Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  19970
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  184

Sve što je G-man objavio

 1. Tuzba za pobijanje očinstva

  Vi kao aktivno legitimirana osoba tužbu možete podnijeti u roku 6 mjeseci od rođenja djeteta, nakon toga ne. Što se primjera tužbe tiče, slobodno se obratite nadležnom CSS-u, oni će vam je pomoći sastaviti.
 2. Pravo na otpremninu

  Po mom mišljenju, ne mijenja ništa. Po mom mišljenju, samo za 2018. i eventualno ovu godinu (zavisi koliko ćete raditi). Novčana potraživanja iz radnog odnosa i u vezi s istim zastaruju u roku 5 godina. E, to je pravo pitanje.
 3. prava ravnatelja ustanova

  Slažem se, budući nitko drugi ne želi.
 4. Pravo na otpremninu

  Ukoliko KU ništa ne govori o ovim materijama, prema elementarnom pravilu radnog prava, na radnika se ima primijeniti najpovoljnije rješenje, u vašem slučaju to bi očito bio Zakon o radu. Znači, 4 mjeseca otkaznog roka i 6 prosječnih mjesečnih plaća u zadnja 3 mjeseca.
 5. Dugovi nakon smrti

  Nema problema. Lp
 6. Dugovi nakon smrti

  Nema potrebe za isprikom. Pitao sam vas zbog mogućnosti da je u igri bračni drug, a kredit bračna stečevina, jer tu su onda pravila igre drugačija (bračni drug se ne bi mogao "izvući"). U vašem slučaju, ukoliko se odreknete nasljedstva, nema ni odgovornosti za dugove/obveze ostavitelja. Jasno, banka će vas pokušati uvjeriti drugačije, ali nemojte uopće komunicirati s njima po tom pitanju, već ih uputite u parnicu ukoliko su toliko sigurni da imaju pravo.
 7. Pravo na naknadu sa burze

  Po mom mišljenju, gleda se kontinuitet, koji je nesporan.
 8. Dugovi nakon smrti

  Tko su to mi (tko bi se odrekao nasljedstva) i za što je bio kredit?
 9. Alimentacija zaostaci

  Pitanje vam je postavljeno zbog vašeg upita - iz čega je bilo nejasno, je li obveza uzdržavanja već određena ili nije, pa je tek razmatrate. Ako postoji pravomoćna odluka suda, kojom je određena obveza uzdržavanja, pokrenite postupak ovrhe, ako se ne varam (a ispravit će me drugi ako griješim), možete otići u FIN-u i direktno naplatiti zaostatke (jasno, ukoliko ima sredstava za naplatu). To ste već davno trebala napraviti, jer 4 godine je previše za čekati, mogla ste se obratiti i nadležnom CSS-u, pa ako ne bi bilo sredstava za naplatu, dijete bi ostvarivalo pravo na privremeno uzdržavanje. Jedino što nisam najbolje shvatio, da li ispada da je vaše dijete podjednako kod vas i oca?
 10. Bozicnica

  Realno, za novčano potraživanje, radnik može direkt na sud, ali jasno da se sugerira da se prethodno obrati poslodavcu sa zahtjevom za isplatom božićnice u roku najkasnije sa dospjećem iduće plaće. Ako to ne upali, sud je uvijek zadnja opcija. Glede mobbinga, tu će si radnik morati sam procijeniti što mu je bitnije - posao ili zdravlje. Mehanizmi zaštite postoje, ali stvarnost je "malo" drugačija.
 11. Pravo na naknadu sa burze

  Po mom mišljenju, ukoliko su ovi ugovori na određeno zapravo produžavani svaka 2 mjeseca na nova 2 mjeseca i ukoliko imate 9 mjeseci rada u zadnjih 24 mjeseca, ne vidim zapreke za ostvarivanje prava na NN.
 12. Povreda djetetovih prava

  Ne znam koliko bi to bili relevantni dokazi, ali ne vidim razloga da se, ukoliko su doista važni, ne bi mogli naknadno pribaviti.
 13. Histerični pas

  Mislim da biste više štete napravili sa audio prijenosom sjednica Hrvatskog sabora. Šalu na stranu, nemojte to raditi, jer ćete si nakopati problema.
 14. Povreda djetetovih prava

  Koji dio spisa je na ŽS? Mislite vezano uz ovu žalbu?
 15. Ovrha-kazneni postupak

  Žalba se podnosi sudu koji je donio odluku na koju se žalite (u vašem slučaju općinskom sudu), a o njoj odlučuje viši sud (u vašem slučaju županijski sud). O tome smo već pričali, a to je ionako irelevantno za vas.
 16. Ovrha-kazneni postupak

  Kao što sam napomenuo, vaš dolazak nije nužan, i odluka će se donijeti i bez vas. Ukoliko je sjednica vijeća održana, odluka će stići vrlo brzo.
 17. Slažem se, u pravilu to ide kod pretrage i jasno, bez najave.
 18. Ako navedenu činjenicu iznesete u kaznenoj prijavi, predmet će se oduzeti. Visina zapriječene kazne odnosno težina djela nema ulogu u provođenju dokazne radnje privremenog oduzimanja predmeta, a koju policija može poduzeti i samostalno.
 19. Kazneni i prekršajni postupak

  To je tako bilo ranije, ali ima već par godina da je izmijenjeno i sada postoji centralni sustav, koji prikazuje cijelu RH, tako da se tako nešto više ne može ponoviti (da se neki postupci ne bi prikazali). Naglasite im da je hitno, ali smatram kako se u ovom slučaju ima primijeniti Zakon o općem upravnom postupku, koji specificira rok od 15 dana.
 20. Povreda djetetovih prava

  Zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe (čl. 213. "starog" KZ-a). Slažem se, pogotovo ako su iskazi proturječni. Tu se nitko ne može uvrijediti, jer ste iznijeli činjenicu. Prethodni postupak je domena DORH-a, a on je stranka u postupku.
 21. Kazneni i prekršajni postupak

  Sve vam je pojašnjeno na linku. Ukoliko ste bili kod stručne suradnice suda, onda bi prije bila u pitanju svrhovitost, po meni.
 22. Povreda djetetovih prava

  U postupku žalbe, žalbeni sud šalje čitav spis sa žalbom na razgledanje višem DO-u, pa nakon toga zakazuje sjednicu vijeća na kojoj se odlučuje o samoj žalbi. ZKP doduše, propisuje rok od 8 dana za povrat spisa, no to se u praksi baš i ne poštuje uvijek.
 23. Kazneni i prekršajni postupak

  Drago mi je da je sve riješeno u vašu korist. Lp
 24. Razvod i podjela imovine

  Ukoliko nema mogućnosti ni volje da to riješite sporazumno, onda vam ne preostaje ništa drugo doli podnijeti tužbu radi utvrđivanja i diobe bračne stečevine, pa će sud odrediti što pripada kome. Moja sugestija vam je da se dogovorite, jer u protivnom, jedini tko će na kraju trljati ruke biti će vaši odvjetnici budući su takvi postupci skupi i dugotrajni.
 25. Kazneni i prekršajni postupak nakon nesreće

  U tom slučaju, ići će prekršajni postupak.
×