Jump to content

Potočnica

Korisnik
 • Broj objava

  507
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  14

Potočnica je zadnji put osvojio dan srpanj 29 2018

Potočnica objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

1 pratitelj

O Potočnica

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

4262 pregleda profila
 1. Imate pravo na 4 tjedna godišnjeg. Tjedan se sastoji od radnih i od slobodnih dana, što znači da vaših tjedan dana godišnjeg mogu biti 3 dana GO + 4 slobodna dana (što je 12 dana godišnjeg za 4 tjedna), mogu biti 5 dana GO + 2 slobodna dana (što je 20 dana godišnjeg), a mogu biti i 6 dana GO + 1 slobodan dan (što je onda 24 dana godišnjeg). Sve u svemu, razlike nema, stvar je u tome da ako imate manje dana godišnjeg, onda srazmjerno imate više slobodnih dana i obrnuto.
 2. Godišnji odmor

  Radnik ima pravo na12 dana razmjernog godišnjeg odmora - računa se do zadnjeg dana radnog odnosa.
 3. G.O. u slucaju otkaza

  Samo da nadopunim odgovor, ostalo je "visiti u zraku" Ne možete vi odlučiti hoćete li iskoristiti GO ili biti isplaćeni. Možete reći poslodavcu svoje želje, ali odluka je na njemu.
 4. Godišnji odmor upit

  Ako cete raditi do kraja godine, onda imate pravo na puni GO, no ako ce biti prekida radnog odnosa (npr. istek ugovora na odredjeno), onda samo na razmjerni dio.
 5. Korištenje go zadnji tjedan ugovora

  https://www.adut.com.hr/13-12-2018-koristenje-osobnih-odbitaka-za-radnika-kojem-se-obracunava-zadnja-placa-po-prekidu-radnog-odnosa-misljenje-pu/ Ovo je fora od početka godine, da se na zadnjoj plaći ne obračunavaju olakšice No vi ste, ako dobro kužim , odjavljeni sa 10.9.18, dakle zadnja će vam plaća biti za rujan, isplaćena u listopadu. To znači da se olakšice ne bi trebale obračunati na plaći za rujan, dok bi morale biti uzete u obzir na plaći za kolovoz. Odite s odjavom u knjigovodstvo i tražite da vam to isprave i isplate razliku. Naslućujem da vam je plaća za kolovoz isplaćena iza 10.9.? "U slučaju odjave radnika s obveznog mirovinskog osiguranja temeljem radnog odnosa, poslodavac od toga trenutka više ne može koristiti osobni odbitak pri isplatama koje će slijediti nakon dana odjave " - moguće da je tu došlo do nesporazuma od strane knjigovotkinje (jer kaže "isplate nakon odjave". Smisao zakona je sprječavanje da dva poslodavca istovremeno koriste olakšice, a vi ste u kolovozu definitivno radili samo kod jednog poslodavca. Probajte još jednom razgovorom izvući svoje, ako ne ide - šaljite Zahtjev za zaštitu prava, preporučeno s povratnicom.
 6. Isplata godišnjeg odmora

  Ako će vam radni odnos prestati ove godine, onda ćete ostvariti pravo samo na razmjerni dio GO, upravo zbog čl.78.st.2. ZORa. Članak 82. kaže da vam je poslodavac dužan isplatiti razliku GO kojeg niste iskoristili, ukoliko takva razlika postoji.
 7. Realno mu ne treba, jer ima sve potrebne podatke za kolovoz (uostalom, može ju kopirati). No imajte na umu da poslodavac ima rok od 15 dana od prestanka radnog odnosa za povrat dokumentacije, a novom poslodavcu PK neće trebati do obračuna plaće za rujan. Također, papirnate PK se povlače iz upotrebe, Porezna ih e-sustavom šalje poslodavcima - trebalo bi još provjeriti, ali mislim da će ju automatikom poslati vašem novom poslodavcu kada vas prijavi.
 8. Da, ne možete istovremeno biti prijavljeni na puno radno vrijeme kod dva poslodavca, ali... vaš je ugovor istekao 31.8, s tim vas je datumom poslodavac odjavio, dakle od 1.9. ste slobodni zasnovati novi radni odnos. Što se papirologije tiče, za novu prijavu vam nije potrebna obrađena Odjava, dovoljna će vam biti i potvrda da je odjava predana, tu potvrdu stari poslodavac normalno može isprintati sa e-mirovinskog. Zato slobodno kod starog poslodavca, objasnite situaciju, zamolite svoje papire, a umjesto odjave tražite potvrdu da su odjavu predali, dok ćete po samu odjavu doći kad vam jave da je obrađena... i to je to.
 9. Pravo naGO uz ugovor na odredeno

  7 dana za jednu + 11 dana za drugu kalendarsku godinu. Ako vam je ovaj prvi dio za 2017u, ako niste iskoristili, mislim da vam je propao.
 10. Korišteje GO prije isteka od 6 mj.

  Da, može.
 11. Otkaz

  U vašem slučaju nema potrebe davanja otkaza, samo poslodavcu najavite da nećete potpisati novi ugovor i to je to.
 12. Otkaz

  Ako vas je prijavio i odjavio, bili ste u radnom odnosu ta dva dana i za to bi vam poslodavac trebao obračunati plaću. S tim da ćete na nju morati pričekati idući mjesec - kada bude svima isplaćena plaća za kolovoz, tada će i vama.
 13. Stjecanje GO tokom otkaznog roka

  Tako je.
 14. Probni rad i otkaz

  Možete s poslodavcem, preko sporazumnog raskida ugovora, pokušati dogovoriti raskid bez otkaznog roka.
 15. Oduzimanje 20% plaće zbog otkaza

  Bez vaše suglasnosti poslodavac ne bi smio skinuti sa plaće, preciznije - zaštićen je onaj iznos naveden u ugovoru o radu. Da li je mogućnost umanjivanja plaće zbog otkaza navedena u Ugovoru o radu?
×