će imati puno veću memoriju),al oni će se ugrađivati u nova vozila. Osimo ovoga, svaki put kad vas se kontrolira u prometu , bez obzira bili ispravni ili ne, ispunja se jedan Zapisnik koji se unosi u CRIS evidenciju (Croatian road inspection system), te se tamo čuvaju svi podaci o votaču, vozilu, prekršajima, pravnim osobama itd. Sve zemlje EU mogu vidjeti kada ste bili kontrolirani i kada ste imali neispravnost. Vidim da imate dosta pitanja, pa evo jedna mala skripta: http://www.mppi.hr/UserDocsImages/CESTA PITANJA I ODGOVORI.pdf
 15. Nema posebnog objašenjanja, jednostavno je tako (od kupnje, poreza i dozvola za brod, sve je jednostavnije)
×