Jump to content

stradivari

Korisnik
 • Broj objava

  166
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  5

stradivari je zadnji put osvojio dan lipanj 2 2017

stradivari objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O stradivari

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

2203 pregleda profila
 1. Nepreuzimanje pošte od policije

  ponovno nazovi, reci kad ćeš biti dostupan kako bi ti to uručili , jer riskiraš nalog za prisilnu naplatu preko fine.
 2. Registracija vozila

  Odjavite vozilo, pametnije je (Postoji aplikacija preko koje mup može ako hoće provejriti što se događa na tehničkom, razloge pada itd)
 3. Policijski očevid - rokovi

  Ne postoji zakonski propisani rok. Praksa sa terena je da se to najčeće izdaje u roku od mjesec dana, jednostavno zovite svak dan i budite dosadni. No, stvari bi se uskoro mogle promjeniti po tom pitanju jer je upravo u tijeku integracija jedne nove aplikacije koja će poprilično ubrzati stvari i takvi zapisnici će se morati izdavati isti dan.
 4. Policija obučena u cestare ?

  to su najvjerovatnije inspektori cestovnog prometa koji kontroliraju adr vozila, odnosno prijevoz opasnih tvari.
 5. Uz navedeno dodajem: kad pozivate policiju zovite na 192, tamo se svaki poziv snima (za razliku od razgovora kad zovete postaju). Naravno, dobro bi bilo da se čuje sva ta buka u stanu kad zovete tako da i oni čuju preko telefona.
 6. Susjeda remeti kućni red i mir

  od jrm a nema ništa. Privatne tužbe su u ovakvim slučajevima najčešće gubitak novaca i vremena, a najpametnije (govorim iz vlastitig iskustva) je da sa stručnjakom za zvučnu izolaciju pokušate tu buku svesti na minimum. Ako vas zanima što sam ja napravio javite se u inbox. Pozz
 7. Nepravedno napisana kazna

  adresirate prigovor prema postaji koja vam je izdala prekršajni nalog (vidite koja postaja u zaglavlju) , a oni će digitalnim putem (aplikacijom epodnesak) prosljediti na nadležni prekršajni sud
 8. Osobna iskaznica

  Kad spominjemo puštanje, u dolini neretve je 2015 g. 21 policijski službenik kazneno prijavljen zbog (puštanja) takvih ili sličnih radnji. U odrđenim slučajevim za osobnu iskaznicu se možete izvući npr. ako živite na odrđenoj xy adresi i izašli ste iznjeti smeće u krugu zgrade ili kuće i policajac vas legitimira, zatraži osobnu iskaznicu a vi je nemate uz sebe, onda bi to moglo proći kao beznačajan prekršaj (nema ugrožavanja javnog poretka, vi ste se ispričali i iz stana/kuće donijeli osobnu na uvid). No ako se nalazite negdje u gradu, niste u krugu adrese na kojoj stanujete, on vas ne može pustiti tek tako, dobit ćete sankciju
 9. Mjerenje brzine laserom ??

  sukladno zakonskim propisima, policijski službenici ne moraju zaustaviti vozila ako u nadzoru brzine koriste mjerni uređaj kojim se vozila u prekršaju "fotografiraju" a ako koriste uređaj koji ne fotografira nego koristi samo snop lasera tada moraju zaustaviti vozilo. Dakle, ne morate se brinuti što se tiče brzine za konkretan slučaj.
 10. Mjerenje brzine "laserom"

  Većina ih radi u rasponu od -10 do + 50. Fiksne novije kamere (u kućištima) imaju i malo veći raspon. Certifikati o umjerenosti uređaja su pohranjeni u policijskim postajama. Nešto više o pravilima koja su propisana za ove poslove rada policije možete pročitati na: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/full/2001_04_38_669.html http://www.propisi.hr/print.php?id=8706
 11. jako je bitno gdje je točno postavljen znak, ako je taj dio gdje se on nalazi u vlasništvu grada ili općine, onda možete im uputiti dopis na kojem ukazujete na takvo što, nakon čega bi njihov upravni odjel trebao izvršiti provjeru navoda. Zašto, jer za takav znak moraju imati suglasnost nadležne policijske uprave. Stoga, ako je na mjestu u vlasništvu grada onda će on takav znak ukloniti. Ako je znak postavljan na privatno vlasništvo, onda je to druga situacija, jednostavno vlasnik na to ima pravo.
 12. jehovini svjedoci

  Nametljivo ponašanje u vašem slučaju ne prolazi. Pretpostavljam da živite u zgradi u koju svatko može ući i doći do vaših vrata, pa onda fizički ne možete ograničiti kretanje do ulaznih vrata. Možda neka miroljubiva naljepnica koja ne potiče na nasilje i ne vrijeđa (google će vam kazat što ih odvraća). A možda netko drugi napiše pametnije nešto.
 13. Upozorenje se kao što kaže kolega izdaje vozaču, bez obzira koji je prekršaj. No, govoreći o konkretnoj situaciji (nadogradnja iako ste morali obaviti atest-sukladno čl. 276 Zakona o sigurnosti prometa na cestama) policijski službenik mogao vas je uputiti na izvanredni tehnički pregled, što bi vam dodatno zakompliciralo situaciju (gdje vam se mogu skinuti registarske pločice ako se utvrdi opasan nedostatak ako se utvrdi da takva instalacija nije dobro i kvalitetno ugrađana (od moguća tri: manji, veći i opasan nedostatak-zadnje izmjene Pravilnika o tehničkim pregledima vozila NN 132/17). Takvi podjeljeni i kategorizirani nedostaci opisani su u Stručnom biltenu Centra vozila Hrvatske br. 161. Dobro ste prošli.
 14. Prolaz kroz crveno na semaforu - snimljeno

  što se tiče kamera grada Zagreba - nećete dobiti kaznu (osim ako vas je neposredim zapažanjem uočio policijski službenik). No, bitno je znati: uskoro MUP kreće za postavljanjem svojih kamera, sa kojima će moći sankcionirati (između ostaloga) prolaske kroz crveno svjetlo, kako naših građana tako i onih iz drugih država EU.
 15. Informacije o vozaču iz Austrije

  Nikakvo obraćanje mailom vam neće pomoći, ovo je automatizirani postupak. Ovo je postupak koji je razvijen krajem 2015 godine sukladno Odluka 2005/214/JHA. Dobili ste tzv Informattion letter -obavijest , unificirani obrazac za obavjest da ste navedenog dana na toj i toj autocesti sa navedenim vozilom počinili prekršaj. Kada dostavite podatke oni će vam poslati uplatnicu i njihov oblik prekrajnog naloga. AKo ne platite, riskirate da jednog dana kada ponovno dođete , tj uđete u tu zemlju budete zaustavljeni i da vam se to dugovanje naplati - ukoliko do tada nije nastupila zastara . Ovi prekršaji se najčešnje odnose na nepropisnu brzinu, nepropisan parking, prolazak kroz crveno svijetlo. Dakle, počinili ste jedan od ovih nabrojenih prekršaja, detaljno ćete znati više kad dostavite podatke (ako to napravite).
×