Jump to content

nominativ

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molio bih ako se netko razumije u Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima da mi protumači članak 92/2. Kada se može primjeniti? Imamo zajedničku podrumsku prostoriju u kojoj su prije pola godine oštećena dva prozorska okna. Pokušao sam sa predstavnikom stanara inicirati popravak ali je zbog nezainteresiranosti cijeli postupak vođen na osobnoj razini. U prostorima imam i svojih stvari te sam naručio i obavio ugradnju novih prozora. Stara okna su bila (trulo) drvena. Mišljanja sam da sam bio dužan spriječiti povećanje štete kako na zajedničkom prostoru tako i na privatnim stvarima. U pričuvi je dovoljno sredstava a cijeli iznos ne prelazi 5.000 kn. Lijepi pozdrav.
  2. Prigovor je već odavno napisan. Odvjetnik ima punomoć o zastupanju uredno sklopljen sa HR tvrtkom čiju presliku mi je priložio pozivu za naplatom. Službenim dopisom MUP-u Slovenije vjerojatno je dobio podatke o vozilu. E sad dolazimo do tvog pitanja koje je i meni bilo upitno a postavio sam ga u prvom postu: dali je za prekršaj odgovoran vlasnik vozila ili vozač?!? Kada bude novih detalja o ovom događaju objevit ću ih kao i epilog cijelog slučaja. Možda kome bude od koristi
  3. Odvjetnik je poslao "poziv za plaćanje", nema nikakve pravne upute nego samo rok od osam dana za platiti a u protivnom slijedi prisilna naplata vlasnici vozila. Uz poziv za plaćanje priložena je kopija ovlaštenja o zastupanju Pula parking doo i slika vozila (koja je stvarno mogla biti slikana bilo gdje jer se ne vidi ništa oko auta da bi se moglo reći da je u nekoj ulici, slika kao iz kataloga). A da je stvar zanimljivija niti se mogu sjetiti tko je stvarno vozio.
  4. Pozdrav, ovdje sam novi a imam jedan zanimljiv slučaj iz života. Na forumu nisam našao ništa slično pa smatram da ne ponavljam temu. Opis dogadaja: Pula sredina desetog mjeseca 2010 (danas je skoro početak petog mjeseca 2013, znači još nije zastara), parkiran auto slovenskih tablica u zoni naplate. Auto je registriran na ženu koja tada nije bila u Puli. Žena je slovenska državljanka ja nisam. Stigne preporučeno pismo (na adresu žene u sloveniji) od slovenskog odvjetnika sa slikom vozila i pozivom da platim kaznu i troškove za nepropisno parkiranje ili slijedi prisilna naplata sa njenog tekućeg računa. Kazna nije nadena na autu premda se na slici vidi. Pitanje: tko je odgovoran u ovakvom slučaju, vozač ili vlasnik? Postoji li objektivna mogućnost prigovora i osporavanje traženog odvjetnikovog plaćanja? Hvala za trud!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija