Jump to content

trala

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaštitna mjera se poziva na pravomoćnu presudu od 08.02.2010.???? Kako je onda presuda pravomoćna tek 17.10.2012.???? Nešto mi tu smrdi.
  2. Bila sam razgovarati s pol.službenikom za sigurnost prometa. Ona kaže da presuda nije bila pravomoćna 08.02.2010. (kako sam pretpostavila jer se nisam žalila), već 17.10.2012. (jer se netko žalio) - međutim od njih nisam dobila nikakvu obavijest o tome. U svakom slučaju, prekršaj se zbio 27.11.2009., a od tada je isteklo 4 godine (čl. 13. prekršajnog zakona: 1) Prekršajni progon zastarijeva nakon četiri godine, i 13.a - Zastara prekrš. progona počinje teći danom kad je prekršaj počinjen), mada se to po 14. članku istog zakona može tumačiti i da nije zastara. Molim Vas da razjasnite. Željela bih makar vidjeti tu novu presudu. Da li imam pravo pisati policiji zahtjev na uviđaj u dokumente i ima li to smisla?
  3. Papirić nije poziv, već zbilja papirić na kojem je policajac napisao rukom ime suca, njegov telefonski broj i broj predmeta.
  4. U međuvremenu (13.12.2013.) su mi uručili OBAVIJEST o početku zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom (datiranu na papiru 14.08.2013.) Zaštitna mjera se poziva na pravomoćnu presudu od 08.02.2010. Policajcu sam rekla da je to u zastari, na što on odgovara da zastare nema i da se obratim referadi za vozačke dozvole ako mislim drugačije. Također dva dana poslije ostavljaju papirić ocu da se obavezno javim sucu koji je vodio slučaj radi novčane kazne (2000 kn)? Otišla sam sucu, a ovaj me skoro istjerao s objašnjenjem da on ne smije ništa raspravljati o slučaju sa mnom, da više ne vodi takve stvari i sl. Sad stvarno trebam POMOĆ oko ove zavrzlame. Da li trebam uputiti pismeni prigovor policiji ili otići na šalter razgovarati sa policijskim službenikom?
  5. Poštovani, obavila sam izvanredni zdravstveni pregled, sve je dobro, odnijela na policiju i tamo su mi rekli da je to sve. Međutim prije tjedan dana (12. mjesec) na vrata su ocu - nisam na adresi stanovanja trenutno, počela zvoniti dva policajca - da potpiše, umjesto mene, nalog o provođenju oduzimanja vozačke dozvole (2 i pol mj.), bez novčane kazne? Nazivaju ga na telefon i uvjeravaju da potpiše umjesto mene. Kako se ponašati? Što bih trebala učiniti? Koga obavijestiti o zastari? Predmet bi trebao biti u zastari od 08.02.2013. (3 godine od pravomoćne presude koju sam dobila).
  6. Molim da mi objasnite značenje "moguće neuredne dostave", tj. pod kojim okolnostima ona vrijedi (nisam bila kući određeno vrijeme, otac otvorio kuvertu) i kako se dokazuje (nisam dobila prije toga nikakve žute cedulje od poštara).
  7. Hvala na brzom odgovoru. Znači ako obavim zdravstveni pregled, to ne povlači i izvršenje kazne (2000 kn i 3 mjeseca bez vozačke dozvole) koja je u zastari? Zanima me koja procedura slijedi dalje (kazneni bodovi i sl.), i kako reagirati na policiji. Mogu li se izjasniti da nisam bila u mogućnosti primiti prvi Poziv jer nisam bila mjesec i pol dana na adresi prebivališta (otac je pismo našao u sandučiću i javio mi)? Hvala.
  8. Poštovani, povodom prometnog prekršaja (alkohol) dobila sam pravomoćnu presudu suda 08.02.2010. Ništa dalje nisam dobila od nikoga do sredine 2. mjeseca 2013., kada sam našla u sandučiću Poziv za upravni postupak - Izvanredni nadzorni zdravstveni pregled, datiran u pismu 06.02.2013., ali žig na kuverti je od 13.02.2013. Nisam se odazvala. Ponovno 02.04.2013. šalju poziv u Policijsku upravu radi izjašnjavanja o predmetu oduzimanja vozačke dozvole - rok 10 dana, ako se ne odazovem postupak će svejedno okončati. Zanima me da li je predmet ušao u zastaru? Kako se ponašati, da li i komu se mogu žaliti? Molim odgovor. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija