Jump to content

vodovod1

Korisnik
 • Broj objava

  136
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

vodovod1 je zadnji put osvojio dan srpanj 18 2019

vodovod1 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O vodovod1

 • Rang
  Novak
 1. Otvaranje paušalnog obrta za obavljanje raznih djelatnosti

  Preko obrta možete bez stručne spreme upisati samo ovo(ugradnja vrata i sklapanje ugradbenog namještaja): 43.32 Ugradnja stolarije Ovaj razred uključuje: – ugradnju vrata (osim automatskih vrata i vrata na senzore), prozora, okvira za vrata i prozore, od drva ili drugog materijala – ugradnju kuhinjskih elemenata, stepenica, opreme za prodavaonice i sl. – unutrašnje završne radove kao što su radovi na postavljanju pomičnih pregrada, stropova. Za sklapanje samostojećeg namještaja treba stručna sprema. Ostale djelatnosti samo ako zaposlite osobu u punom radnom vremenu: iz zakona (3) Fizička osoba koja ispunjava opće uvjete iz članka 8. stavka 1. ovoga Zakona, a ne ispunjava poseban uvjet stručne osposobljenosti, odgovarajućeg srednje strukovnog obrazovanja ili položenoga majstorskog ispita iz stavka 1. ovog članka i poseban uvjet iz stavka 2. ovog članka, može obavljati vezani obrt ako na tim poslovima zaposli radnika, u punom radnom vremenu, koji udovoljava ovim uvjetima.
 2. otvaranje paušalnog obrta

  Upišite djelatnost 74.90, Ostale stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti, d. n.. to je slobodni obrt. Pogledajte si još djelatnosti: 70.22, 58.29, 62.01, 62.01, 63.11, 82.99 i to sve je slobodni obrt. Montaža namještaja ugradbenog je ovo: 43.32 Ugradnja stolarije Ovaj razred uključuje: – ugradnju vrata (osim automatskih vrata i vrata na senzore), prozora, okvira za vrata i prozore, od drva ili drugog materijala – ugradnju kuhinjskih elemenata, stepenica, opreme za prodavaonice i sl. – unutrašnje završne radove kao što su radovi na postavljanju pomičnih pregrada, stropova. Za montažu samostojećeg namještaja treba stručna sprema.
 3. paušalni obrt

  1. to je slobodni obrt, ne treba nikakva škola 2. slobodni obrt građevina: 42 Gradnja građevina niskogradnje 43.11 Uklanjanje građevina 43.12 Pripremni radovi na gradilištu 4331 miontaža suhe gradnje 43.32 Ugradnja stolarije 43.39 Ostali završni građevinski radovi 43.99 Ostale specijalizirane građevinske djelatnosti, d. n. (bez armiračkih, izolacijskih, montaže skela) 43.29 Ostali građevinski instalacijski radovi(bez dizala, pokretnih stepenica i izolacijskh)
 4. Otvaranje kafića - pomoć molim - koji obrt ?

  Vi za caffe bar imate stručne spreme i previše, jer za kafić je dovoljan poslužitelj jela i pića, a vi imate završeno više od toga8čl. 10. zakona o obrtu): (1) Vezane obrte mogu obavljati i osobe s odgovarajućim visokim obrazovanjem, odnosno osobe s obrazovanjem višim od propisanog Pravilnikom iz članka 6. stavka 2. ovoga Zakona.
 5. Slobodna djelatnost obrta za uslugu foto i video snimanja

  Ovo za obrt ne važi! Ako znadete raditi ne treba Vam ni za jdoo ni za doo, osim ako ne znate raditi pa mislite da ćete nešto naučiti.
 6. otvaranje paušalnog obrta

  Nije potrebna nikakva škola, to je slobodni obrt.
 7. status obrta

  Ako je stanje obrta: odjava, onda je odjavio obrt. Da je u privremenoj obustavi pisalo bi stanje obrta: privremena obustava.
 8. Otvaranje obrta za njegu i održavanje tijela

  Ne možete to raditi preko obrta, nego Vam to ide preko Ministarstva zdravlja. Preko obrta možete raditi: 96.04 Djelatnosti za njegu i održavanje tijela Ovaj razred uključuje: – djelatnosti turskih kupelji, sauna, parnih kupelji, solarija, salona za mršavljenje, salona za masažu itd. Ovaj razred isključuje: – medicinsku masažu i terapiju, vidi 86.90 – djelatnosti fitnes klubova i body-building klubova, vidi 93.13
 9. Pokretanje Dropshippinga

  Zanima me za koje ste djelatnosti registrirani? može li pomoći ovo: https://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Lists/mislenje33/Display.aspx?id=19247
 10. Stručna sprema za otvaranje obrta za knjigovodstvo

  Koju srednju Vi imate?
 11. Informacije

  Mislim da bi bilo bolje da umjesto šifri 47.64 i 47.19 upišete šifru 47.19-OSTALA TRGOVINA NA MALO U NESPECIJALIZIRANIM PRODAVAONICAMA(TRGOVINA NA MALO RAZNOVRSNOM ROBOM U KOJOJ NE PREVLADAVAJU HRANA, PIĆA...)(jer ne može trgovina u isto vrijeme biti i specijalizirana i nespecijalizirana). Ukoliko planirate imati web shop onda uz šifru 47.91 morate registrirati i šifru 63.99-ostale informacijske uslužne djelatnosti: usluge informacijskog društva.
 12. Otvranje paušalnog obrta - izabrati djelatnost

  23.41-proizvodnja keramičkih proizvoda za kućanstvo i ukrasnih predmeta 32.99-proizvodnja raznovsrsnih predmeta: izrada predmeta za uspomenu i suvenira
 13. Proširenje djelatnosti?!

  Doregistrirati djelatnosti: 15.12.proizvodnja putnih i ručnih torbi(tu ulazi i i tekstil)-ovdje nažalost treba stručna sprema galanterist 47.91.-trgovina na malo preko pošte ili interneta 63.99- ostale informacijske uslužne djelatnosti-usluge informacijskog društva evo ovdje dosta toga ima dobro napisano pa se informirajte! https://smind.hr/sto-inspektori-provjeravaju-u-web-trgovini-stvari-na-koje-morate-paziti/ https://smind.hr/razmisljate-o-pokretanju-vlastite-online-trgovine-evo-sto-prvo-morate-uciniti/ https://smind.hr/web-trgovci-oprez-porezna-inspekcija-narednim-danima-provodi-nadzor/
 14. Registracija prodaje rukotvorina na Etsy - porez u HR i sl.

  Domaća radinost može prodavati svoje proizvode samo kod kuće.
 15. paušalni obrt uz mirovinu i najam apartmana

  Jedino morate imati položen kurs za masažu u Obrtničkoj komori.
×