Jump to content

taisha

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://yahoo
  1. Priča je ovakva. Muž i žena ne žive zajedno već preko 8 godina i u to vrijeme oboje imaju nove partnere i nema nikakve šanse za pomirenje. Imaju i zajedničko maloljetno dijete od 11 god koje od svoje 2. godine kad su se oni rastali živi s očevim roditeljima (zbog komplicirane situacije, da sad ne odugovlačim s pričom). Napokon žele okončati brak i potpisati papire za sporazumni razvod. Ono šta me zanima je koji je sad proces za pokrenuti razvod i da li dijete mora na czss doći na razgovore i opredijeliti se s kojim roditeljem želi živjeti. Kako će se riješiti skrbništvo kad je 100% sigurno da će dijete nastaviti živjeti kao i dosad sa bakom i djedom, mogu li oni postati djetetovi zakonski skrbnici (oboje imaju oko 55 god.) A postoji li kakva mogućnost da roditelji potpišu da su oboje skrbnici pa da dijete ne mora dolaziti na czss, a da situacija opet ostane kakva je i bila dosad. Koliko otprilike traje čitav taj proces razvoda? Koliko košta (bez odvjetnika)?
  2. Postoji li kakva šansa da se ne ide u zatvor,i da li se ono gore navedeno može smatrati olakotnim okolnostima?kolike su šanse da sud odluči da je st.1 u pitanju.Bi li bila bolja situacija za mog dečka da smo djelo preuzeli pola pola,ovako je on sve priznao na sebe,a ustvari je ta količina bila za nas oboje.Koliko vremena može proći dok ne dobije od kaznenog i kad dodje do presude koliko može proći da postane pravomoćna.
  3. Imam veliki problem i dobro će doći bilo kakav savjet.Ovako,pred N.God. ja i decko krenuli smo na put,u drugoj županiji zaustavili su nas i pretresli te našli 14 gr heroina,pribor za konz.,i oko 40 hepova.Moj decko je sve preuzeo na sebe,a bilo je za zajedničku upotrebu jer smo namjeravali biti na putu desetak dana.Dok smo bili u murji u isto je vrijeme napravljen pretres u našem stanu i pronađena je dig. vaga. Ne dilamo i to je sve bilo za nas.Sad 4 mj. nakon toga,njemu je došao poziv za prekršajni sud.Može li mi netko reći šta možemo očekivati,kakvu vrstu kazne.On nikad do sad nije bio kažnjavan za dilanje,jedino je jedanput pao sa gramom,a to je bilo pred 6-7 god.U policiji su naznačili čl.173 st.1 i 2. Inače radi,na terapiji je heptanonom,ima malo dijete koje uzdržava,zanima me mogu li to biti olakotne okolnosti. I može li šta pomoći to šta smo pali na putovanju,a ne u svom stanu,mislim da li će uzeti u obzir da smo to imali za osobnu uporabu.Molim da mi netko pomogne,u neizvjesnosti smo jer je već prošlo 4 mj. i neznamo šta nas tj. ga čeka.I zašto je prije došlo od prek. suda.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija