Jump to content

zastava

Korisnik
 • Broj objava

  53
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. djelatnici u trgovini prilikom spremanja staklenog nakita sa tacne na kojoj se nalazio nakit ispadnu tri staklena prstena te se isti razbiju.djelatnica nije namjerno prouzročila štetu niti je bila nepažljiva već joj je prilikom saginjanja pao krvni tlak te joj se zamantalo. zakon o radu te zakon o obveznim odnosima reguliraju tu temu te se spominje da je radnik dužan nadoknaditi štetu ako je namjerno izazvao oštećenje ili bio krajnje nepažljiv.ako se radi o običnoj nepažnji onda radnik nije odgovoran . poslodavac bez pristanka i to pismenog nesmije samovoljno izvršiti naplatu sa plaće radnika.poslodavac usmenim nalogom a ne pismenim traži od djelatnika da u trgovini kupi oštećeni nakit. molim za iskusta u ovom slućaju
 2. supruzi je zbog gubitka posla i nemogućnosti vraćanja kredita otkazan ugovor o istom te je postupak u tijeku tekući račun joj je blokiran i pod ovrhom budući ista i ima veliki minus na tekućem računu a trenutno se nalazi u njemačkoj radi pronalaska posla ja sam pristupio u pbz banku obratio se službeniku te mu rekao da je supruzi blokiran račun da je pod ovrhom ali da ima i veliki minus na tekućem računu te da bi ja uplatio oko 7100 kn vlastitog novca u cilju smanjenja navedenog minusa.službenika banke sam više puta upozorio te ga pitao dali se može dogoditi da moju uplatu koja je strogo namjenjena za podmirenje minusa uzme neko drugi .isti mi je rekao da će u nalogu uplate navesti da je uplata 7100 isključivo za podmirenje dijela minusa te da taj novac mora biti iskorišten za tu svrhu. ja sam potom uplatio novac i dobio potvrdu o uplati na kojoj piše napomena da je uplata za podmirenje dijela minusa na tekućem računu . nakon izvjesnog vremena supruga je dobila obavjest da joj banka ukida i minus na tekućem računu ali uvidom u taj dopis vidio sam da moje uplate 7100 kn nema te da ona nije iskorištena za smanjenje minusa. otišao sam u banku te su mi rekli da je moja uplata otišla na podmirenje po kreditu a ne minusa. djelatnicima banke sam predočio uplaćeni nalog u kojem je napisano i evidentirano da sam izvršio uplatu sa svrhom podmirenja minusa .budući moja uplata nije po pbz iskorištena namjenski za što je bila namjenjena i za što mi je izdana potvrda uložio sam u banci službeni prigovor. ukoliko me odbiju dali imam šansu tužiti banku sudu budući me njihov službenik svjesno doveo u zabludu tvrdeći da će novac biti iskorišten za podmirenje minusa a što nije učinjeno iako mi je izdana potvrda o namjeni uplate
 3. darovanje djeci dogradnje koja je u fazi legalizacije

  znači ako u ugovoru naveden da ja kao darovatelj snosim sve troškove oko procesa legalizacije onda bi moglo
 4. vlasnik sam stana i posjedujem uredan vlasnički list.u zemljišne knjige je vlasništvo upisano i tu nije ništa sporno.izvršio sam dogradnju navedenog stana za koju sam ishodovao građevinsku dozvolu ,platio komunalije i druge obveze ali prilikom gradnje sam napravio manje preinake tako da sam predao zahtijev za legalizaciju koja je nažalost nakon proteka 5 g u navodno završnoj fazi čeka se samo izlazak komisije na teren. dali mogu djeci darovati navedenu nekretninu budući za stan imam vlasnički list ali za dograđeni dio nemam .darovao bi na način da darovnim ugovorom darujem stan koji je čist a u opisnom djelu po važečoj građevinskoj dozvoli darovao bi i dogradnju koja je sastavni dio navedenog stana sa opaskom da novi vlasnik odnosno djeca završe proces legalizacije te da se upišu kao vlasnici po okončanju postupka.
 5. prijava kontrolora zet u tramvaju

  jasno mi je da nije imala kartu ali kartu nije imala zato što joj vozač tramvaja odbio prodati kartu pošto je imala novčanicu od 200 kn i zato što joj je on rekao da prođe a ne da izađe i razmjeni negdje novac.
 6. molim za odgovor koji je daljni postupak i što učiniti dana 7.5.2018 g kćer stara 23 g došla je u zagreb radi obavljanja razgovora za posao.po završetku razgovora ukrcala se na trgu bana jelačića u tramvaj radi posjete zološkom vrtu.prišla je vozaču tramvaja te zatražila voznu kartu ali je pritom imala novčanicu od 200 kn koju je ponudila vozaču .on istu nije htio prihvatiti već joj je rekao da za kupnju karte mora imati sitan novac te da joj nemože prodati kartu te da se makne sa ulaza ,pritom joj nije rekao da odmah izađe već je tramvaj odmah krenuo.kćer se pomaknula sa ulaza ali je na drugoj stanici ušla kontrolorka koja ju je zatekla bez karte.kćer je istoj objasnila da nema sitnog novca već samo 200 kn ali joj je kontrolorka napisala prijavu iako se jedna od putnica ponudila da joj kupi kartu. molim koji je daljni postupak budući je kćer iz rijeke.što će joj doći na adresu i dali se može dalje žaliti i kome.
 7. poslodavac koji ima više desetaka trgovina djelatnicima koji su imali ugovor o radu na neodređeno za voditelje trgovina dostavlja novi ugovor o radu na neodređeno ali ne više za voditelja već isti postaju prodavači ali im se daje i aneks na taj novi ugovor a u tom aneksu piše da će i dalje obavljati poslove voditelja,zadržati istu plaću ali taj aneks je na određeno te vrijedi 2 godine. molim za odgovor dali je to zakonito budući je poslodavac bez ikakvog obrazloženja ili odluke ukinuo ugovore o radu na neodređeno za voditelja a potom dao aneks na određeno u trajanju od 2 g te nitko nezna što će biti kad istekne period od 2 g.
 8. Smanjenje 10 posto

  poznato mi je da je milanovićevo smanjenje mirovina za 10 posto ukinuto,jadrankino nije ali mi nije jasno dali novi umirovljenici koji se recimo umirove ove godine po posebnom propisu također nakon izračuna mirovine podliježu smanjenju 10 posto po kosoričinom zakonu o umanjenju mirovina većih od 3500 kn.
 9. prednost pri zapošljavanju

  hvala na odgovoru,poanta je da hrvatski branitelj sa statusom dragovoljca ako nije hrvi opet nije dobio ništa.tražili smo da nas bar puste da radimo 4 sata ali budući smo umirovljeni po zakonu o dvo i oso nemamo ni ta prava.bolje da rade bugari rumunji i drugi stranci nego hrvatski branitelji.niti jedna udruga nije ustala u zaštitu umirovljenih branitelja po posebnim propisima.hvala im na tome.ostaje jedno pitanje dali zamrznuti mirovinu od 3000 kn sa kojom nemožeš preživjeti i zajedno sa cijelom obitelji otići iz ove zemlje.moja djeca fakultetski obrazovana nemaju nikakve šanse za zapošljavanje.sve jedan natječaj u državnim i javnim ustanovama je unaprijed namješten . političari će rastjerati našu djecu po bijelom svijetu koja u vlastitoj državi ako nisu u ni jednoj partiji ili nemaju bogatog babu ,nemaju nikakvu šansu osim da rade sa recimo pravnim fakultetom po trgovačkim centrima.ministarstvo uprave javno objavljuje rješenja o prijemu u državnu službu pa kad to pročitaš možeš samo poovraćati.na radna mjesta pravnika primaju učitelje i ekonomiste ,na radna mjesta ekonomista sa vss koja u ministarstvu branitelja trebaju vršiti obračun plaća i dr prime fizoterapeuta i profesora engleskog.jednostavnim rječima drže se parole podjeli i vladaj.
 10. dali mi netko može objasniti po novom zakonu o braniteljima ubačeno je da djeca dragovoljaca imaju prednost kod zapošljavanja u državnim i javnim ustanovama ali samo pod uvijetom da dijete dragovoljca prima nekakvu novčanu naknadu.o kakvoj se tu novčanoj naknadi radi i ko ima pravo na nju.
 11. Rad HB umirovljenih po posebnim propisima

  neznam dali smijem javno postaviti dopis ministarstva branitelja budući je to uruđbirani dopis tj odgovor na moj upit ministarstvu branitelja. ali objasniću poslao sam upit u ministarstvo branitelja da mi odgovore dali će po novom zakonu o braniteljima ,hrvatski branitelji koji su umirovljeni po zakonu o mirovinskom osiguranju djelatnih vojnih osoba policiskih službenika i oso dobiti također pravo na rad 4 sata bez da se mirovina mora zamrznuti.na taj upit dobio sam pismeni odgovor da se novi zakon o hb ne odnosi na hb umirovljene po navedenom zakonu te da nećemo dobiti pravo na rad.također su u dopisu napisali da su svjesni navedenog problema te da će pokušati utjecati na ministarstvo rada i mirovinskog da oni svojim propisom pokušaju urediti to pitanje. mislim da se radi o velikoj nepravdi tj povredi ustava i načela jednakosti budući je umirovljenicima umirovljenim po općem mirovinskom zakonu dozvoljen rad na 4 sata bez zamrzavanja mirovine a nama to nije dopušteno.da napomenem da nikad nitko nije niti želi objasniti zašto se umirovljenicima umirovljenim po zakonu o djelatnim vojnim osobama i dr nedozvoljava navedeni rad ,jer dozvoljen rad na 4 sata bio bi dobar za branitelje koji su još uvijek relativno mladi te nisu hrvi.
 12. konačno je stigao dopis iz ministarstva branitelja te je potvrđeno da djelatne vojne osobe,pol.službenici hrvatski branitelji koji su umirovljeni po zakonu o mirovinskom osiguranju djelatnih vojnih osoba pol službenika i oso po novom zakonu o hrvatskim braniteljima neće dobiti ništa a tako ni pravo na rad 4 sata sa obrazloželjem da je ministartstvo branitelja na našoj strani ali ministarstvo rada i mirovinskog sustava je. evo jednog istinitog primjera.osoba zaposlena u jedinici lokalne samouprave na visokoj poziciji ima plaću 8,500 kn neto.otišla je u punu mirovinu sa 65 g.te prima mirovinu u iznosu od 4600 kn ali je odmah sklopila novi ugovor o radu na pola radnog vremena te za taj rad prima 4.250 kn i prima svoju mirovinu od 4600 kn u punom iznosu. policiski službenik,bivši pripadnik specijalne policije a potom i temeljne umirovljen u 46 g dragovoljac dobio mirovinu od 3.800 kn te mu je ista smanjena za 10 posto kosoričinim zakonom te danas ima oko 3600 kn .ima 49 g. on i svi mi nemamo pravo na rad dok iz navedenog primjera se vidi ko ima pravo na rad. to je suludo i bolesno .bar da su vratili kosoričinih 10 posto ali ništa ni od toga
 13. poslao sam dopis ministru medvedu tražeći od njga da sve poduzme u svojoj moći da umirovljernicima po posebnim propisima uz mirovinu omogući i pravo na rad odnosno da se uz mirovinu može i raditi. ministar mi je odgovorio dopisom te me izvjestio da je u prijedlogu novog zakona o braniteljima i prijedlog da se hrvatskim braniteljima omogući rad uz primanje svoje mirovine. ako tako bude da nam dozvole rad uz mirovinu poklanjam im onih 10 posto jadranke.
×