Jump to content

jaandooo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je jaandooo objavio

  1. Postovanje! Prije nekoliko mjeseci sam kupio gradiliste na kojem namjeravam uskoro sagraditi kucu i tamo zivjeti s obitelji. Problem je sto uz jednu (duzu) stranu gradilsta se nalazi parcela koja je u potpunosti zarasla kako s visokom travom i grmljem, tako i sa vec debelim drvećem (mogu reći da je šikara). Na toj susjednoj parceli se takodjer nalaze i temelji (zapoceta je gradnja). Prethodni vlasnik koji je posjedovao ovo sada moje gradilište (5 god.), je kosio/uređivao nekih 2m od medje i ovu zaraslu parcelu nebili se na neki nacin zastitio od mogucih "zivotinjica" koji tamo zive. Prema njegovim saznanjima, vlasnica parcele je istu dobila kao poklon od nekog svoga ljubavnika, nezna se gdje trenutno zivi (cak je nesto nacuo da je otisla za vrijeme rata van Hr, sto znaci da nitko nije obradjivao/uredjivao parcelu najmanje 20-tak godina) i da li je uopce ziva, te da li ima nekakvih naslijednika. Ja sam zainteresiran da u potpunosti ocistim tu susjednu šikaru/parcelu, a ako se pojavi sansa, mozda bih i kupio tu parcelu. Preko broja cestice, dosao sam do katastarskog lista, na kojem pisu podaci vlasnice (samo ime i prezime, te adresa, bez jmbg-a ili datuma rodjenja). Na toj adresi se sada nalazi jedna tvornica i imam informaciju da tamo nikad nije bila nikakva stambena zgrada. Moja pitanja su slijedeca: - da li slobodno mogu ocistiti tu parcelu od trave/gramlja/drveca bez da pokusam pronaci vlasnicu i dobijem njezino dopustenje ili bih ju trebao prvo probati pronaci -na koji nacin da ju najlakse/najbrze pronadjem (policija, odvjetnik...) -sta u slucaju aku ju ne uspijem pronaci -sta u slucaju ako saznam da je pokojna, te da nema nasljednika? Uglavnom, volio bih da nam uz buducu kucu bude koliko-toliko uredna parcela, a ne šikara s visokim drvecem. Hvala!
  2. postovanje! planiram kupiti cesticu na podrucju od posebna drzavne skrbi i planiram ici sa izgradnjom obiteljske kuce. na samoj cestici se nalazi kucica (vikendica bez struje i vode)od nekakvih 22m2. objekt je potrebno legalizirati. kod podnesenja zahtjeva za stambeni kredit preko APN-a za podrucja od posebna drzavne skrbi, potrebno je priloziti izjavu ovjerenu kod javnog biljeznika da nitko od obitelji ne posjeduje nikakvu nekretninu (specificirano stan ili kucu) na podrucju RH. da li bi mi ova vikendica mogla stvoriti probleme? ako da, onda mi se vise isplati ju srusiti negu ju legalizirati. hvala!
  3. Podizem malo stariju temu da ne otvaram novu. Naime mene ineteresira slijedece: Kupio bih jednu česticu i na njoj krenuo sa izgradnjom obiteljske kuce. Cestica se nalazi na podrucju od posebne drzavne skrbi. Vlasnica susjedne cestice je navodno (prem prici vlasnika cestice koju bih kupio) za vrijeme rata napustila RH i navodno se nezna gdje se sada nalazi i da li je jos ziva. On ju je probao pronaci nebili kupio i njezinu cesticu, ali nije uspio. Obzirom da se u postupku izdavanja lokacijekse dozvole pismeno obavjestavaju vlasnici susjednih cestica o "planiranju" izgradnje na njima susjednoj cestici, da li bi u ovo mom slucaju (ako bih kupio tu cesticu) doslo do komplikacija u smislu dugogodisnjeg izdavanja iste zbog nemogucnosti pismenog obavjestavanja vlasnice vise puta spominjane susjedne cestice? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija