Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  19630
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  183

G-man je zadnji put osvojio dan prosinac 8

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

8 pratitelja

O G-man

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

21969 pregleda profila

Objava pojedinačnog statusa

Vidi sve objave od G-man

 1. Postovani,

  Molim Vas za savjet.

  Županijski Državni odvjetnik donese rješenje o istrazi gdje pogrešno klasificira djela koja se stavljaju na teret, zamjeni fizičke i pravne osobe te unese u rješenje potpuno izmišljene iznose koji se ne temelje na izvidima niti izvornoj kaznenoj prijavi. Nastavno na takvo rješenje predajemo žalbe sa dokazima.  Istovremeno, neposredno pred istek roka za predaju žalbe na Rješenje o istrazi, DORH izdvaja dio spisa k sebi na kontrolu. Županijski Drzavni odvjetnik ne čeka mišljenje DORH-a nego rješenje sa svim žalbama  posalje sucu istrage.  Sudac istrage proglasi rješenje pravomoćnim. Neposredno prije nego će sudac istrage donijeti rješenje o pravomoćnosti Rješenja o istrazi, u Županijsko državno odvjetništvo dolazi dopis Glavnog državnog odvjetnika RH u kojem obavještava Županijskog DO kako je njegovo rješenje o istrazi puno grešaka koje treba ispraviti prije nego spis pošalje sucu istrage. Kome se sad moramo obratiti s obzirom da je sudac istrage već proglasio rješenje o provođenju istrage pravomoćnim? Da li da se obratimo sucu istrage s prilozenim pismom Drzavnom odvjetniku ili da se obratimo Glavnom Državnom odvjetniku jer Županijski DO nije postupio prema njegovim uputama?  

  LP

  P

  1. Prikaži ranije komentare  1 više
  2. Pittel
  3. Pittel

   Pittel

   Postovani, 

   Molim Vase misljenje, nastavno na gore opisani slucaj. U medjuvremenu je zupanijski drzavni odvjetnik nastavio postupak istrage bez ispravke rjesenja o istrazi a kako mu je nalozio Glavni Drzavni odvjetnik, te je ZDO nalozio financijska vjestacenja (temeljena na krivo sastavljenom rjesenju o istrazi). Obratili smo se pismeno Glavnom DO u sredisnjici ali se bojimo da ce postupak predaleko otici dok sredisnjica i GDO reagira. Isto tako, sto uopce GDO moze uciniti u ovom slucaju? Da li mozemo traziti izuzece ZDO? Imamo indicija da ZDO radi po uputama podnositelja prijave. 

   Lp

  4. G-man

   G-man

   Vodite računa da indicije bez neke konkretnosti nisu relevantan temelj za traženje izuzeća.

   Možete podnijeti predstavku na rad konkretnog zamjenika kako ŽDO-u, tako i GDO-u, a to će svakako privući pozornost na predmet.

   Lp

×