Jump to content

kira nerys

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na brzom odgovoru! Ako nije problem, može li informacija o tome jesu li visine naknade za vlasnika poslužne nekretnine propisane, jeli to neki paušalni iznos, određuje li to sud ili koliko vlasnik traži, dogovorom? Hvala.
  2. Lijep pozdrav, molim vas za savjet... Darovnim ugovorom od oca sam dobila parcelu građevinskog zemljišta na kojem bih gradila obiteljsku kuću. Problem je što nemam svoj put/izlaz na javni put nego bih do parcele trebala ići preko susjedove parcele, a on mi to ne dozvoljava. Inače, na njegovoj parceli nema nikakvih građevina niti se on njom ni na koji način služi. E, sad... preko te njegove parcele su desetljećima prolazili vlasnici svih ostalih parcela koje nemaju nikakav drugi izlaz na javni put, uključujući i moju obitelj. Dakle, preko njegove parcele su prolazili traktori, stoka i dr. u vrijeme kada su se ta zemljišta obrađivala kao poljoprivredna i postoji mnoštvo svjedoka koji mogu i voljni su to potvrditi na sudu. U općinskom prostornom planu su obje parcele kategorizirane kao građevinsko zemljište, ali put nikada nije ucrtan. Ima li smisla tužiti vlasnika zemljišta koji mi ne daje pravo služnosti? Osim prelaskom preko njegove parcele, fizički nije moguće da uopće dođem do svoje. Jesu li to neki komplicirani sporovi, posebno uzevši u obzir da imam svjedoke koji mogu potvrditi da su se vlasnici okolnih parcela i moja obitelj desetljećima služili prelaskom preko susjedove parcele da bi došli do svojih? Koji bi okvirno bili troškovi postupka? Ima li smisla tražiti od općine da ucrta puteve za navedene građevinske parcele u prostornom planu; bili to pomoglo? Ukoliko i dobijem pravo služnosti sudskim putem, plaćam li susjedu nekakvu naknadu za korištenje puta? Totalno sam neupućena pa vas molim za pojašnjenje i mišljenja. Unaprijed hvala!
  3. Hvala za brzi odgovor!!! Odlučila sam platit kaznu, jer stvarno nema šanse da dokažem da nisam ja zagradila dotično auto nego ovi poslije mene. Eto, pouka priče je da ne trebaš samo razmišljat dok voziš i parkiraš nego štoviše, trebaš razmišljat i iza one druge koji to ne rade (prometna klasika) i po mogućnosti bit u stanju predmnijevat tuđe nelogične i budalaste poteze Hvala još jednom!
  4. Pozdrav! Jučer mi je pauk odveo auto i platila sam 450kn da ga mogu preuzeti. Službenik mi je pokazao fotografije vozila, ali mi ih nije dao. Na fotografiji se jasno vidilo da je jedan auto "zagrađen" između mene i još jednog vozila. Međutim, mislim da nisam bila ta koja ga je zagradila jer sam stigla prije drugog vozila. Dakle, drugo je vozilo naknadno parkirano s druge strane te je zagradilo ovog prvog. E, sad...uz plaćeni pauk namjeravam platiti i polovinu kazne u roku od 3 dana, ali se svakako namjeravam žaliti, pa me zanima ide li mi što od navedenog u prilog: 1. parking je neoznačen, nema table, nema ucrtanih parkirnih mjesta (ispod zgrade kampusa na Split3, kraj FESB-a), tako da je teško ustanoviti tko je tu nepropisno parkiran. 2. došla sam na parking oko 08:05 (relativno rano; pauk u 11:54), a imam i dokaz jer radim u obližnjoj zgradi i "timbrala" sam kartelu u to vrijeme 3. po kojem je principu redar uopće donio odluku o tome koji je auto zapravo zagradio ovog? kako on zna tko je došao zadnji i time ga zagradio i na temelju čega je zaključio da sam to baš ja? 4. nisam dobila uvid u nalog za premještanje vozila (čula sam da to postoji), jedino mi je kod pauka uručen zapisnik i račun o preuzimanju vozila te obavijest o prekršaju s uplatnicom 5. nisam dobila fotografije (samo mi ih je pauk pokazao na kompu na 5 sec), a ne znam trebam li ih dobiti. Mislim, kad te policija kazni za prebrzu vožnju, uvijek dobiješ dokaz uz to... Uglavnom, imam li šanse? I, žalim li se tek kada mi na adresu stigne Obvezni prekršajni nalog? Isprike na dugom postu. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija