Jump to content

udovica

Korisnik
  • Broj objava

    75
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://legalis.hr

Postignuća

  1. ovaj branitelj ima 20 % rvi, 60 civilno 40vojno, ali pošto ima rvi, policajac aktivni u prevedenom desetnik pa valjda dva čina gore neznam taj dio?
  2. ja se ispričavam, ali molim da mi netko odgovori taj branitelj je bio policajac a kao rvi dobiva dva čina gore pa vas molim da mi netko izračuna mirovinu po tom činu a gore navedenim omjerom jer onda nije desetnik nego ima dva čina više, hvala na odgovoru.
  3. molim Vas izračun mirovine, 40 vojno 60 civilno, opća nesposobnost za rad, dragovoljac domovinskog rata po prevedenom činu desetnik, rvi 20 %.
  4. molim nekog da mi protumači taj članak imam opću nesposobnost za rad, djete staro 8 godina, dobila sam prvu mirovinu a bivši svekar i svekrva su podignuli kaznenu prijavu protiv mene u kojoj tvrde da sam u vanbračnoj zajednici i da je dokaz djete i njegov rodni lisl. molim vas da mi objasnite koji se zakon primjenjuje u tom slučaju i koji je jači mirovinski ili braniteljski.
  5. sobzirom na sve ovo gore navedeno, molim vas da mi netko protumači čl.70 zakona o mirovinskom osiguranju. hvala puno
  6. nisam ja ništa pozobala, sad trebam dobiti prvu mirovinu a djete je rođeno 1999.godine, a ja sam 2008. godine dobila opću nesposobnost za rad, a u zakonu o pravima hrvatskih branitelja stoji lijepo da se pravo gubi stupanjem u brak, ja nemam brak nego dijete koje mi nitko niti je niti može zabraniti da imam, a podignuti kaznenu prijavu to baš i nije mala stvar sobzirom na moje zdravstveno stanje i sve drugo, ja imam lijepo vjenčani i rodni list gdje piše tko sam i šta, nesposobnost od strane mobs-a tj.prvost.i drugostup. komisije nesposobnost u mirovinskom koje je prošlo reviziju kod taborstkog itl. moja svekrva tvrdi da sam ja lažna udovica, što znači da se ona ne sjeća da je bila u svatovima i na vjenčanju svog sina i mene.
  7. molim da mi netko odgovori, udovica sam poginulog hrvatskog branitelja, u braku nismo imali djece. imam djete sa drugim čovjekom a kako se nismo slagali ja sam razvrgnula vanbračnu zajednicu 2000 godine i imam rješenje centra za socijalu skrb o tom raskidu i da imam skrbništvo nad djetetom. živim u svojoj kući i na toj adresi smo prijavljeni ja, moj brat i moje djete. ostvarila sam pravo na obiteljsku mirovinu iza pokojnog supruga, međutim njegovi roditelji su protiv mene podnijeli kaznenu prijavu u kojoj između ostalog stoji da sam ja lažna udovica da živim u vanbračnoj zajednici a da je dokaz djete te njegov rodni list. ja vas lijepo molim da mi odgovorite dali ijedan sud meni može utvrditi vanbračnu zajednicu ako ja to ne želim. i šta da ja radim¨' HVALA NA ODGOVORU
  8. molim Vas da mi netko odgovori, udovica sam poginulog hrvatskog branitelja iz domovinskog rata, nismo imali djece pa tako nisam ostvarivala pravo na obiteljsku mirovinu, međutim kod mene je nastupila opća nesposobnost za rad i ja po zakonu o pravima hrv.br. ostvarujem pravo na obiteljsku mirovinu prije 40 godine života. podnijela sam zahtjev u mirovinsko da mi se izračuna za mene povoljnija mirovina i neki dan sam dobila rješenje o svojoj invalidskoj mirovini uz objašnjenje da ću ovo drugo rješenje dobiti naknadno, zanima me dali je to ispravno, je imam rok 15 dana na žalbu, šta da radim, dali je to ispravan postupak pravnika mirovinskog. hvala
  9. rješenje iz mirovinskog za obiteljsku mora ići na reviziju kod Taborskog u MOBS, ja sam tražila obiteljsku jer imam opću nesposobnost za rad a oni su mi poslali rješenje za moju invalidsku i sada navodno treba doći drugo rješenje za obiteljsku za mene povoljniju mislim da me lažu, da su ta dva rješenja trebala doći zajedno a na ovo i ja se kao nebi trebala žaliti rok za žalbu je 15 dana i ja se bojim da su oni mene preveslali samo neznam šta da radim. eto to je to.
  10. danas sam dobila rješenje o priznavanju prava na invalisku mirovinu kao osiguraniku hrvatskom branitelju u iznosu od 2.071,35 kn, sa objašnjenjem da ću rješenje o obiteljskoj mirovini dobiti poslije ovog, da sam kao trebala prvo dobiti ovo rješenje da bi mi se priznalo pravo na obiteljsku mirovinu, ali se meni čini da to nije tako ovo je rješenje konačno i je se bojim šta će se dogoditi ako se ja na ovo rješenje ne žalim, iako sam tražila za mene povoljniju mirovinu i imam sve uvjete za nju priložila sam svu dokumentaciju, dali je ta procedura stvarno takva.
  11. molim vas da mi odgovorite kakva su moje šanse protiv novinara arene. ovako, moj brat je vidjeo kako neki čovjek na groblju zakapa nešto u zemlju kako je mislio da se radi o oružju ili municiji kada je otišao on je to iskopao, međutim u toj zemlji su bile takozv.vudu lutke, to sam ja ispričala jednom prijatelju koji je kroz neko vrijeme to ispričao novinarima arene i oni su nas počeli opsjedati da im to pokažemo, uz dugo nagovaranja mi smo pristali ali bez objave fotografija i imena što su nam oni čvrsto obečali, rekli su da oni za takve stvari mogu dobiti otkaz. majka nam je bolesna i to nikako nije smjelo biti povezano sa nama. ti isti novinari su objavili naše slike izmislili priču. itd. kako živimo u malim sredinama meni i mojoj obitelji to je strašno, neugodnosti, sramota, neznam šta da kažem. molim nekog da mi odgovori kakve su moje šanse da ih tužim i šta sa time mogu dobiti. pa zar oni imaju pravo nekom upropastiti život. hvala.
  12. danas je izašla nova arena, u kojoj je članak o vudu obredima koji su rađeni na groblju u Petrunji, te informacije su se dokopali novinari arene preko jednog našeg poznanika, dosađivali su meni i mom bratu da im pokažemo to mjesto i to je sve. mi smo pristali ali uz strogi uvjet da se ne objavi niti naše ime niti slika jer smo u maloj sredini, međutim oni su objavili sliku i mene i mog brata. pošto nam je majka bolesna i to smo im rekli da ona za to ne smije saznati ugrozili su nam i sigurnost i zdravlje majke ako novine dođu njoj u ruke. ja vas molim da mi odgovorite dali ja mogu tužiti redakciju arene i kakvi su moji izgledi odnosno naši, puno hvala.
  13. ovdje se neki prepoznaju pa im neke stvari nisu jasne. samo ukazujem na nepravilnosti nekima sve a nekima ništa, ratni put na stol, pa bi se vidjelo, ali ja se neću svađati. i htjela sam da netko svojim savjetom pomogne ovom čovjeku, ali vidim da od toga ništa......... hvala.
  14. 1990. god., i gleda kako onaj koji je došao iz Njemačke krajem 1993. godine ide iz sustava u mirovinu a nema niti rvi, niti je dragovoljac, ništa.
  15. on je bio u ratu, spomenuću samo neka imena ako netko od vas zna gdje su, Mošćenica, Kozibrod, Dragotinci, Hrvatska Kostajnica, itd, na početku rata kada su tamo bili strašni masakri civila, nije bitno. samo odgovor on je osuđen i bez obzira što nema primanja mora stvoriti novce ili ide u zatvor, a zahtje za mirovinu će podnijeti sada kad je dobio rvi. ratni put sve govori o svakome. samo je nepravda, tko će njemu dati mirovinu, pa on nije na ničijem teretu, niti na bolovanju, šta ih briga. oni su tako rješili neke branitelje, e tu je ljudi nepravda, ja sam samo spomenula bodove koji ukazuje na sve vojno redarstvene akcije i vrijeme koje je proveo doslovce na prvoj crti lijije, a policajac je bio poslije oluje. pozdrav svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija