Jump to content

zora15

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pomorče! Nikakve gluposti neka ti se ne motaju po glavi. Tvoja djeca te trebaju, pogotovo uz takovu osobu kojoj uz blagoslov CZSR je to omogućeno. Bori se za svoju djecu da si danas-sutra ne predbacuješ nisi sve poduzeo za njih. Govorim ti to kao dijete roditelja koji su se rastajali pa sastajali cijeli život. Majka mi je uvijek govorila svašta o mome ocu što sam ja vjerovala ali sam ga ipak voljela. Danas znam da moj otac nije bio sve kriv, već da ima i majka svojih velikuh mana samo što on meni nikad nije govorio to. Neće tvoja supruga moći baš sve što umišlja! Stvari će se posložiti ali treba proći vrijeme. Ne misli na gluposti. Pozdrav nedaj se!
  2. Imate tro pravo i nedajte se smesti. Budite uporni.
  3. Pomorče, nedaj se. Tvoja djeca te trebaju.
  4. Čitajući probleme forumaša čini mi se da vrlo unosno UZ BLAGOSLOV CZSS u ovoj Lijepoj našoj, naći žrtvu kojom češ ući u brak, pa je dobro maltretirati tako da psihički malaksa, pa onda lijepo dobiješ dobru alimentaciju za djecu, ako ne od bračnog druga a ono od njegovih roditelja. Pitam se po kojim mjerilima CZSS rade kad nekojeg oca ne može natjerati da plaća alimentaciju a nekojem djedu ili baki to može učiniti. Kad ćemo biti svi jednaki. Poštovani gospodine imajte strpljenja, tražite svoju djecu,jer uz takvu osobu ona Vas trebaju i to puno.
  5. Poštovani! Nalazim se u vrlo nezavidnoj situaciji. Sin i snaha se rastaju, a živjeli u kući koju smo moj muž i ja napravili. Sin se iselio u postanare neslaganje između njega i žene je dostiglo vrhunac. Mi mu toga dosta nismo vjerovali ali sada vidim da je imao razlog da ode jer tek sada vidim svu mržnju moje snahe prema meni i mojoj kčeri a čini mi se i sinu. Moj suprug i ja kad je moj sin otišao, da možda nekako i smirimo situaciju, stali smo čak na stranu snahe. Sada su počele parnice i odlazak u Centar za soc. skrb i optužbe na mene i moju kčer da smo mi krive što je došlo do razvoda, a u centru to i uvažavaju što nije nimalo istina. Predloženo je da ona ostane s djecom u kući a sin da bude na stanu. Sad me samo zanima što napraviti jer ona je u stanju istjerati i mene iz moje kuće. Kako se ponašati jer znate, to je jako teško kad si žrtva u svojoj kući , a da ne ispadneš nasilnik moraš se praviti glup i lud, što smo činili stalno samo da ne dolazi do svađa. Ona nikad nije bila gladna dok smo mi jeli, već je za pet minuta uzimala hranu i sama jela. Nismo ništa na to govorili. Moju kčer nije ponosila jer je kčer bila problematična u ponašanju. Kčer se razvela i ima dvoje djece iz braka i jedno vanbračno dijete. Živi u državnom stanu kao postanar. Sve moje kčerine greške ja priznajem i ne krijem ih i nisam joj to odobravala ali je ona moja kčer i zakoniti nasljednik u mojoj imovini. Sinova djeca su 17 i 10 godina i mi ih volimo neizmjerno i sve bi za njih dali, ali snaha to dobro koristi i još bi htjela veći dio kuće. Kako da riješimo ovo? Dali bi snaha mogla dobiti dio moje kuće? Ona tvrdi da nema kud, a ima žive roditelje koji kažu da joj ne mogu pomoći, a imju i oni kuću i žive sa sinom. Kakava prava ona ima u mojoj imovini i što poduzeti, jer mi se čini da bi ja mogla završiti kao socijalni slučaj jer ona ne preže ni pred čim, i nebi je bilo sram da i mi odemo iz kuće svi. Hvala!
  6. Poštovani! Nasljedila sam jednu staru drvenu kuću sagrađenu negdje 1870. godinu koju sam počela uređivati, ali da zadržim što više prijašnji oblik. Čula sam da država potiče nekakvim financijskim sredstvima uređenje starih kuća, ali neznam otkud da počnem sa upitom, a općinski službenici na takvo pitanje me šalju od vrata do vrata i niko ništa o tome nezna, pa molim oko netko nešto zna da mi pomogne. Hvala
  7. Poštovani! Kad je bila ostavinska rasprava moja je majka bila nepokretna.Ja sam zatražila savjet od gospođe sudac prije datuma ostavinske rasprave šta da mapravim jer je majka nepokretna i ne može prisustvovati raspravi. Gospođa sudac mi je na to odgovorila da se majka može izjasniti sa pisanom izjavom kako želi da se ostavinska rasprava riješi. Majka se odrekla svog dijela u moju korist. Ja sam na to pristala; napisala izjavu poštujući doslovce majčinu želju. Uz dva punoljetna svjedoka pročitala sam majci ponovo napisanu izjavu koju je ona potpisala i ta dva prisutna svjedoka. Ja sam se obvezala da ću se za majku brinuti do njezine smrti što je također napisano u toj izjavi i prinijela je ostavinskoj raspravi i time nasljedila kuću što je bila vlasništvo mog pokojnog oca. Dali ta izjava može i u ovom slučaju biti pravomoćna jer se jedino moja djeca i ja brinemo za nju, a ona ima još djece iz prvog braka koji je u 5 godina nisu niti posjetili. Hvala!
  8. Poštovani! Hvala za ovaj savjet, ali Vas molim dopunu. Kada je moj otac umro, majka i ja smo njenom izjavom u pisanoj formi napravile sporazum o doživotnoj brizi, čime sam ja nasljedila nekretnine od mojeg oca. Dali bih ja i sada morala sada napraviti posebnu njenu izjavu izjavu i to prinijeti na ostavinu ili vrijedi ona prva kojom se ja obvezujem o doživotnoj skrbi o njoj, njenom pokopu, jer ja za nju nadoplaćujem dom već 3 godine i jedina ju posjećujem ja i moja djeca. Hvala!
  9. Poštovani! Molim da mi odgovorite dali je stečeno pravo na članstvo u Umirovljeničkom fondu nasljedno? Naime, moja majka 87 -godišnja žena, stekla je pravo na novčano obeštečenje po obračunu mirovina.Ona je u obiteljskoj mirovini a s obzirom na dob moguće je da ona isplatu ne dočeka, a voljna je to ostaviti meni i mojoj djeci koji se jedini brinemo za nju, jer je ona već 5,5 godina nepokretna.Dali ja mogu to nasljediti i što je potrebno da se to ostvari? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija