Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  19630
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  183

G-man je zadnji put osvojio dan prosinac 8

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

8 pratitelja

O G-man

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

22010 pregleda profila
 1. pisanje grafita po zgradama

  Sve OK, i inače 235/2 ide ex offo uvijek (235/1 ovisi o vlasništvu imovine), ali jasno je da ako se radi o privatnom vlasništvu, vlasnik i nije nužno zainteresiran za progon, već samo želi dobiti obeštećenje, pa se zato i ne prijavljuje (pre)često. Da ne govorim o tome kako je, u velikoj većini slučajeva, vrlo teško otkriti identitet počinitelja.
 2. Crvena prijava / tuzba

  Zbog detalja cijele situacije, uspjeh je vrlo dvojben, a ako i dođe do njega, to će biti nakon nekoliko godina suđenja, pa si vodite računa o tome prilikom odluke.
 3. pisanje grafita po zgradama

  Kod zgrada u vlasništvu države/županije/grada/općine ide se u kazneni progon.
 4. Ovrha-kazneni postupak

  Možete priložiti, dapače. I to je dobar korak u smjeru pokazivanja da nemate namjeru izbjegavati svoje obveze.
 5. pisanje grafita po zgradama

  Odluka o komunalnom redu nadležnog JLS-a. Osim toga, čl. 235/2 KZ-a.
 6. Ovrha-kazneni postupak

  Poziv će doći relativno brzo, ali vodite računa da stižu i blagdani. Vrlo je važno da niste mijenjala adresu u međuvremenu, jer bi poziv mogao otići na staru adresu, pa pazite i na tu činjenicu. Glede dopisa, nemojte pisati da novac niste vratili zbog pokretanja ovrhe, jer to ispada kao da se inatite čovjeku. Napisati samo da postupak prisilne naplate jeste pokrenut, ali kako postoje i raniji postupci, naravno da nema prednost. U međuvremenu ste se zaposlila i pokušavate sukladno mogućnostima vratiti dug, no kako ima i ranijih dugovanja, to ide teško i sporo te molite sud za razumijevanje. Nemojte negirati dug.
 7. Ovrha-kazneni postupak

  Kv (kazneni vijeće) znači da ide postupak opoziva. Odazovite se svakako pozivu suda i ponesite sve ove dokumente koje imate te tamo ispričajte ovo što ste naveli i ovdje. Po meni, do opoziva ne bi smjelo doći.
 8. Ovrha-kazneni postupak

  Neće pobiti jer činjenica jeste da on nije dobio novac. No, biti će relevantan za odluku o pozivu.
 9. Ovrha-kazneni postupak

  Sve ove podatke navedite sudu u dopisu i potkrijepite ih svom dokumentacijom koju imate.
 10. Ovrha-kazneni postupak

  Vrlo vjerojatno prijedlog da se pokrene postupak opoziva uvjetne osude. Ukoliko dođe do pokretanja postupka opoziva, dostavite svu dokumentaciju koju imate, a tiče se pokušaja naplate.
 11. Je li to krađa?

  Nema potrebe za isprikom, jedino što posljednji upit i nije toliko pravno pitanje koliko je pitanje međuljudskih odnosa. Sve u redu! Lp
 12. Posebne pogodnosti : moguci izlazak iz zatvora

  Nema frke! Sretno...
 13. Posebne pogodnosti : moguci izlazak iz zatvora

  Postupak i uvjeti izvršavanja kazni zatvora nisu mi previše poznati, no evo što zakon veli o njima - Odredba čl. 131. st. 1. t. 1. citiranog zakona veli da je inicijacija postupka odobravanja pogodnosti zatvoreniku u rukama referenta kaznionice zaduženog za Vašeg supruga. Također, to je samo mogućnost, ne i obveza, no sasvim logično je da ukoliko je referent Vašeg supruga tako procijenio, da su dobre šanse da se suprugu odobre pogodnosti u vidu češćih dodira sa vanjskim svijetom. Konačnu odluku o tome daje upravitelj kaznionice. Vidite odredbu čl. 130. st. 2. t. 7. zakona. Jasno je da će sve biti potrebno definirati vrlo jasnim vremenskim okvirom unutar kojeg će pogodnosti biti odobrene (ako budu odobrene). Udaljenost nema veze, jedini uvjet je područje RH. Moguće da i nadolazeći blagdani tu igraju neku ulogu. Vidite odredbe čl. 151-154. zakona. Premještaj je domena upravitelja budući se postupak odobravanja premještaja pokreće na prijedlog upravitelja i ovi razlozi koje Vi navodite nisu zakonom propisani razlozi zbog kojih bi se postupak inicirao. Možda baš to bude neki dodatan argument u smjeru odobravanja pogodnosti.
 14. Je li to krađa?

  Sve u redu, ali ja sam aludirao na pravo zaposlenika na obrok, a hoćete li ga pojesti na licu mjesta ili kasnije na putu kući ili kod kuće, Vaša je stvar, po meni. Ovo sa suprugom Vam ne mogu riješiti ni ja, ni nitko drugi ovdje, već Vas dvoje sami.
×