Jump to content

ruco

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. općenito je tako,e sad je druga stvar kakvu će sud donijeti presudu,odnosno hoće li ili ne,usvojiti tužbeni zahtjev. Zahvaljujem vam na pomoći i htio bi s vama podijeliti radost, jer sam konačno riješio problem i sad smo vlasnici 1/1. Sve najbolje vam želim u daljnjem radu.
  2. Zahvaljujem na svemu, sudac je prihvatio moj prigovor i sve ide po čl.103 OZ....lijep pozdrav....
  3. Da, radilo se o elektroničkoj dražbi i normalno da oni koji nisu uspjeli nisu niti zainteresirani da podignu rješenje na sudu, a očito nisu bili kod kuće da ga prime. Glupo mi je da iz čisto banalnog razloga moram čekati tako dugo do pravomoćnosti rješenja. Očito je neke pregazilo vrijeme i ne razumiju da se s e-oglasnom i druge stvari mijenjaju. Čak i u čl.8 piše da će se smatrati uručenim istekom 8 dana od dana isticanja na e-oglasnoj, a predmet je na istoj već 10 dana. Budući da se čl.103 odnosi baš na elek. javnu dražbu, smatram da bi se sudac trebao držati tog člana. Mogu li ja to ikako ubrzati?
  4. Poštovani, dobio sam rješenje o dosudi trgovačkog suda i nazvao da pitam kad će postati pravomoćno. Dobio sam odgovor suca da neki sudionici nisu primili to isto rješenje pa za 30 dana moraju im pokušati uručiti ponovo pa staviti na oglasnu i tek tada mogu očekivati pravomoćnost. Nakon toga sam prelistao zakone i našao u ovršnom čl.103 i u stečajnom čl.12 u kojima piše da se objavom na e-oglasnoj suda(što je učinjeno) smatra da su svi sudinici zaprimili rješenje. Po tome ispada da svatko tumači zakon na svoj način, a ovaj puta ja ispaštam, jer mi se ne čeka više od 30 dana da dođem u posjed. Što mi je činiti?
  5. Ako sam dobro shvatio sve zavisi od odvjetnika, jer ja nemam pojma kako bi trebao izgledati tužbeni zahtjev, tj. na osnovu čega pokrenuti tužbu. Možete li dati kakav savjet?
  6. Negdje sam pročitao da u 99% takvih slučajeva presuda ide u korist tužitelja....
  7. Poštovani, budući da još nismo riješili naš slučaj obratili smo se odvjetniku koji nam savjetuje da pokrenemo postupak utvrđivanja vlasništva. "Budući da u RH nema podataka o smrti suvlasnika to se ne spominje, već se navede da je adresa nepoznata. Tada sud kao postavi privremenog zastupnika i objavi se oglas u narodnim novima. U postupku se saslušaju 2 svjedoka na okolnost isključiva posjeda, obavi se očevid na terenu i to je to...sud donese presudu." Da li je to stvarno tako ili baš i nije? Imamo dosta loša iskustva s odvjetnicima pa nas zanima Vaše mišljenje prije nego se upustimo u to. Zanima nas koliki, otprilike, mogu biti troškovi takvog postupka i da li se može dogovoriti o nekoj paušalnoj cijeni nakon uspješnog završetka, jer smo siti plaćanja rasprava bez rezultata.
  8. Nisam naveo da stan prodaje sud u stečajnom postupku, a koliko sam shvatio oni nisu dužni iseliti stanara. Zato me zanima što se dešava ako on ne želi sam izaći, iako u natječaju piše da mu prodajom istječe ugovor o najmu?Pretpostavljam da slijedi tužba za ometanje posjeda, ali ne znam da li je to kompliciran proces i koliko može trajati?
  9. Poštovani, želio bih kupiti stan u kojem trenutno živi podstanar kojem ugovor o najmu istječe prodajom stana. Zanima me koliko me taj podstanar može kočiti pri dolasku u posjed nakon kupnje, tj. što mi je činiti ukoliko on ne bi htio izaći iz stana.
  10. zahvaljujem se na odgovoru, da li postoji neka druga mogućnost da to riješimo, budući da se od njegovih nitko godinama ne javlja, a sigurno i neće budući da je punac brata isplatio kad je odlazio u SAD i on se kao "odrekao nasljedstva" za što smo kasnije saznali da je pravno nevažeće jer je djed još bio živ. Međutim koliko se ja sjećam nama je jedna odvjetnica prije 10-ak godina predložila da potpišemo neku izjavu da smo ih bezuspješno pokušavali naći i da preuzimamo odgovornost ukoliko se pojave, te se na taj način uknjižimo 1/1. Postoji li takva mogućnost?
  11. prati li ovo itko...hoću li dobiti neki pravi odgovor?????
  12. Ovo mi baš i nije neka utjeha. Kako ih naći ako to nismo uspjeli za više od 20 god. Zar nema neko drugo rješenje?
  13. Kuća u kojoj živi moja obitelj od 1986.g. je bila vlasništvo ženinog djeda. Poslije njegove smrti(1985.) naslijedili su je njen otac i stric. U međuvramenu je stric umro u SAD. Trenutno se on još uvijek vodi kao suvlasnik, pa me zanima da li se mi možemo pozvati na dosjelost budući da se nakon stričeve smrti nitko od njegovih(imao je dva sina) više nije javljao. Mi smo u međuvremenu obnovili kuću i sad bi to trebali legalizirati, jer nismo mogli dobiti dozvolu za adaptaciju zbog toga što se tražila suglasnost suvlasnika. Što nam je činiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija