Jump to content

AntunHorvat

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Predlazem ti da posjetis www.carina.hr Te da se raspitas na Operativno dežurstvo 0800-1222 Središnji ured 01 6102-333 Nadam se da sam ti barem malo pomogao.
  2. Oprostite sto dizem temu iz pepela, ali svrha je ne otvaranja novog topica. O cemu se radi. Nakon sto sam ulozio zalbu, a ne prigovor. Dolazi nakon sedam (7) mjeseci obrazlozenje. Ovako je glasila zalba Ovako glasi njihov odgovor Uz prekrsaj je doslo i zahtijev za podatke o vozacu. Postovani, policijski necelnik Policijske postaje, tvrdi da sam ulozio prigovor iako je istaknuto da je zalba. Zatim tvrdi da je zalba ulozena na obavijest o pocinjenom prekrsaju sto je netocan navod, posto je zalba ulozena na kaznu koja iznosi 500kn. Zatim tvrdi Lijepo je naglasio "putem ovog tijela" sto znaci preko policijske postaje i nadleznog suda. Od preostalog vremena na zalbu, mi je ostalo samo 5 dana, te bih Vas molio za savjet. Smatram da kazniti radi prekrsaja iako znaka nije bilo, to je kao na autoputu da stave znak nakon sto si prosao dionicu puta pa na preostaloj relaciji Vas ceka policajac?? Prepostavljam ako im dostavim tko je upravljo automobilom da ce ici automatski u naplati kazne... ili ? I da , dali se smatra parkiranje upravljanje autom?? Zakoni su nam bolji od boljih. Cini mi se da je kriza stigla a lovu treba namaknuti kako god. Vec sam platio 300kn vucnu sluzbu za uklanjanje auta, i lezarinu od 2 dana dodatnih 200kn. Stvarno mi se nedaje 500kn dodatno, jer smatram da sam u pravu, te nisam prekrsio zakon.
  3. Ovaj tjedan sam se parkirao na dozvoljeno mjesto kod vrtiča, s desne strane bio je znak zabrane parkinga, a sa lijeve je dopušteno parkiranje. Parkirao sam ga u Ponedjeljak , da bi danas (četvrtak) obisao auto, te ga nisam nasao na parkiranom mjestu. Desilo se sljedeće da su u Utorak postavili novi znak zabrane i s lijeve strane, te da su mi isti dan ga podigli sa paukom. Prvo kada nisam pronašao auto odmah sam isao u policiju te su mi oni rekli da se nalazi kod vucne sluzbe. Sljedece se radi da sam morao platit vucnu sluzbu 300Kn, iako sam parkirao propisno. Te me MUP policija tereti za prekrsaj iako ga nisam napravio (kazna 500KN) to jos nisam platio, te cu se zaliti. Sljedece zar nije policija postupila protu propisno te me nisu izvjestili da uklonim automobil? Cini mi se da policija i vucna postupile protu propisno. Policija je prepisala kazneni prekrsaj prema clanku 12. stavka 4. Citati clanka 12, stavka 4 Ovim putem bi zamolio da mi netko pomogne oko ovog slucaja, iskreno i zalosno je da placam nesto kada nisam nista napravio. Ovim putem Vam se zahvaljujem na svakom odgovoru.
  4. Nikada nisam ocekivcao nesto ovako da ce se desiti nekome koga poznam, ali uvijek ono famozno "ali" desilo se. Iskreno zalosna prica, osobno sto poznam osobu. Pruzio joj je sve od sigurnog doma, sigurne egzistencije, pa cak do kucne pomocnice. Iskreno vjeruje da ju je volio i da je dalje voli. Situacija je sljedeca; iz braka ima troje (3) djece sa suprugom. Lijepu veliku kucu na atraktivnoj lokaciji te ima firmu. Sve bi bilo dobro da ga ona nije prevarila, desilo se da je slucajno saznao. Kada je saznao dozivio razocaranje pao je u depresiju te se odselio od kuce. U meduvremenu je smrsavio 15kg kroz 2 mjeseca odkada je u podstanarima. Ponudio joj je oprost, sve samo da djeca ne dozive traume te da ne moraju ziviti na putu mama-tata, ali ona ne zeli te je odlucila "odrat ga", cak mu je prijetila s djecom. Te mu je rekla sljedece: "Ostat ces bez svega, odrat cu ti kozu s leda." Koliko mi se danas cini taj je brak bio iz koristoljublja, nisam pristana nikome osim pravdi, ali ako pogledam malo bolje cinjenice da je prije braka zivila sa majkom i sestrom u jednoj sobi, sto joj je bio i kuhinja i boravak i spavaca. Danas prema mojim saznanjima varala da je s nekim likom koji je bolje kapitalno jaci. Prema tome izgleda da sve cini iz koristoljublja. Meni predstavlja problem sto se zeli docepatiti njegove imovine. Kucu su stekli tjekom braka, ali kapital nisu. Prije braka je imao obrt, te u braku je stvorio firmu. Sada je pitanje kako da ocuva firmu (kapital) kada nista nece moci ostalo. Djeca ce najvjerovatnije pripasti majci jer su sva maloljetna, kuca ce se djeliti na pola, a kako ce biti s fimom to neznam zato me zanima dali postoji solucija da izbjegne nekako podjelu firme posto je uknjizen kao vlasnik odnosno direktor. Dali je moguce da proda firmu nekome koga pozna prije raspodjele imovine? Dali je moguce dobiti skrbnistvo nad djecom posto ga je ona varala? Sto najbolje uciniti u njegovoj poziciji? Molim Vas za pravne savjete. Moguce da je protiv pravila ovog foruma, ali me zanima, ako mozete mi dati dobru preporuku za odvjetnika ili odvjetnicki tim koji bi to mogao braniti ovu osobu. Ako je protiv pravila foruma reklamiranja odvjetnickih ureda i udruga posaljite mi na PM preporuku. Ovim pute se ispricavam radi poduzeg posta, te unaprijed Vam hvala na vasim savjetima.
  5. Mozda bi i ovo ti pomoglo http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=13745&forum=24&13 Procitaj zadnji post od magel-a
  6. Nisam mislio kao trosak 20000kn nego kao temeljni kapital. I jos nesto morate imati 2000kn za troskove biljeznika, sto cini 22'000 kn inace nemoze poceti. Javno biljeznicke troskove moze staviti kao trosak.
  7. Od koga je dobio suglasnost sluznosti? Krajnje rijesenje je da srusite stepenice ili da zatvorite ih. U slucaju postupka pokrenutom na sudu, mislim da je zabranjeno koristenja stepenica.
  8. 1. i osnovno prijavite ga policiji za pretnju, tako da policija ima u vidu i u zapisniku da Vam je prijetio s time i time, tako ako dode do toga da mozete u krajnu ruku traziti ostetu na sudu. 2. Smatram da je Sud krajnje rijesenje i da bi vam to morala biti zadnja opcija jer vam je ipak to susjed s kojim cete morati provesti vecinu svog zivota u susjedstvu. Pozovite susjeda na kavu i pokusajte dati dobre argmunete zasto ne kositi, iako smatram da ne kosenje je problem korova i ostalih kukac (koji su veliki prijenosnici bolesti). Trazite dobar argument od susjeda zasto pokositi... Svatite da vam je dobar susjed dobar prijatelj za ubuduce jer znate i sami u slucaju krađe da susjedi prvi jave buku ako vas nema doma. Mislim da moze susjed zatraziti od opcinske uprave da razmotre slucaj ne kosenja jer ako je veci problem neodrzavanja. I zapamtite zivot se svodi na kompromise. Zato dogovorite se ljudski.
  9. Obrt 800KN D.. 20'000KN Uz to zaracunjate dodatnih 2'000 kn javnog biljeznika, on ce va srediti papire. Odnosi se na D..
  10. Prava Pacijeta postoje i mislim da se mogu naci u svakoj med. ustanovi, predlazem da progoglas, i da potrazis na stranicama ministarstva zdravstva. Sto se tice doktorkog zanimanja, svi su oni prisegli na hipokratovu zavjeru, ali pitanje je tko se pridrzava. Ponasanje Doktora prema pacijentu je savim poznat mora pokazati ljudskos i strpljenje a pogotovo razumjevanje prema pacijenta. Odnos dr. mora biti jednak prema svima. U slucaju primjecivanja neljubaznosti, predlazem da se posalje dopis ustanovi, a u sljedecim koracima prijava komori. Sretno
  11. Portal ali pogotovo Forum je prava stvar , svaka cast web masteru i ostalimi clanovima. Jednostavno pokusao sam potraziti savjet od pravne komore ali oni su priljepili da ne daju pravne savjete. A posto svi nemamo mogucnost placati visoku cijenu odvjetnika ili pravnih savjetnika, jednostavno sam nasao Vas "Legalis". Pravo mjesto gdje se uvjek covijek moze obratiti i zatraziti pravni savjet. Hvala Vam svima na svim savjetima. Trudit cu se ako ikako mogu pripomoc ostalim clanovima. Pozdrav svima i tipkali si medusobno
  12. Postovani, Imam jedan problem, susjed mi ima na svom djelu zemljista sportski teren, cesto se okupljaju svakodnevno njegovi prijatelji i on, druze se do kasnih sati predvecer, uz igru i kartanje. Posto imam malu djecu, cesto ih nemogu poslati na spavanje jer se cuje galama. Obratio sam mu se par puta kulturno ga zamolio da stisaju radi djece predvecer. Pozvao sam jedanput policiju, i to nije djelovalo. Posto me je obeshrabrila institucija kao sto je policija, i posto mi ugrozava mir meni i ostalim susjedima. Sto uciniti ako mi je ugruzen mir? Molim Vas svaki savjet je dobro dosao. Unaprijed Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija