Jump to content

Grom

Korisnik
  • Broj objava

    107
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. "11. Ispis iz registra OPG-a je brz i relativno jeftin (par dana i par stotina kuna,cca 150,00) 12. Nakon ukidanja OPG-a za kupljenu opremu koja Vam je u popisu dugotrajne imovine radite račun (jednostavno objašnjeno-sami sebi)" Da li se na taj račun ,tj.na tu dugotrajnu imovinu mora platit PDV ,iako ta imovina nije kupljena nego je od prije bila moje vlasništvo ?Meni su u poreznoj rekli da na sve,tj.na procjenjenu imovinu moram platit PDV.Može li pojašnjenje oko ovoga. Zahvaljujem!
  2. Zahvaljujem na odgovoru,da li možda znaš koliko bi to otprilike koštalo?Nadam se da nije puno kao i nadopuna dijelatnosti
  3. Koja je procedura za promjenu naziva firme,ako je to moguće?Gdje se podnosi zahtijev i koja je procedura? Unaprijed zahvaljujem!
  4. Zanima me da li postoji rok do kada moraš registrirati vozilo da ti osiguranjee nepropadne.Naime ,osiguranje sam platio a auto se strgalo i nisam bio na tehničkom tri mjeseca.Da li osuguranje još vrijedi?
  5. Ima li tko da zna ?U poreznoj upravi svako drugačije priča a meni rok prolazi ,tj.do 15 je prijava.Molim za savijet ili bilo šta .
  6. OPG je u sustavu PDV-a, a namjera je osnovati zadrugu. Namjera je svu dugotrajnu imovinu iz OPG-a prenijeti u Zadrugu ,s tim da nositelj gospodarstava i dalje ostaje isti tj.nastavlja biti upravitelj zadruge. Molio bih nekoga da mi pojasni kako i na koji način bi se to moglo napraviti?
  7. Mislim da žalbe ,bar koliko sam ja čuo od prijatelja,i nepomažu puno,tj.da je skoro 95 % slučajeva ostalo nepromjenjeno.U svakom slučaju treba pokušat i taj pravni ljek,pa šta bude.Upravo sam i ja na tom putu,ali sa HRVI,a mislim da to nema veze,bar što se žalbi tiče
  8. Puno je tumačenja i raznih verzija oko braniteljskih mirovina ,tj. da li su nasljedne ili ne.Zna li ko kakovu provjerenu informaciju?Jesu ili nisu ,ako jesu pod kojim uvijetima? Usput vezano za ovo pismo (mi-vi-oni ),neka oni nagaze vladu i mjerodavne institucije zbog lopovske privatizacije i ekipe koja je u stanju za par godina zaraditi milijune eura.Da vrate pola bilo nebi se zadiralo ni u mirovine ni u socijalna davanja a i radnih mjesta bi bilo podosta.
  9. 30.05.2010. dobio Rješenje o 12 dion. Atlantske plovidbe d.d. i 81 dion. Jadroplov d.d. HRVI 40% trajno, nominalna vrijednost 8800 DEM = 32.760,00 Kn, a stvarne - tko zna ? Atlanska- 12 * 916.00 = 10992.00 kn Jadroplov-81 * 150,23 = 12168.63 kn = 23160.63 kn Eto prijatelju na danjašnji dan je to tu negdje po Limunu,šteta što ti nije više ali eto dobro da je i tako.
  10. Izvini stari ali ti tvoji krediti kao da si kupovao jabuke na placu.Sve to kod tebe išlo glatko i povoljno,ovaj drugi kao da je (skoro)bez kamata a ovaj treći najpovoljniji-ispada da manje vraćaš nego si uzeo.Probaj ti to ponovo pregledat pa objasni ljudima da nebauljaju bez veze po bankama.
  11. Hej Mirna,pa koje drvlje i kamenje,da je ovakvih postova kao tvoj više ne bi prsti bi bili upereni međusobno ,već na drugu stranu (imaš PP)
  12. Zašto to traži "uvaženi gospodin" đakić(svaki dalji komentar o njemu je suvišan)? Možda se u to baš i nerazumijem ali : Kad se harači poukidaju,nama do 6000 kn 2% i ovima koji imaju preko 6000 kn 4% ispada da se nama uzima 8% a njima 6%.Sad ja nevidim gdje je tu pravda,jer oped se uzima nama koji imamo manje uzima više.Neka me neko ispravi ako griješim.Napominjem da se -nama i njima ne odnosi na branitelje,jer zna se kojih ima više sa mirovinama preko 6000 kn .JEL TO SAD SMANJENJE ZA SVE 10 %?
  13. Zašto to traži "uvaženi gospodin" đakić(svaki dalji komentar o njemu je suvišan)? Možda se u to baš i nerazumijem ali : Kad se harači poukidaju,nama do 6000 kn 2% i ovima koji imaju preko 6000 kn 4% ispada da se nama uzima 8% a njima 6%.Sad ja nevidim gdje je tu pravda,jer oped se uzima nama koji imamo manje uzima više.Neka me neko ispravi ako griješim.Napominjem da se -nama i njima ne odnosi na branitelje,jer zna se kojih ima više sa mirovinama preko 6000 kn .JEL TO SAD SMANJENJE ZA SVE 10 %?
  14. Molio bih nekoga da mi pojasni u vezi povrata PDV-a,naime knjigovođa me uvjerava da mi račun za tel.R-1 nemože ići u povrat jel na njemu prije imena nema naziv OPG(obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo)a ima matični broj i adresu, i još oko povrata za R-1 plaćno virmanom ,da li uz taj račun mora biti još nešto(uplatnica ili na računu upisano da je plaćeno gotovinom i pečat)da bi se izvršio povrat?Račun je uredno izdan i u toj firmi proveden .
  15. Zamolio bih nekoga ako ima primjer Pisma namjere ili Ugovora o kupoprodaji novog proizvoda. Naime moram poslati nešto od toga u min. gospodarstva da imam siguran otkup jer se radi o novom proizvodu,kako sam već našao privatnu firmu sa kojom bi sklopio posao ali neznam kako sastaviti ,ili to pismo namjere ili ugovor o prodaji. Hitno mi je molim nekoga za pomoć!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija