Jump to content

ila

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, izvid stete je napravljen odmah nakon nesrece (30.10.08.) i sad se ceka njihova procjena kako bi mogli popraviti auto. Samo se bojim da mi do tada ne odpadne branik i tko zna sto jos jer se tek treba vidjeti sto je otislo kada se skinu peta vrata i branik. Dali znate koja je procedura sa prijavom vozaca na prekrsajni sud ili je to tek zadnja opcija ako osiguranje odbije isplatu stete ? U svakom slucaju bi taj postupak pokrenula jer mi je nevjerovatno da ima takvih ljudi kojima izadete u susret po pitanju policije i sudskih troskova a ta ista osoba meni spusti slusalicu na moju zamolbu da ode do osiguranja i potpise sto treba kako bi mi mogli rijesiti naknadu stete. To bi bar bilo ljudski od njega a ne da se sad s osiguranjem mucim u nedogled , auto ne mogu popraviti i jos se pitam dali ce mi priznati stetu koja je po procjeni mehanicara cca 17 000 kn.
  2. Pozdrav svima, imam jedan problem vezano uz naplatu stete. Situacija je slijedeca : Prije kojih tri tjedna ujutro po kisnom vremenu udario me auto u zadnji dio moga auta dok sam stajala na sporednoj cesti cekajuci da se ukljucim na glavnu cestu. Gepek mi udubljen, brava je iskocila, vrata se ne mogu otvoriti a branik samo sto ne odpadne. Vozac je decko cca 23 godine koji nije bio u alkoholiziranom stanju vec je zbog skliskog kolnika proklizao i udario u moj auto. Vlasnik vozila, njegov otac je stigao na mjesto dogadaja te smo ispunili izvjesce o nezgodi a policiju nismo zvali kako decko jos nebi dobio policijsku kaznu i sudske troskove. Uglavnom s tim izvjescem i autom je muz (on je vlasnik auta) otisao u Croatia osiguranje na procjenu stete. Situacija se zakomplicirala jer sada iz osiguranja traze da otac decka dode kod njih sa svim dokumentima potpise neke papire jer je izmedu ostalog polica osiguranja na neku osobu iz Zadra od koje je on kupio auto. Otac sad iz valjda samo njemu poznatih razloga ne zeli doci u Croatia osiguranje jer veli da su svi podaci vec na izvjescu i da on vise nema nista s tim. Nama je sad nastao problem jer iz osiguranja vele da je steta dosta velika i da ako se tip ciji je auto ne misli pojaviti kod njih da onda sa originalnim izvjescem i dopisom trazim od njih isplatu stete. Nakon toga to izvjesce koje smo ispunili ide kod njih na komisiju i ako komisija utvrdi da izvjesce nije pravilno popunjeno da onda mogu odbiti isplatu stete. Ne znam tko tu koga ali meni je sve to cudno, imaju sve podatke, sliku dogadaja i potpis vozaca sto se dogodilo no oni to kao mogu odbiti ?? Moje pitanje je: Dali to osiguranje zavlaci ili se stvarno polica moze odbiti ako se tip ne javi u osiguranje i ako oni utvrde da nesto nije dobro ispunjeno ? Cula sam da mogu sad i naknadno prijaviti vozaca prekrsajnom sudu, sto cu sigurno i uciniti s obzirom da sam isla njemu na ruku time sto nismo zvali policiju a sad tip ne zeli potpisati papire u osiguranju. U slucaju da mi stvarno odbiju isplatu stete jel mogu vozaca privatno tuziti ili njegvog oca za sve troskove popravka auta i naknadu stete ? Ako mi mozete odgovoriti sto je sad nabolje uciniti i koje su mi sve pravne mogucnosti jer ih mislim sve iskoristit. Ovo je poruka da zovete policiju uvijek u bilo kojem slucaju jer cete ovako ni krivi ni duzni s zeljom da nekom drugom olaksate zivot zakomplicirati svoj. Pozdrav,
  3. ila

    razvod braka

    pozdrav, imam pitanje u vezi razvoda braka, u braku sam 10 godina i imam sina od 8, muz je prije kojih 3 godine upao u razno razne probleme (droga, alkohol, krađa...), posto se nije htio lijeciti te odbijao bilo kakvu pomoc s moje strane odlucila sam se razvesti. Tada smo uspijeli dogovoriti sporazumnni razvod i podjelu imovine te sve papire predali na czss. (czss je upoznat sa cinjenicom da je ovisnik o drogama) No kako to biva sa ovisnicima o drogama (na nista se ne mozete osloniti) on se u jednom trenutku pokupio iz zemlje te sad zivi u Portugalu. Prije toga smo prodali stan i podjelili novce po pola, ja sam digla stambeni krediti i sa svojom polovicom kupila stan od 40 m2 u kojem zivim sa sinom. Situacija je slijedeca, on naravno ne placa nista jer nema novaca, zivi i radi ilegalno u drugoj zemlji, ne zeli se vise vratiti u Hrvatsku te naravno niti rijesiti razvod. Moje je pitanje na koji nacin se razvesti od osobe koja nije tu te sto sa videnjima djeteta i skrbnistvom, dali se sve to moze rjesiti i bez druge strane ? takoder bi molila ako tko ima primjer tuzbe za razvod jer uz sve troskove materijalna situacija mi nije najbolja pa bi sama napisla tuzbu i poslala na czss. mail adresa za primjer tuzbe je noni03@net.hr, pardon na poduzem postu i zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija