Jump to content

lidiafx

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Mozda krivo napisano, osoba je prije par godina kaznjena uvjetno. Ovo je novo djelo i nova prijava. Pitanje je: u stanu je policija nasla 86 stabljika, lampe, ventilatore (vagice nije) + krađa struje, plinski pistolj. Moze li ta kolicina stabljika biti "objasnjena" da je za osobnu upotrebu.
  2. Pilicija u stanu pronašla 86 stabljika marihuane, ventilatore, lampe..., vagice nije. Osoba je vec prije privođena, uvjetna s obvezom lijecenja. Ali...bez rezultata. Moze li proci "za osobnu upotrebu" ili..., kolika moze biti kazna?
  3. pitanje: brat i ja smo nasljedili stan u omjeri 1:3. 2/3 ima brat. Struja je na cijelom stanu iskljucena i on krade struju, to policija utvrđuje i pecati sat. Kako ja mogu doci do novog sata za svoj dio stana?
  4. pitanje: brat i ja smo nasljedili stan u omjeri 1:3. 2/3 ima brat. Struja je na cijelom stanu iskljucena i on krade struju, to policija utvrđuje i pecati sat. Kako ja mogu doci do novog sata za svoj dio stana?
  5. koji i kakav je postupak dokazivanja? Ja sam se odrekla imovine, koristim svoju mirovinu itd. Naime, to je licne prirode da "zacepim" sinu usta!!
  6. Nakon razvoda nastavili smo zivjeti u istom kucanstvu (stan). Domacinstvo i obaveze bile su iste, kuhanje, pranje, racuni, pa i isti krevet, kao da se i nismo rastali. Bilo je mirenja i svađa. Tada je nas sin imao 2 god, a sa nama je zivio i njegov sin iz prvog braka (punoljetan). Suprug se razbolio i veci dio skrbi oko njega sam vodila ja sve do njegove smrti. Od sluzbenog razvoda do njegove smrti je proslo 5 godina. Da li se taj period smatra vanbracnom zajednicom?
  7. Mozda nisam dobro napisala. Obzirom da sud oko stana nije zavrsen.. vecinski vlasnik.. pola stana je moj. Sin je nasljednik sto govori da jos nije vlasnik svog dijela tj 1.4 stana. Ažurirano Sto se tice ovjerene izjave. Ona govori da ce izjava zmijeniti se oporukom istog teksta ukoliko se ne bude postivala i sinu ukinuti nasljedstvo mog dijela stana te da se kao takav ima prodati a novac namijeniti u xy
  8. lidiafx

    mogu li?

    eh ovako, u stanu je prijavljen samo moj sin. Nad istim stanom se vodi postupak za dokazivanje vlasništva u sporu sa državom, izgrađen tavanski stan s građevnom i uporabnom dozvolom još 1980.... Nakon smrti supruga od kog sam razvedena, nastavljam živjeti do prije nekog kratkog vremena.... kad je stan opožaen i adaptiran. Moj sin dovodi neku curu za koju sam izričito zabranila da ju dovodi u stan. Predmijevam da sam ja vlasnik polovine stana - nakon postupka, a dvojica sinova nasljednici iza supruga. Dakle - ne dozvoljavam da ona dolazi i boravi u tom stanu - što sin naravno krši ... bdw - imaju i djete. Opet mislim - djete može viđati i kod nje i bio gdje - ona tamo noći vikendom...- Kako joj mogu zakonski zabraniti dolazak u taj stan? Napisala sam izjavu s istim tekstom i ovjerila kod javnog bilježnika. Da ukoliko se moja želja ne bude poštivala, da se stan ima prodati nakon suda i svakom podijeliti njegov dio. Ukoliko poštuje - ostaje sinu cijeli san - bratov dio. Ima li neki zakonski postupak zabranje toj ženi?
  9. Hvala na brzom utješnom odgovoru.
  10. lidiafx

    Punomoć

    Poštovani, otac mi je dao specijalnu punomoć na sva svoja bankovna sredstva. Kako je star i 'boji' se da ne ostane bez tih sredstava, dogovor je da ću ja to podignuti netom nakon njegove smrti. Znam da je to kršenje Zakona, ali - zanimaju me posljedice takvog čina iako sam ja njegov jedini nasljednik. Obzirom da imam neka porezna dugovanja, zanima me, ukoliko bi taj novac naslijedila putem ostavinskog postupka - dali ga ja rješenjem o nasljeđivanju mogu podići u banci ili prethodno to rješenje ide na poreznu upravu, pa samim time porezna 'sjedne' na ta sredstva?? Hvala na odgovoru.
  11. Veliko hvala Renata, al nastavljam s pitanjima..... Tata ima neke dijagnoze koje su prilicno ozbiljne od neurologa, kao i od psihijatara sa Rebra. Rado ću poslušati i nazvati Udrugu. A sad pitanje; dali je mama već u domu? Ukoliko je, kako je išla procedura? Zar nije trebalo se izboriti za skrbništvo, ili centar ima tu mogućnost da donese rješenje i 'bez privole', dakle prisilno smještanje u dom ili Ustanovu? Ne ide li to sudskim putem? Moj otac takodje - puno toga se ne sjeca iz bližeg vremena, ali se sjeti onog od prije 40 god ... Ne može hodati, potpuno je nesamostalan, inkontinentan i teži od Pavarotija (po naravi). Što radi centar nakon te preporuke od psihijatra, Jel to baš preporuka ili mišljenje???? Thnk, Lidia
  12. Hvala na odgovoru No, moj otac nije baš toliko dementan, još množi dvcifrene brojeve na pamet u trenu, komunicira na nivou - kad hoce, ili suti. Namjera mu je 'ako se i svjet ruši i ja padnem na koljena da ostane u svom i na svom, ali ja više zaista ne mogu. Što je i gdje je ta Alzhemier udruga? Kako oni djeluju? Kako i s kojom dokumentacijom ste išli i dobili od socijalnog potvrdu o smještaju u dom i protiv volje majke??????? Pozdrav, Lidia.
  13. Poštovani, rijeć je o mom ocu koji je '28 godište, dakle u 87-oj godini života. Inaće je živio sam, intelektualac - zadnjih godinu i pola ja živim s njim. Razlog: njegovo zdravstveno stanje. Boluje od ekstrapiramidalnog sindroma, velikih problema s kićmom i ... i .... inkontinencijom, pomalo dementan. Gotovo je nepokretan, te i po nalazu neurologa i psihijatra potrebna mu je 24-satna skrb, kao i preporućen smještaj u adekvatnu ustanovu (dom). On to odbija, želi 'umrijeti' na svom. Svi molierovski problemi tipa škrtosti oko novca - ne daje dovoljno za svoju prehranu, te ja dodajem novac. Odbija mi prijaviti boravak u njegovom stanu, ja sam prijavljena van Zagreba. Odbija sve što se odbiti može i samo zašuti ma o kojoj temi da je rijeć - ne sjećam se. U pokušaju da si pribavim pomoć i nađem neku ženu koja bi bar tjedan dana bila s njim da ja malo odmorim - završi tako da ona 'više ne želi i ne može' brinuti o njemu. Dakle - manipulira šutnjom i sl mogućim ucjenama moju brigu i stalni nadzor nad njim. Često tvrdoglavo ustaje i hoce sam hodati što većinom završi padom i povredama. Ja sam njegovo jedino djete.... i na kraju sam psihičkih i fizičkih snaga. Što mi je činiti? Hoće li postupak , i dali je moguć, oduzimanja poslovne sposobnosti dovesti do toga da se njega ipak smjesti u ustanovu ili je to i pored njegovih bolesti - njegova dobra volja. Koliko traje taj postupak? Kolike su dužnosti i ovlasti skrbnika?.. Recimo da ja dobijem skrbništvo - dali je to dovoljno da ga smjestim u dom i protiv njegove volje. On sam nikako ne može ni do kuhinje a kamoli da brine sam o sebi. Što da radim????
  14. Poštovani, imam saznanje o osobi koja je od određene državne firme dobivala plaću nekoliko godina a da ni dana nije provela na radnom mjestu. Pod koji to Zakon kao kaznu spada, kolika je moguca kazna - kao i kome to prijaviti a ostati anoniman..?
  15. Etažiranje nije provedeno, moje saznanje je upravo stoga - što premetni stan je 'čardak ni na nebu ni na zemlji. Stoga je i tužen grad i svi stanari - bilo vlasnici (otkupljeno ili ne). No, niste mi odgovorili, oni traze (predstavnik stanara . koji se vodi Zakonom o nadstojničkim stanovima ili zajedničkim prostorijama, a kojih su se odrekli 1978 u ime kreditora) od mene novac, pa da mi potpišu da sam ja vlasnik.????? Iz saznaja - koliko mjerodavnih, imam spoznaju da oni nemaju nikavih temelja da isto potražuju od mene. U tom stanu stanujem vec gotovo preko 30 godina. I na pitanje dobivanja vode - takodjer bi molila odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija