Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  20548
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  193

G-man je zadnji put osvojio dan svibanj 19

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O G-man

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

24756 pregleda profila
 1. GODIŠNJI ODMOR I BOLOVANJE

  1. Nije mi jasno koji cilj želite postići? Imajući u vidu da odlazite samovoljno. Osim ako želite "zapapriti" uskoro bivšem poslodavcu. 2. Ovisi o tome što vam stoji u ugovoru o radu. Otkaz vam nitko ne može zabraniti.
 2. Potraživanje neisplaćene plaće

  Niste dužni ništa potpisivati, pogotovo ne bez prethodne pravne konzultacije.
 3. Poslodavac smanjio godišnji odmor

  Poput najnormalnijeg dopisa - u gornjem lijevom kutu vaši podaci, malo ispod u desnom kutu podaci poslodavca, zatim naslov Zahtjev za zaštitu prava, i ispod toga tekst (obrazloženje) onoga što tražite. Na kraju datum i mjesto te potpis.
 4. prelazak iz firme u firmu

  Odgovori na vaša pitanja nalaze se kod poslodavca, jer on je taj koji donosi raspored korištenja GO-a (dužan ga je donijeti do konca lipnja), vodeći računa o, primarno, radnom procesu i njegovim potrebama te podredno, koliko može, željama radnika. Ukoliko ne želite ići direktno poslodavcu jer se bojite da će vas krivo shvatiti (kao "gle ovoga, još nije ni pol godine tu, a već traži godišnji"), interesirajte se kod ostalih radnika u firmi kakva je praksa poslodavca glede godišnjih i kakav je poslodavac glede fleksibilnosti što se godišnjih tiče. Jasno da je najbolja opcija porazgovarati s poslodavcem i sve riješiti ljudskim razgovorom (objasnite da pitate iz razloga da znadete napraviti planove sa familijom i rezervacije, pa da imate neku čvrstu informaciju glede toga, ako je moguće).
 5. Ukoliko vam nije omogućeno da iskoristite GO za 2018. godinu do 30/06/2019, pripada vam naknada za neiskorišteni dio GO-a i za 2018. (kao i za razmjerni dio GO-a iz 2019.).
 6. Isplata godišnjeg nakon otkaza

  Pravilo je da se sva dugovanja isplaćuju sa zadnjom plaćom odnosno sve do isteka mjeseca u kojoj je poslodavac dužan isplatiti zadnju plaću (što bi svibanj bilo do 30. lipnja).
 7. Nasljedstvo

  Hoćete li štogod naslijediti iza oca ovisi o tome hoće li ostati štogod u ostavini od imovine nakon namirenja svih obveza, uključujući i one državi.
 8. Nasljedstvo ili ili ?

  Sestre (braća) te nećakinje/nećaci ostaviteljice ne spadaju u krug nužnih nasljednika, pa stoga neće ni moći tražiti nužni dio (kad do toga dođe). S druge strane, načelno govoreći - preuređenjem, dogradnjom, nadogradnjom, ulaganjem u tuđe ne može se steći pravo vlasništva, ali nema nikakve zapreke da vlasnik prizna ulagatelju na ime izvršena ulaganja određeni suvlasnički udio, a onda preostali suvlasnički udio daruje. Kakve planove imate s tom kućom danas-sutra? Pitam iz razloga jer se može ići na etažiranje, ako bi vam bio cilj da imate dva posve odvojena i funkcionalna stana.
 9. Ništetnost ugovora

  Morate malo precizirati - ugovor je sastavio JB? Koji je razlog ništetnosti?
 10. Stradali pjesak

  Da li znate kakav je postupak pokrenut - kazneni ili prekršajni? Kakve ozljede je otac zadobio?
 11. Nastavak ovdje. Temu zaključavam.
 12. Ovrha-kazneni postupak

  Znači da se kod kazni zatvora vodi računa o tome da se u zatvor ne ide osim ako se baš mora, zbog problema sa smještajnim kapacitetima u našim zatvorima i kaznionicama (nedavno je objavljen podatak da postoji ozbiljan problem zbog novonastalog radikalnog rasta krijumčara ljudi).
 13. Oduzimanje oruzja

  Citirana odredba ističe "da nije pokrenut prekršajni postupak zbog prekršaja protiv JRM-a ...", no svakako da postupak mora završiti osuđujućom presudom da bi oduzimanje bilo definitivno.
 14. Kaznena prijava za silovanje

  Nema frke u tom slučaju, sve OK.
×