Jump to content

d3nisc

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovanje Da skratim pricu. Djed je imao dug iz jednog sudskog spora. Otac je od djeda nasljedio kucu i zemlju te sa time i dug. Zbog toga ima ovrhu i obrocno placa dug. Sad mu je odvjetnik rekao da darovnim ugovorom prenese kucu i zemlju na mene da se druga strana nebi uknjizila na kucu i nekretnine jer pokusavamo pordati nesto od tih zemljista da namirili dug. Dali to ima smisla ili ne?
  2. Radi se o sljedečem. Od komunalnog redara sam dobio opomenu da moram unistiti korov na poljoprivrednom zemljistu. Da su na prijavu gradana obavijesteni da na toj parceli raste razni korov. Naravno komunalni redar nije izlazio na teren niti je pogledao u kakvom je stanju to poljoprivredno zemljiste. Ali uglavnom pise ako u roku od 8 dana ne unistim korov da mi slijedi novcana kazna od 1000 kn. Tako mene netko moze svakih tjedan dana ili dva prijaviti za korov koji moze i nemora biti velik, komunalni redar ce mi odma zaprijetiti sa kaznom bez izvida. Mene malciranje toga zemljista kosta 200kn, nije malo nije ni puno, al da moram to raditi svakih 2 tjedna onda bome kosta. Bit ove price je to da bi ja zelio znati tko me je od gradana prijavio, pa me zanima dal ja imam pravo na tu informaciju? Na koji zakon se mogu pozvati?
  3. Kazna je od datuma 30.09.2010 a dospijece od 31.10.2010. Zanima me kad nastupa zastara potrazivanja (ZG Holding) odnosno dali u slucaju sudske naplate (ovrhe) postoji mogucnost zalbe ili prigovora? Zadnja opomena po ne placenom racunu je sa datumom 30.11.2012.
  4. Čitao sam u 24sata članak o novom ovrsnom zakonu donesenom 15.listopada.2012 koji kaže da se ovrha obustavlja čim se sazna da je donesena nakon dužnikove smrti U mojem slučaju radi se o sljedećem. 2009 mi je umro otac, ja sam nasljednik i naslijedio sam svu njegovu imovinu. Medutim on je imao jedan sudski spor kojeg je izgubio i ima za platiti sudske troškove obrane. Prvostupanjska presuda je donesena 2008 na koju se je otac žalio a drugostupanjska je donesena poslje njegove smrti. Sto se tice tih sudskih trskova on nije imao nikakve ovrhe nego je ocito cekao drugostupanjsko rijesenje. Posto sam njegov nasljednik odmah nakon te drugostupanjske presude (donesene poslje njegove smrti) koja je potvrdila prvoatupanjsku meni je dosla ovrha. Na svu imovinu i mirovinu koju primam. Posto su se uknjizili na svu imovinu tesko je prodati nesto od zemlje da bi sa tim novcima namirio dug. Sad me zanima posto je donesem ovaj novi zakon, ja za njegov dug nisam znao, niti je bilo rijeci o dugu na ostavinskoj raspravi dali mogu podnijeti zalbu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija