Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  19999
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  186

G-man je zadnji put osvojio dan veljača 21

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O G-man

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

23068 pregleda profila
 1. Uzdržavanje djeteta

  Nisu ništa krivi, ali se gleda zaštita prava i dobrobiti djeteta, koje nije tražilo ili izabralo da bude rođeno. Uostalom, i baka i djed moći će od svog djeteta namiriti sve ono što su platili na ime uzdržavanja, a putem tzv. verzijskog zahtjeva.
 2. Uzdrzavanje nakon prekida

  Ako imate potraživanje prema bivšem suprugu i ako ga on ne želi vratiti, morate ga tužiti i tražiti isplatu.
 3. Uzdrzavanje nakon prekida

  Ne možete svoje potraživanje na taj način namirivati.
 4. Godišnji odmor

  Ovo ne možete, jer takav sporazum bio bi ništetan. GO za 2018. još uvijek možete iskoristiti do 30/06 ove godine.
 5. Obavijesni razgovoru i izdavanje tjeralice

  Nana, neka se dečko dogovori sa inspektorom neki termin, koji će mu odgovarati ili neka porazgovara s poslodavcem da ga taj dan pusti, pa će ga odraditi kasnije. Telefonski pozivi i nisu idealno rješenje, ali ponekad zbog bržeg rješavanja stvari, poseže se i za takvim načinom pozivanja, stoga tu ne treba tražiti razloge neodazivanja.
 6. Godišnji odmor

  Navodim i mišljenje RRIF-a, iako i oni naglašavaju nelogičnost takve legislative. Ako netko ima pravomoćnu sudsku praksu, molim da podijeli ovdje.
 7. Ništetnost ugovora o doživotnom uzdržavanju

  Na koji način je u ugovoru o DU bila specificirana vaša pomoć ocu? Ovako kako je ovdje opisujete ili se spominjala pomoć u novcu?
 8. Obavijesni razgovoru i izdavanje tjeralice

  Ne razumijem - čemu strah i nevoljkost da se stvari rasčiste? Ne možete prijaviti ozbiljno kazneno djelo i onda stvarati probleme kod utvrđivanja relevantnih činjenica i prikupljanja dokaza.
 9. Kršenje bankarske tajne

  Pokušajte s bankom dogovoriti neki dodatan mehanizam provjere identiteta pozivatelja i slobodno im dajte do znanja da ćete ih prijaviti za kršenje osobnih i tajnih podataka ukoliko ne pristanu na to. Ili zatražite drugu karticu.
 10. Kome se zaliti

  Također, ukoliko sumnjate u nepravilnosti, može se podnijeti pritužba Ministarstvu pravosuđa - Upravi za zatvorski sustav i probaciju.
 11. Godišnji odmor

  Za takvu praksu ne znam. Na prvu zvuči logično, samo mi nije jasno zašto je onda zakonodavac išao to posebno naglašavati (mislim na prekid duži od 8 dana). Zato se i odredbom čl. 78/1 naglašava razlika između stjecanja prava na razmjerni dio GO-a i punog GO-a sukladno odredbi čl. 77. ZR-a.
 12. Žalba na Vrhovnom sudu

  Pričekajte odluku VSRH-a prije izvođenja zaključaka.
 13. Mogucnosti otkaza

  Ukratko - Radnik ne ispunjava svoje obveze iz radnog odnosa - duže vrijeme nekvalitetno radi, ne ispunjava normu, pravi štetu poslodavcu, ne dolazi na posao na vrijeme ili odlazi ranije s posla, neopravdano izostaje s posla i sl. Radnik je počinio osobito tešku povredu obveze iz radnog odnosa - počinio kazneno djelo pronevjere, uzrokovao požar, koji je progutao čitav poslovni prostor, fizički se sukobio i ubio ili teško tjelesno ozlijedio drugog radnika ili više njih i sl. Poslodavac je pogođen određenim razlozima gospodarske, tehnološke ili organizacijske naravi uslijed kojih više ne može zadržati radnika, pa je primoran otpustiti ga, jer je prestala potreba za obavljanjem poslova koje je radnik obavljao - poslodavca je pogodila recesija i primoran je raditi rezove da opstane, uveo je robotiziran rad, koji zamjenjuje rad nekoliko radnika, ukida ili spaja poslovnice i sl.
 14. Godišnji odmor

  Smatram da ste ostvarila pravo na puni GO kod novog poslodavca, jer Zakon o radu ističe kako se pravo na puni GO, u slučaju radnika koji se prvi put zapošljava ili ima prekid radnog odnosa dulji od 8 dana, stječe nakon 6 mjeseci neprekidnog rada kod poslodavca. Boldano se odnosi na vaš slučaj i stoga ste ostvarila pravo na puni GO za 2018. GO ostvaren kod ranijeg poslodavca nema utjecaja na ostvarivanje prava na GO kod novog poslodavca.
 15. Histerični pas

  Kako je tema izgubila smisao i krenula lagano u smjeru personalnih uvreda, a da za to nema ama baš nikakvog razloga, temu zaključavam. ColdNight, frustracije liječite na krivom mjestu i krivim ljudima, koji su vam samo htjeli pomoći, pa je žalosno da to sami ne vidite.
×