Jump to content

sunce2

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas za pomoć: Baka je imala dva sina, jedan od njih je moj otac, a drugi stric koji je u međuvremenu preminuo. Moj stric je imao suprugu i dvoje djece, od toga je jedno dijete mlt. Zanima me da li moja strina i njezina djeca imaju poslije bakine smrti pravo na bakino nasljedstvo? Baka želi sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju s mojim ocem, pa me zanima da li i s takvim ugovorom strina i bratići imaju pravo potraživati poslije bakine smrti nužni dio? Hvala!
  2. Zna li netko da li je još na snazi ona akcija "Zbogom oružje", odnosno da li se u Zagrebu može vratiti zaostalo oružje i streljivo bez ikakve kazne?
  3. Može mi netko reći dal je obavezan prekid ugovora o radu na određeno vrrijeme nakon 3 god. Naime, radim u jednoj firmi na odr. vrijeme (produžuju mi ugovor svaka 3 mj.). Zaposlena sam 2002. god., 2005. godine su mi dali 2 mj. prekida-išla sam na burzu ( bez da su mi dali pravo da iskoristim godišnji za 2005. i bez regresa) za 2. mj. su me pozvali na posao, ove god. mi ponovno istiće 3 god., sada mi kažu da prekid više nije potreban jel nakon što sam jedan puta bila na burzi da mogu raditi slij. 10 god. na ugovor na određeno vrijeme. Zanima me dal je to točno, da se znam postaviti i tražiti godišnji unaprijed da ne bih opet bez svega ostala. Hvala!
  4. Ja imam ovakav slučaj, prije 3 god. sam se doselila u Zagreb, do tada sam živjela u drugom gradu u kojem sam na svoje ime plaćala rtv pretplatu, kako sam se odselila pretplatu sam prestala plaćati jel nitko nije dolazio, pa naravno da neću sama zvati da mi netko donese odrezak. Zanima me da li htv može ako nekako to saznaju da više ne plaćam pretplatu me kazniti, pokrenuti neki postupak protiv mene ili nešto??
  5. Zanima da li je dopušteno studirati uz potporu ministarstva i raditi s ugovorom o radu na određeno vrijeme. Naime, tako sam radila prošle god., ali ove godine će mi biti 3 god. pa će me poslati na burzu, a tamo se mora potpisati neki papir da nisi redovni student...? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija