Jump to content

Fiuman66

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Samo mala napomena, vi bi trebali imati punomoć za korištenje bratovog auta. Ja sam osobno imao problema oko toga što sam vozio djedovo auto, te je policijski službenik nazvao osobno mog djeda doma i pitao jesam li ja auto ukrao. Nakon toga smo odlučili riješiti se tih nebuloza zauvijek i sastaviti punomoć oko korištenja automobila. Nedaj bože da naletite na neraspoloženog službenika i onda je adio mare...
  2. Nažalost, izgubiti ćete samo vrijeme i živce, jer će se sve pretakati iz šupljeg u prazno obzirom da sam znak eliminira bilo kakvu daljnju odgovornost HCa. Sve će Vam se svoditi na to da "niste prilagodili brzinu uvjetima na cesti". To što cestovna ophodnja svoj posao radi kako njima puhne, to je nažalost sasvim druga stvar.
  3. Pozdrav! Uvijek Vam ostaje opcija i upitnosti ispravnosti dregera, jer niti jedan dreger nije učinkovit u 100% slučajeva. Možete se pokušati vaditi na to, i na činjenicu da Vam policijski službenik nije dao 10 - 15 minuta "odmora" prije puhanja, odnosno pauze između dva puhanja da se uvjerite da je dreger ispravan kod davanja rezultata; a to su dužni napraviti ukoliko ih zamolite.
  4. Moje auto je srebrni focus, auto kojem je onemogućen izlaz je plave boje. Slike drito iz komunalnog. Ispred crvenog auta je sve praznina.
  5. Što bi po Vama bilo najpametnije? Ignorirati i čekati da dođe sa suda pa pisati prigovor ili ići u centralu pa se s njima natezati?
  6. A što se tiče "pokušaja premještanja vozila" i čestitke od 250 kn? To mi ne ide u glavu. Ne naprave apsolutno ništa i daju uplatnicu.
  7. Pretpostavljam da je tu moja riječ nevažna kod njih na licu mjesta, jesam li u pravu?
  8. Nope. Da je bila situacija da moje vozilo smeta nekome bi uparkirao na mjesto za plaćanje; kao i inače; a mislim da se to da provjeriti u sustavu za naplatu parkinga. Jedini slučaj može biti da je netko naknadno uparkirao kao "profesionalac" pa se mene tereti za to; u to ne mogu ulaziti jer sam narednih 8 sati bio na radnom mjestu.
  9. Ničeg navedenog nema niti 20m od mjesta mog parkiranog vozila. Da ne pričamo o tome da je svako vozilo moglo izaći s parkinga. Mogu komotno nacrtati točnu situaciju ako bi pomoglo u uvid.
  10. Poštovani, trebao bi savjet. Naime, svako jutro prilikom odlaska na posao parkiram na uobičajenom mjestu već godinu i pol; na lokaciji gdje se parking ne naplaćuje. U slučaju da mjesta nema, ili ako imam rizik od parkiranja "na divlje" da mi netko može pozvati pauka, parkiram na obližnju lokaciju gdje uredno plaćam parking SMSom. Danas ujutro sam uparkirao na isto mjesto, koje se ne plaća, no vozilo nije bilo parkirano paralelno ni okomito, već nakoso; ali napominjem, nije smetalo apsolutno niti jednom automobilu tamo parkiranome iz razloga gore navedenog. Nakon kraja radnog vremena dođem do automobila, dočeka me kazna gdje piše da je počinjen prekršaj iz članka 83. stavka 1. točka 3. i uplatnica od 300 kn (komunalno, ne policija); i uz nju još jedna uplatnica od 250 kn za "pokušaj premještanja *broj registracije*". Kako se obraniti od ovoga? Pretpostavljam da nemam na temelju čega platiti 250 kn jer nisu napravili ništa. Vozilo maknuli nisu, oko moga vozila je bilo sve poluprazno u trenutku kada sam ja dosao, ocito je da su ljudi mogli izaći van sa parkinga bez ikakvih problema jer hvala bogu zivimo u drzavi gdje bi mi netko barem ostavio poruku na vjetrobranu sa raznim opisima moje majke. Na samoj "kazni" ne piše da postoji mogućnost žalbe. Da li to ignorirati na temelju da kazna nije uručena pravilno jer mog potpisa nema nigdje, i da ako je bila zakačena za brisač je mogao bilo tko samo uzeti i baciti (djeca, netko treći), da li ići osobno u komunalno i suočiti se na licu mjesta, da li jednostavno ne platiti, objasniti da ne riskiram kaznu ako smetam nekome što dokazuje povremeno plaćanje dnevne karte na obližnjem parkingu ili što? Da ne spominjem da je rok uplate 3 dana, a plaća mi stiže tek za 20. U slučaju da se mora platiti, postoji li opcija plaćanja na rate; ili se plaćanje samo po sebi može izbjeći kroz neku rupu... Unaprijed se zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija