Jump to content

super

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. primjer u domacisnstu - iznamljivanje apartmana za razliku od obrta i firme di imas naziv. na zalost u domacinstvu nemas Ime? sto sad
  2. odlicno. love u legalis sto je s reklmiranjem? svak ima neko rijesnje za ono to radi ali u reklmam vecinom bude i vise sadrazaja nego treba. posto kod nas sve vrije od birokracije... jel ima i tu neki pravilnik?
  3. poljoprivedno zemljiste, na avijonskoj slici se ne vidi nista. mozda nesto zbunja i okolnih kucica. susjedi su mi potpisali postojanje poljskog wca. Kolike su mi sanse da dobijem dozvolu za gradnju tj rekonstrukciju? seukupna procedura sto obuhvaca? i ako moze neki okvirni troskovnik. najgore je sto je tu vec rekonstrirana kucica i vecih gabarita nego sto bi trebala biti. postojoce stanje #OOPS#zpravno igradeno. koliko se uopce ispalti ici u u proceduru i ekstra pitanje jel ima u ovoj drzavi jedan ured iz kojeg se moze izaci s osmijehom? svi koji smo funkcionirali desetljecima do sada dosli smo u stanje da se ne mozemo mrdnuti.. a face koje napisu 100 stanica poslovnog plana... dobijaju rijesnje od drzave povljne kredtie... i ta ista drzava reklamira njihove objeke iz od naogg poreza i grade njima infratrukture dokle vise?????????
  4. Posto je to procedura bez kraja, Sto ako postavim na privatni posjed? Znaci na na necij teren unutar parcelinog zida? urbana sredina. stambena
  5. super

    Hostel

    u pravilniku pise da salju ministarstvu pa ako odobre sudena si na da i ne odgovor.
  6. pravilnik o minimalnim uvjetima u turizmu ne opisuje pravilnik o kakvim objektima se prica. o osnovnim komunikalijama za dobivanje rijesenja. pod postojeci objekt. nigdje ne vidim da se moze zadrzati ono sto vec postoji.
  7. ako nisam na pravom pod forumu, premjestite pitanje. javna povrsina ili privatna ili neka treca. u sva 3 slucajeva sto treba od dozvola i kom se obratiti za postavljenje znaka.
  8. iznamljivanje, pausalno, bez obrta ili firme zelite nekog dovesti da vam honorarno radi. ne mozete ga prijaviti. jel dovoljno ga navesti kao clana u domacistvu? ili ima druga opcija isto pitanje za volontera. nasog drzavljanina i stranog. procedura? ovaj slucaj me zanima i ako je obrt/firma prijava boravista/poreza za mlade tj. studente/nase dravljane u rh. jel za njih vazi isto kao i za sve ostale? jel postoji varijanta da se nasog studenta prijavi bez placanja boravista i naknada? pod koja rjesenja u domacinstvu se moze prodavati pica. ako tko ima pravilinik. isto za pausalnu verziju razlika izmedu apartmana, sobe i spavaonice? u koje slucaju mozes dobiti rjesenje za spavaonicu? za naplacivati legalno usluge prijevoza i turinga, koju mi easy verziju preporucate.
  9. super

    Hostel

    to nit bog na bogovima hrvatskog zakonodavstva ne zna. kolike prste imas u prevodu. kafici prave vecu buku od hostela.. pa su isto dobili dozvole.... u kaficu 1000 ljudi ceka na red u wc. itd... u kaficu na 1m2 stoji 4 covjeka... to ti je smjesna i ne promisljena politika. zatim savez hostela ima svoj pravilnik o spavaonicama za razliku od onog sto ti moras zadovljit po gabaritama. zelis jos primjera? nece stat namjena tvog prostora zvuci prava. koliko ja znam treba bit samo poslovno stambena. nesto tipa funkcionalna cjelina od kolnog ulaza i samostojeca kuca.... odma ces dobit dozvolu. sve ostalo je kako se njima svidi. sto god ti njima predlagao. razmisli jel se isplati cekat toliko dugo odgovore.... ili odustati
  10. prije nego opisem slucaju pozalit cu se: ako je kuca gradena prije 68 ima automatski gragevensku dozvolu i za poslovni i za stambeni prostor. vlasnici novih kuca, poslje 2000, pametno razmisljaju i automatski grade kuce kao poslovne u slucaju da jednog dana otvore nesto. a svi glupani izmedu ta dva perioda su zakinuti. da bi sada iz stambenog u poslovni prostor prenamjenio gradevinsku vise se isplati prodat kucu i kupit drugu. jel ima netko voljan da mi opise cjeli slucaj sto napraviti. cjelokupna prica s idejnim planom i troskovnik. neki kazu u domacinstvu se moze. bas me zanima sto se sve moze u domacinstvu. drugi primjer: imam svega 500m poljoprivednog zemljista. idem kod urbaniste, koji inace nam vremena a male slucajeve a stariji od njegovog rodenja... i kazi mi: ti nikad neces dobiti gradivnsku dozvolu tu. a s ljeve i desne strane stoje kucice koje su nagradene vau prije 68. opet dolazim na slucaj prodaj zemlju, jer na 500m2 se bavit poljoprivedom je smijesno.
  11. ja ne mogu dizat na svoje ime, jer nisam stalno zaposlen. ali imam druge prihode za placanje kredita. druga osoba ima 3 puta vecu placu od mjesecne rate. nju bi za jamca.
  12. koliko kostaju agencijske usluge za provjeravanje ispravnosti dokumntacije vlasnistva nekretnine i pomoc sve do uknjizbe kupca. mogu i linkovi takvih usluga. hvala
  13. ja sam vlasnik nekretnine. ako i dizao hipoteku na tu nekretninu treba mi netko tko je sposoban ili da g iskoristim kao jamca. u korist obojice je. ili da on digne kredit s ustupanjem moje nekretnine.
  14. zar ne postoji nijedna udruga koja ima ''muda'' predlagati i mjenjati zakone za svih nas da nam bude bolje. zakoni koji su iz prakse proizisli a ne sjedim i pisem i mislim da je ovako najbolje. jel nam dosta proslosti i starih muka... pa se moramo jos prisjecati....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija