Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  20361
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  191

G-man je zadnji put osvojio dan travanj 21

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O G-man

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

24197 pregleda profila
 1. Molim vas da mi se javite porukom jako mi je hitno probala sam vas kontaktirat ali ne mogu

  1. G-man

   G-man

   Odgovoreno putem PM-a.

 2. Kaznena prijava

  Za to za što ste ih prijavila DORH-u.
 3. Snimanje ulice

  Nema frke. Svakako javite ishod, a svjedoka ćete bez problema predložiti vi kao dokazno sredstvo.
 4. SRETAN USKRS

  Zahvaljujem svima i sa malim zakašnjenjem, također čestitam sretan Uskrs!
 5. Snimanje ulice

  U slučaju grubog nemara ili neznanja (o namjeri nema ni potrebe pričati), stegovna odgovornost zamjenika bi definitivno postojala (moguće i kaznena). U ostalim slučajevima ne. A ovo što pišete za DORH - iako razumijem na što ciljate, ali što onda reći kada se dva suda ne slažu oko toga? Ponekad nažalost, stvari znaju biti 50:50. Srećom, pa je to rijetko.
 6. Zlouporaba kreditne (American) kartice

  Neće biti nikakvih radikalnih posljedica, bez brige.
 7. prometni putokazi

  Ukoliko se nitko ne javi sa konkretnim odgovorom, moja sugestija je da se s tim upitom obratite koncesionaru.
 8. Nema problema. Hvala na čestitci, vama i vašim najdražima također sretan Uskrs i svako dobro... Lp
 9. Dvostruka prijava (DORH-u i Policiji)

  Ne, uvijek će se provesti izvidi ili barem neke dokazne radnje prije odluke o tome što učiniti sa kaznenom prijavom (odbaciti je ili podići optužnicu).
 10. Ta se odredba ne odnosi na vas. Vidite čl. 82. Zakona o radu.
 11. Snimanje ulice

  Pazite, zadaća policije, pa i DORH-a je da prikupe sve što smatraju dokazom odnosno korisnim po postupak, a na sudu je onda da eventualno pojedine dokaze izuzme kao nezakonite.
 12. Kaznena prijava

  Ako vam prijavu odbace, jedino što vam preostaje (u kaznenopravnom pogledu) jeste da preuzmete kazneni progon. Plus što će se ovdje postaviti i pitanje zastare (2002. - danas). U obveznompravnom pogledu, nastupila je zastara za ikakvo potraživanje, a stvarnopravni aspekt priče je vrlo, vrlo dvojben. Po mom mišljenju, niste u dobrom položaju, no nadam se da griješim.
 13. Najbolje napišite zahtjev za isplatom naknade za neiskorišteni GO, pozovite se slobodno na odredbe čl. 77. i 78. Zakona o radu te odredbu čl. 56. st. 3. Ustava RH. Koliko sam vas shvatio, vama se ugovor otkazuje zbog nezadovoljavanja na probnom radu. Kako nemate dovoljno rada u protekle 2 godine, ionako ne ostvarujete pravo na novčanu naknadu, pa tu štete nema, a kako će drugi poslodavci na to gledati - to vam je svijet za sebe. Nekima će sve biti jasno, neki će nažalost to gledati kao svojevrstan minus, jedino što bih vam sugerirao da kada vas na razgovoru upitaju u čemu je bio problem, ne idete blatiti bivšeg poslodavca.
 14. ZAPOŠLJAVANJE STRANACA

  Možda pomogne ovaj link. Inače, ukoliko se ovdje nitko ne javi sa konkretnom informacijom, pošaljite upit Ministarstvu rada.
 15. Naravno da ostvarujete pravo na razmjerni dio GO-a, kako za 2018. godinu u visini najmanje 2/12 punog GO-a, tako i za 2019. u visini najmanje 4/12 punog GO-a. GO jedno je od elementarnih prava radnika, kojih se radnik ne može odreći niti disponirati njime na drugi način, a koliko je to značajno pravo, govori činjenica da ovo propisuje sam Ustav RH (čl. 56. Ustava). Čime ta tzv. državna institucija "brani" svoju tvrdnju da nemate prava na GO? A za otkazivanje, mogu vam samo poručiti da si nemojte to uzimati toliko k srcu, jer državne institucije i službe su svjetovi sami za sebe, to ćete još shvatiti kroz stjecanje iskustva.
×