Jump to content

budva

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je budva objavio

  1. Lijepo molim da mi netko objasni koja su ovlaštenja osobe koja provodi mjeru nadzora nad roditeljskom skrbi i da li postoji mjesto gdje je to objavljeno. Hvala
  2. poštovani, molim vas za savjet. već duže vrijeme, (3 godine) moj bivši suprug nije bio na tehničkom pregledu niti je registrirao svoje vozilo u kojem vozi naše maloljetno dijete. ja sam ga više puta zamolila da to ne čini više dok ne provjeri tehničku ispravnost ali on se oglušuje na moje zamolbe. zamolila sam czs da reagira na to ali do današnjeg dana nisam dobila nikakav suvisli odgovor. bivši suprug je auto kupio dok je bio u misiji kao diplomata, u susjednoj zemlji, te su na automobilu još uvijek iste tablice i diplomatska oznaka koju, policija kada vidi automatski zaobilazi. nitko ga ne zaustavlja niti ga išta pita. zabrinuta sam za sigurnost svog dijeteta. zahvaljujem na svakom savjetu koji mi date i na trudu. hvala.
  3. poštovani, obračam vam se u nadi da mi možda netko može pomoći. naime, radi se o tome da bih željela odputovati u posjet familiji koja živi u inozemstvu. za to mi je, kako zakon kaže, potrebna suglasnost potpisana kod javnog bilježnika od strane drugog roditelja. mi smo rastavljeni. presuda je pravomoćna i sve je uređeno presudom, odavno. no ipak ima problema, jer druga strana vrlo teško surađuje i komunicira te ne želi potpisati. da li postoji bilo koji drugi način, koji se može u takvim slučajevima koristiti. da li nas sud može zaštiti? mi ne bježimo niti odlazimo živjeti negdje drugdje. tu mi je sve što imam, posao i sve ostalo. nije moguće da prema našem pravnom sustavu, dijete i ja budemo do te mjere ograničeni u slobodi življenja da ne možemo do familije jer sam ja jednom u životu odlučila da se udam i razvedem od jednog čovjeka s kojim je nakon svega toga, unatoč zajedničkom djetetu teško i skoro nemoguće postići dogovor oko svakodnevnih stvari. molim za pomoć! hvala.
  4. Posve su mi jasne odredbe iz posta br 19. Ali što učiniti kada jedna strana ne želi surađivati i dati potpis na suglasnost za prelazak granice, a dijete sa drugim roditeljem želi otiči u posjet familiji. To su stariji ljudi i ne mogu na put koji je dug i naporan. Zemlja u koju bi smo išli traži potpis oba roditelja. Drugi roditelj mi taj potpis na suglasnost ne želi dati iako zna da idemo na određeni rok i idemo familiji. Da li postoji neki drugi pravni način koji može zaštiti dijete i mene da se oboje ne dovedemo u situaciju da ucjenom od strane jednog roditelja, koji ne želi surađivati i potpisati, nemamo mogućnost putovati i održavati obiteljske odnose. Kakve su druge mogućnosti i da li ih ima?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija