Jump to content

mdrabik

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mdrabik objavio

  1. Prijatelji su potpisali ugovor o najmu stana u kojemu žive. U jednom članku ugovora stoji kako će najmoprimac do određenog datuma i za određeni iznos otkupiti nekretninu. Ta formulacija stoji samo u članku 3 ugovora o najmu i drugdje se otkup ne spominje nego je ostatak ugovora klasičan ugovor najmu. Prijatelji objektivno nisu u mogućnosti otkupiti nekretninu (iz financijskih razloga). Zanima me može li ih najmodavac nekim pravnim putem natjerati da nekretninu zaista otkupe?
  2. Trenutno imam izrečenu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na mjesec dana. Sljedeći tjedan bi trebao poslovno na nekoliko dana u inozemstvo (konkretno BiH). Pa me zanima vrijedi li taj mjera zabrane u drugoj državi?
  3. Prije nešto više od 5 godina počinjeno je kazneno djelo krivotvorenja potpisa na dokumentu poduzeća, koje je, stjecajem okolnosti, tek sada otkriveno. Prema tada važećem kaznenom zakonu rok za pokretanje postupka j proao, po važećem nije. Što se primjenjuje?
  4. mdrabik

    Zajam

    Svjedokinja postoji, nisam siguran da bi došla svjedočiti u moju korist, ali pretpostavljam da ju sud može poslati. Da, na žalost ugovor je sačinjen upravo kako ste naveli. Ugovor je napisan od strane zajmodavca na računalu.
  5. mdrabik

    Zajam

    Prošle godine potpisao sam ugovor o zajmu s jednom osobom kao zajmoprimac. Međutim iznos u ugovor nikada nisam primio pa sam smatrao ugovor ne važećim. Ugovor nije ovjeren kod javnog bilježnika niti od strane svjedoka. Budući da novac nisam primio nema nikakve potvrde o isplati. Sada me druga strana želi tužiti za povrat novca koji nisam primio te podnijeti kaznenu prijavu za prijevaru. Što napraviti u jednom i drugom slučaju i kakve su šanse?
  6. Molim odgovor koji se sve dokument uz ugovo sastavljaju/ovjeravaju za prijenos 100% vlasničkog udjela u trgovačkom društvu koje ima jednog vlasnika/osnivača na drugu osobu i koliko to otprilike košta? Hvala.
  7. Hanžeković, očito, nije odvjetnik nego je poduzeće za naplatu potraživanja. Ja 2 (dva) mjeseca ne mogu stupiti u kontakt s njima vezano uz sličnu situaciju, na telefon se javlja centrala, na mail ne odgovaraju, a na pisani dopis nisu odgovorili već gotovo 30 dana. Savjetujem odvjetnika.
  8. Jučer se jedna starija gospođa u centru Poreča pokliznula na pseći izmet, pala i slomila ruku i bedrenu kost. Sva je šansa da će, barem djelomično ostati invalid. Na stranu to što je čekala hitnu pomoć dva sata, zanima me može li se tražiti od odgovornih (grad, komunalno poduzeće...) nekakva odšteta? Gospođa je u mirovini, dakle slabijeg imovinskog stanja i nema djece, a nakon ovoga biti će joj potrebna stalna njega koju si ne može priuštiti. Molim savijet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija