Jump to content

vodovod1

Korisnik
 • Broj objava

  96
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. paušalni obrt - umjetnička djelatnost

  Sport ne može biti obrt. Obrt možete otvoriti za: 90.01-Izvođačka umjetnost-djelatnosti glazbenih sastava. Otiđite u poreznu pitati da li ako otvorite obrt za ovu djelatnost može biti paušalno oporezivanje.
 2. skladiste, trgovina

  Vi ne morate zadovoljiti te uvjete, proizvoditi možete kod kuće u stambenom prostoru(izvod iz Pravilnika koje se djelatnosti mogu obavljati u stambenim prostorijama: Izrada raznovrsnih proizvoda - izrada predmeta za uspomenu i suvenira,izrada umjet- nog cvijeća od tkanine i papira i izrada cvjetnih aranžmana od umjetnog i suhog cvijeća
 3. Salon za masazu

  Možete otvoriti obrt. Za otvaranje obrta potreban je kurs za masera koji se polaže u obrtničkoj komori. S obzirom da vi imate stručnu spremu veću od propisane vi to ne morate polagati(iz Zakona o obrtu: Članak 10. (1) Vezane obrte mogu obavljati i osobe s odgovarajućim visokim obrazovanjem, odnosno osobe s obrazovanjem višim od propisanog Pravilnikom iz članka 6. stavka 2. ovoga Zakona.)
 4. Obrt

  Sportske aktivnosti ne mogu biti obrt dok god se ne promijeni Zakon o sportu. Što smatrate pod održavanjem kuća?
 5. Kućna radinost

  Domaću radinost ili sporedno zanimanje ne može obavljati: 1.osoba koja obavlja registriranu samostalnu djelatnost obrta 2. osoba koja obavlja registriranu djelatnost slobodnog zanimanja prema posebnim propisima 3. osoba koja obavlja samostalnu djelatnost poljoprivrede i šumarstva od koje dohodak ili dobit utvrđuje na temelju poslovnih knjiga prema posebnim propisima, a obveznik je poreza na dodanu vrijednost. Provjerite na mirovinskom i zdravstvenom i poreznoj kolika bi Vam bila davanja za mirovinsko i zdravstveno+porez i da li bi Vam se to isplatilo.
 6. skladiste, trgovina

  To je proizvodnja. Znači da ne morate ishoditi rješenje za minimalno tehničke uvjete za trgovinu, jer vama to skladište koristi isključivo za pohranu, manipulaciju i pripremu svojih proizvoda i robe te za daljnju distribuciju. Znači te uvjete mora zadovoljiti netko drugi(registrirani trgovac)koji će prodavati vašu robu.
 7. skladiste, trgovina

  Da li bi Vi proizvodili te suvenire ili bi prodavali tuđe proizvode?
 8. Otvaranje kafića - pomoć molim - koji obrt ?

  Možete otvoriti i obrt na sebe,a zaposliti sestru s obzirom da ona ima stručnu spremu višu od propisane(za kafić ne treba majstorski, dovoljan je kurs u obrtničkoj komori za poslužitelja jela i pića, a ona ima četverogodišnju što je više od prpoisanog)
 9. Sezonska obrtnica

  Po meni bi to bilo ovo: 9. Objekt brze prehrane (fast food) – ugostiteljski objekt u kojem se pripremaju jednostavna jela koja se pripremaju i uslužuju na jednostavan i brz način, a koriste se za brzu konzumaciju (npr. razne vrste burgera, slane i pržene ribe, pržene lignje, topli i hladni sendviči, salate, prženi krumpir, hot dog i sl.), a mogu se pripremati i usluživati pića i napici te sladoled. Da li ovako nešto?: Objekt brze prehrane Članak 17. (1) Objekt brze prehrane mora imati prostoriju za usluživanje, s niskim stolovima i namještajem za sjedenje (stolcima ili klupama) ili zasebnim pultovima ili s visokim stolovima sa ili bez visokih barskih stolaca, prostor za pripremanje jela, točionik, te priručni prostor za čuvanje hrane i pića. (2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka objekt brze prehrane ne mora imati prostoriju za usluživanje ako se usluživanje vrši unutar ugostiteljskog objekta ili preko pulta gostu izvan objekta, radi konzumacije izvan ugostiteljskog objekta tj. na drugom mjestu ili u hodu. (3) U objektu brze prehrane gosti se u pravilu uslužuju na jed­nostavan način – samoposluživanjem. (4) Objekt brze prehrane može biti i u kiosku. Trebate biti priprematelj jednostavnih jela i slastica ili poslužitelj jela i pića. To nije trgovina nego ugostiteljstvo.
 10. Obrt, klasifikacija, turizam

  Zaboravih, radi Web shopa morate registrirati i 63.99 Ostale informacijske uslužne djelatnosti, d. n.-djelatnosti informacijskog društva(zbog elektroničke trgovine)
 11. Obrt, klasifikacija, turizam

  Za obrt onda morate još registrirati djelatnosti: 47.81-Trgovina na malo hranom...na štandovima 47.82-Trgoina na malo tekstilom...na štandovima 47.89-Trgovina na malo ostalom robom na štandovinma.... 47.91-Trgovina na malo preko pošte ili interneta 16.29-proizvodnja ostalih proizvoda od drva, osim drvotokarskih i drvogalanterijskih. Za WEB prodaju moraju biti ispunjeni MTU za skladište -rješenje(mora biti poslovni prostor minimum 6 kvadrata) Za štand trebaju MTU- rješenje(gradovi i općine obično ne daju izvan ograde, nego u dvorištu s unutarnje strane zbog sigurnosti na cestama)
 12. Obrt, klasifikacija, turizam

  Ovo Vas iskreno ne razumijem u vezi besplatnog smještaja i hrane, pojasnite malo. Čije bi proivode prodavali, tuđe ili svoje ili oboje? Gdje i na koji način planirate prodavati?
 13. Obrt, klasifikacija, turizam

  32.99 Ostala prerađivačka industrija, d. n.- proizvodnju raznovrsnih predmeta: ukrasa i sl. 73.11 Agencije za promidžbu 73.20 Istraživanje tržišta i ispitivanje javnoga mnijenja 70.22 Savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem 63.11 Obrada podataka, usluge poslužitelja i djelatnosti povezane s njima
 14. Paušalni obrt - prebivalište ili boravište

  Članak 20. (1) Sjedište obrta je mjesto u kojem se obavlja obrt. Ako se obrt obavlja u više mjesta, sjedište je u jednome od mjesta koje obrtnik odredi. (2) Ako za obavljanje obrta nije potreban prostor, sjedište obrta je mjesto u kojemu obrtnik ima prebivalište, odnosno boravište.
 15. Početak rada obrta

  Ne možete početi prije!
×