Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  19321
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  177

G-man je zadnji put osvojio dan listopad 5

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

7 pratitelja

O G-man

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

20722 pregleda profila
 1. dodjela kaznenog predmeta drugom sucu

  Djelomično jeste, ali DORH će se "uzbuniti" tek kada se približi zastara, a tada to više neće biti njihova odgovornost, već ona suca, tako da se neće previše zamarati niti bude nekih posljedica po njih.
 2. Trošenje droge,pitanje

  Ažurnost DORH-a zavisi o opterećenosti, manja sredina-manja opterećenost-brže postupanje, veća sredina-sve obrnuto. Realnost je da ćete poziv primiti u sljedećih mjesec-dva. Kazna bude, kako i Atomic piše, uvjetna osuda, po mojoj procjeni (temeljem vaših podataka) - 6 mjeseci uvjetno na godinu dana. Pravomoćna osuda, pa čak i samo vođenje postupka može biti relevantno ukoliko ste zaposlena u državnoj/regionalnoj/lokalnoj službi ili nekoj drugoj službi koja je regulirana posebnim zakonom (primjerice oružane snage, školstvo i sl.) i koji kaznenu osudu za ovakvo kazneno djelo predviđa kao razlogom prestanka službe. Ako se radi o privatnom subjektu, nema problema. To je tako, jer je naš zakonodavac odlučio trenirati strogoću na drogama, no to je tema za drugu raspravu.
 3. Kad možemo pisat uvjetni otpust

  Takvo što nije moguće, a rehabilitacija ionako nastupa po službenoj dužnosti protekom zakonom specificiranog roka.
 4. Grobno mjesto

  Tko je evidentiran u Grobnom očevidniku kao nositelj prava korištenja?
 5. Obavijesni razgovor u policiji

  U načelu, dužni niste, ali da bi vam se to moglo zakomplicirati - itekako bi se moglo. Stoga, nije na odmet otići, ionako niste dužni ništa govoriti niti vas se može prisiliti na to, a tko uopće veli da se radi o postupku prema vama? Možda se radi o postupku prema nekom drugom, a vas se zove radi prikupljanja obavijesti. Bezobrazluk je stvar odgoja i ne treba ga uzimati srcu.
 6. Ugovor sa odvjetnikom

  Vidite Tbr. 39/3 Tarife.
 7. POVRAT POSUĐENOG NOVCA

  Na vašem mjestu, ja bih mu definitivno dao do znanja da ću ga kazneno prijaviti za prijevaru ukoliko u određenom roku ne vrati dug (pa taman da mi odbace prijavu). Možda se ljudi ne boje parnice, ali kazneni postupak i osuda sa sobom vuku dalekosežne posljedice, pa su rijetki oni koji ostanu flegma i u najavi takvog scenarija.
 8. Kad možemo pisat uvjetni otpust

  Vidite čl. 158a ZIKZ-a. Ne razumijem, što mislite pod "brisovnicom", možda molbu za pomilovanje?
 9. Koja kazna me ceka ili ne

  Je li taj drugi momak prije vašeg sukoba bio u fizičkom sukobu s drugima? Jesu li ga drugi udarili u predio nosa? Imate li svjedoke za svoje tvrdnje?
 10. Nametljivo ponašanje

  Slažem se s Atomicom, trenutno nema smisla "razbijati" glavu s nečim što ne postoji, a realno, po ovom vašem opisu, ja tu ne vidim elemente nametljivog ponašanja osim ako ste doista slali te mailove, iako je i onda upitno.
 11. Kad možemo pisat uvjetni otpust

  Po službenoj ide mjesec dana prije odslužene 3/4 kazne, znači nakon 8 mjeseci.
 12. Neovisno o priči, kazna bude definitivno veća budući ste specijalni recidivist (ponavljač istog djela), jedino što možda još sud razmisli o nekom liječenju, jel vas to muči? Do toga može i ne mora doći, zato bi možda najbolja obrana bila da je to bilo u svrhu izlaska, zabave i slično (ali da se radilo o isključivo vašem jointu i da ste ga jedino vi popušili, da još ne bude kazneno djelo na kraju), da ne ispadne da ste neki teški ovisnik, koji puši svaki dan.
 13. Kad možemo pisat uvjetni otpust

  Postoji mogućnost, a ponekad i obveza opozivanja u slučaju počinjenja i osude za novo kazneno djelo. No, ukoliko ovom zadnjom presudom ništa nije spomenuto po tom pitanju, onda je miran.
 14. Poziv radi uručenja riješenja o upučivanju u zatvor

  Šteta da to niste odmah napisali, jer bi vam i moj savjet bio takav. Naravno da ste u pravu, a imali smo ovdje već dvoje korisnika sa identičnim predmetom (kojima smo savjetovali isto) - jedna korisnica je također morala da se obrati VSRH-u, dok je drugi korisnik iznoseći ovakvu argumentaciju uspio dobiti preinačenje presude na županijskom sudu. Ne znam zašto pojedini županijski sudovi imaju pogrešno stajalište po ovim pitanjima, jer ovakve stvari su dosta jasne i time se VSRH definitivno ne bi trebao baviti. No, ionako je najbitnije da ste uspjeli u svom naumu. Zahvaljujem vam na pojašnjenju, mene je zanimala osnova budući iz vaših postova nisu bile jasne neke stvari, ali sada nema nedoumica. Inače, uvijek je bolje prezentirati slučaj sa svim svojim detaljima, tada je i nama ovdje puno lakše, jer kada se neke stvari ne otkriju, onda su i naše sugestije "pucnjevi u prazno". Lp
×