Jump to content

petar02

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Covjek otisao u mirovinu prosle godine u 8mj i dobio otpremnicu za dugi rad. Sad saznaje da je na tu otpremnicu placen porez i da je mogao do 2 mj traziti povrat tog poreza kojeg bi sada dobio. Nije znao da je na to placen porez jer nije uopce dobio potvrdu o prihodima/placenom porezu za proslu godinu. U bivsoj firmi mu govore da su ljudi sami dolazili po te potvrde, pa da nisu slali doma. Sta sada uciniti? Je li firma bila obavezna dostaviti tu potvrdu o primanjima?
  2. idi nitko te nije niti zvao. Novcano profitabilna muljaza je sporedno pitanje, moje glavno pitanje iz prvog posta na koje jos nitko nije odgovorio je bilo da li po zakonu ja moram dobiti nekakav račun/izjavu na kojem piše povrat robe/povrat novca ? Jedino sam nasao Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom Članak 24. Sve obveze propisane odredbama ovoga Zakona za izdavanje računa (sadržaj računa, broj računa) na odgovarajući način primjenjuju se i kod izdavanja računa za storniranje računa odnosno kod računa u kojima se iskazuje djelomični ili cjeloviti povrat robe ili usluga. Ako se po storniranju računa izvršava povrat plaćenih iznosa u gotovom novcu, moguće je provesti postupak fiskalizacije i po računima s iskazanim negativnim predznakom. Ali nisam još nigdje našao da eksplicitno piše da se taj račun za povrat robe mora dati kupcu.
  3. ocito ne mene jer sam ja dobio sve sto sam platio vec drzavu. kupio sam kao fizicka.
  4. Ti si napisao da nigdje i nikada nije duzan trgovac to napraviti ... A za kada gdje i kako si otvori svoju temu. Ja sam dosao tu pitati svoja pitanja, ljude koji znaju. Jer to (grabljenje racuna nazad/unistavanje svih dokaza da se transakcija ikada desila) mi smrdi na neku muljazu sa porezima.
  5. Zakon o zaštiti potrošača Obveze trgovca u slučaju jednostranog raskida ugovora Članak 76. (1) Iskoristi li potrošač svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. ovoga Zakona, trgovac mora bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad je zaprimio obavijest o odluci potrošača da raskida ugovor sukladno članku 74. ovoga Zakona, vratiti potrošaču sve što je ovaj platio na temelju ugovora.
  6. da li mi možete reći u kojem zakonu su članci koji bi se ticali tih prava? ili čak i točne članke?
  7. vračena roba i meni vračen novac a trgovac je uzeo sve ( račun i predračune i račune za predujam ) tako da nemam nikakvog dokaza niti da sam vratio robu niti da mi je vračen novac. Nije da mi treba ali su me navozali sa tim povratom pa me zanima da li po zakonu ja moram dobiti nekakav račun/izjavu na kojem piše povrat robe/povrat novca ? U drugim dučanima sam dobio, pa da li je to samo pitanje procedure dučana ili ovi ne poštuju zakon ?
  8. od zgrade u kojoj živim ? Firma koja ju je gradila više nije aktivna pa neznam gdje se to može naći ? Nacrti,gdje se točno vidi kako stan izgleda. drugo pitanje: da li se smije odgovoriti na reviziju ? Naime imam presudu drugostupanjskog suda u moju korist, i odvjetnik tuzitelja je napisao reviziju koja se bazira na potpunoj laži . Sada sam u nedoumici da li pisati sudu i istaknuti to ili ne ?
  9. i ja imam takav slučaj sa zelenom površinom koja to uopće nije, nije održavana, ništa posađeno, nikome smetao, auti tamo stalno parkirani itd. napisao sam prigovor odmah i sada je stigla obavijest o neplaćenom računu za 'trošak premještanja vozila',a još nije stigla nikakva presuda glede žalbe na navodno parkiranje na zelenoj površini. Koje je pravilo za taj račun ? To se kao mora platiti bez obzira, pa onda poslije ako se prekršaj odbaci raditi privatna tužba za povrat tog novca ? Na koju foru taj zagrebparking ima omogućeno da nekom šalje račun i ako ne platiš uzimaju ti iz banke, kad nitko još nije presudio da li su smjeli dizati auto ili ne ? Oni su sudac,porota i krvnik u jednom ? Divlji zapad čovjeće.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija