Jump to content

Potočnica

Korisnik
 • Broj objava

  502
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  14

Potočnica je zadnji put osvojio dan srpanj 29

Potočnica objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Potočnica

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

3971 pregleda profila
 1. Isplata godišnjeg odmora

  Ako će vam radni odnos prestati ove godine, onda ćete ostvariti pravo samo na razmjerni dio GO, upravo zbog čl.78.st.2. ZORa. Članak 82. kaže da vam je poslodavac dužan isplatiti razliku GO kojeg niste iskoristili, ukoliko takva razlika postoji.
 2. Realno mu ne treba, jer ima sve potrebne podatke za kolovoz (uostalom, može ju kopirati). No imajte na umu da poslodavac ima rok od 15 dana od prestanka radnog odnosa za povrat dokumentacije, a novom poslodavcu PK neće trebati do obračuna plaće za rujan. Također, papirnate PK se povlače iz upotrebe, Porezna ih e-sustavom šalje poslodavcima - trebalo bi još provjeriti, ali mislim da će ju automatikom poslati vašem novom poslodavcu kada vas prijavi.
 3. Da, ne možete istovremeno biti prijavljeni na puno radno vrijeme kod dva poslodavca, ali... vaš je ugovor istekao 31.8, s tim vas je datumom poslodavac odjavio, dakle od 1.9. ste slobodni zasnovati novi radni odnos. Što se papirologije tiče, za novu prijavu vam nije potrebna obrađena Odjava, dovoljna će vam biti i potvrda da je odjava predana, tu potvrdu stari poslodavac normalno može isprintati sa e-mirovinskog. Zato slobodno kod starog poslodavca, objasnite situaciju, zamolite svoje papire, a umjesto odjave tražite potvrdu da su odjavu predali, dok ćete po samu odjavu doći kad vam jave da je obrađena... i to je to.
 4. Pravo naGO uz ugovor na odredeno

  7 dana za jednu + 11 dana za drugu kalendarsku godinu. Ako vam je ovaj prvi dio za 2017u, ako niste iskoristili, mislim da vam je propao.
 5. Korišteje GO prije isteka od 6 mj.

  Da, može.
 6. Otkaz

  U vašem slučaju nema potrebe davanja otkaza, samo poslodavcu najavite da nećete potpisati novi ugovor i to je to.
 7. Otkaz

  Ako vas je prijavio i odjavio, bili ste u radnom odnosu ta dva dana i za to bi vam poslodavac trebao obračunati plaću. S tim da ćete na nju morati pričekati idući mjesec - kada bude svima isplaćena plaća za kolovoz, tada će i vama.
 8. Stjecanje GO tokom otkaznog roka

  Tako je.
 9. Probni rad i otkaz

  Možete s poslodavcem, preko sporazumnog raskida ugovora, pokušati dogovoriti raskid bez otkaznog roka.
 10. Oduzimanje 20% plaće zbog otkaza

  Bez vaše suglasnosti poslodavac ne bi smio skinuti sa plaće, preciznije - zaštićen je onaj iznos naveden u ugovoru o radu. Da li je mogućnost umanjivanja plaće zbog otkaza navedena u Ugovoru o radu?
 11. Stjecanje GO tokom otkaznog roka

  1. Samo razmjerni 2. Ako poslodavac dozvoli.
 12. Ništa više, to je to, vlastoručno potpisana izjava.
 13. Bruto i neto plaća

  A gledajte, svi (ili dosta nas) smo to prošli , lekcija za ubuduće. Ako možete, nazovite poslodavce pa ih pitajte. Lako ako su obojica mislili na isto, al ako je jedan mislio na jedno, drugi na drugo, ko će znat ko je mislio na što. Nazovite, pitajte, sretno!
 14. Otkazni rok

  Poštovana, Ne razumijem vašu reakciju, niti sam vas prozvala, niti sam rekla da ste u krivu, a u prvoj rečenici sam napisala kako vjerojatno imate više konkretnih informacija. Skrećem pažnju kako je Gizmo u svom upitu naveo "Danas sam u firmi rekao da neću potpisati novi ugovor", što nije otkaz i nema otkaznog roka. Kasnije, niti on niti vi ne navodite da se (možda) radi o nečem drugom (vjerujte, "kako ste dali otkaz" čitatelj neupućen u radno pravo može shvatiti kako je nepotpisivanje novog ugovora jednako davanju otkaza) , a bez te informacije neki novi korisnik bi mogao biti doveden u zabludu na svoju štetu. Nisam smatrala da se moram raspitati za detalje (bespotrebno širiti konverzaciju, a odgovor možda neću dobiti) kad se mogu nadovezati odgovorom koji će objediniti obje solucije, a to sam i učinila. Ovdje smo, nadam se, svi dobronamjerni, i u tom vas duhu pozivam da u buduće imate na umu kako forum čitaju i drugi, pa ako raspolažete s informacijama koje na upit bacaju drugo svjetlo - podijelite ih s nama u svom odgovoru.
 15. Otkazni rok

  Vidim da ste se privatno dopisivali, pa pretpostavljam kako Borbena7 ima više konkretnih informacija, ali ja se ipak nadovezujem zbog ev. drugih forumaša koji će ovdje tražiti odgovore na slične probleme, jer odgovor baš i ne odgovara ovako postavljenom problemu i javno danim informacijama. Naime, kod isteka ugovora o radu - najavili ste poslodavcu da nećete produživati isti, ali ćete raditi do zadnjeg dana istoga - nema otkaznog roka. Ugovor je istekao, novi se nije potpisao i to je to. Također, poslodavac u odjavi na mirovinskom kao razlog mora navesti "istek ugovora", a ne "otkaz radnika". Također, u ovom se slučaju ne potpisuju nikakve odluke o prestanku radnog odnosa. Ukoliko raskidate ugovor s datumom prije njegovog isteka, tada otkazni Ukoliko rok morate odraditi, osim ako ga se suprotna strana ne odrekne. Ako se poslodavac složio da ne morate odraditi otkazni rok, formulacija "otkazni rok od 30 dana nije odrađen", ne mora ništa značiti, ali meni se osobno ne sviđa jer ne govori o volji poslodavca, samo daje informaciju.
×