Jump to content

SWAROVSKI

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani Sevo, ukoliko ti nije problem molila bih te da i meni pošalješ skripte na mail: nikolina.muhvic.nm@gmail.com. Sve što imam je zastarjelo. Hvala unaprijed!
  2. Draga bugarka, Ja tek krećem s prikupljanjem literature pa bih te molila, ako nije problem, da mi na mail pošalješ skriptu. S obzirom da sam zbunjena u tom moru literature bila bih ti jako zahvalna kada bi mi poslala skriptu. Moj mail je: nikolina@delnice.hr
  3. Poštovani, imam pitanje koje je najsrodnije ovoj temi a radi se o vježbeničkom stažu. Situacija je slijedeća: imam sss upravnog smjera i na stručnom sam osposobljavanju u lokalnoj samoupravi već 9 mjeseci. Sada su raspisali natječaj (jer je djelatnik otišao) za vježbenika za upražnjeno radno mjesto na kojem se ja stručno osposobljavam i naravno predala sam dokumentaciju jer ispunjavam sve uvjete (stručna sprema, smjer, radni staž koji je kraći od godinu dana - tako je propisano Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj samoupravi). Na natječaj su pristigle dvije molbe (moja je među njima). Zanima me, ukoliko budem odabrana, da li mi se staž od 9 mjeseci računa u taj vježbenički, odnosno da li ću prema tome biti vježbenik samo 3 mjeseca ili vježbenički staž teče iz početka? Jako mi je važno da mi netko odgovori jer u zakonima odredbu koja to propisuje ne nalazim. Zahvaljujem vam se unaprijed - nadam se da sam napisala dovoljno informacija za kvalitetan odgovor.
  4. Poštovani, molim Vas za što hitniji odgovor. Moja mama ima zemljište (na kojem uz nju ima još nekoliko suvlasnika), to zemljište je u šumi, obraslo svime i svačime, a između ostalog i stablima koja su podobna za ogrijev. Nekoliko suvlasnika je došlo na ideju da ta stabla posjeku i koriste za ogrijev a da pri tome nisu obavijestili ostale suvlasnike (pa tako ni moju mamu). Kako u selima biva, jedan susjed u blizini šume sve je vidio i javio nam. Upozorili smo ih i zamolili da ukoliko i dalje budu htijeli sjeći da se obavezno obrate i ostalima pa će se ogrijevna drva podijeliti. Međutim evo danas opet ista priča, nikoga obavijestili a radi se na veliko. Što nam je činiti? Postoji li ikoji drugi instrument a da to nije privatna tužba? (naravno samo zbog novaca)! Hvala puno!
  5. Trebam pomoć, može li mi neko objasniti što znači uvjetno cijepanje katastarske čestice? Znam što znači cijepanje ali za uvjetno cijepanje nisam čula. Hvala!
  6. Poštovani, danas, uslijed olujnog nevremena u Rijeci, na moj Saxić koji je bio parkiran na parkiralištu koje se nalazi uz neka skladišta, pala je salonit-ploča sa krova tog skladišta i poprilično mi oštetila auto. Pošto moj Saxo nije nov(ima cca 10-ak godina ali lijepo održavan, novo ofarban....) nemam kasko osiguranje jer mi se to nije činilo isplativim. Što da radim? Auto je razbijen naprijed, po krovu najviše, sa stražnje strane također, ma nema gdje nema oštećenja, samo stakla nije zahvatilo, barem nešto...Uglavnom, cijelog bi trebala ofarbati što poprilično dosta košta pa me zanima da li je za takve štete moguće tražiti odštetu i od koga? Unaprijed se zahvaljujem!
  7. Ha ha ha, i ja sam se počela smijati kada me to pitala, ali eto...."malo" je nespretna pa ju je to dodatno naljutilo. Mogla bi među viceve!!
  8. Poštovani, nisam znala gdje svrstati svoje pitanje pa eto da pokušam ovdje. Malo je bezveze ali obečala sam sestri da ću pitati. Danas je pala na INI kada je natočila benzin i vraćala se u auto, bilo je sklisko jer je pljuštala kiša. Uganula je gležanj ali ništa slomila. Nije otišla na hitnu jer je žurila u Opatiju na ispit, pa stoga nema nikakvu dokumentaciju o tome. Pitanje je da li može tražiti odštetu od INE? Puno hvala!
  9. Petpetica, puno hvala na pomoći, proučiti ću Pravilnik i Prekršajni zakon te naravno biti opreznija kako bi više ovakvi savjeti ne bi trebali. Lijepi pozdrav!
  10. Hvala na odgovoru i savjetima, dakako od tog trenutka koristim slušalice za mobitel ali nastojati ću nabaviti i bluetooth. Krivo ste me shvatili u jednom dijelu, nikada ne bih izjavila nešto poput: "od danas imam pravo na upozorenje", već sam samo htijela biti informirana koliko dugo to upozorenje ostaje zabilježeno. Zanima me što znači to da protekom godine dana gubi pravnu snagu?
  11. Kako ne bih otvarala novu temu jer imam pitanje vezano uz upozorenje za pričanje na mobitel u vožnji, postaviti ću ga ovdje. I ja sam prošle godine u 8.mj. dobila to upozorenje. Ako sam dobro shvatila na upozorenju piše da ta mjera vrijedi godinu dana. Zanima me da li se nakon godine dana ona automatski briše iz evidencije ili treba podnjeti neki zatjev za brisanje? To bi mi puno značilo jer ako se dogodi da me ponovo zaustave mogu reći da nikada nisam bila upozorena ni kažnjavana i to ponovo iskoristiti.....(od tada koristim slušalice u vožnji ali nikad se ne zna).
  12. Hvala puno, a vezano uz porez zanima me još samo da li ja kao obdarenik porez prijavljujem u Poreznoj upravi Katastarske općine gdje se čestice nalaze ili postoji nešto drugo?
  13. Ne znam kako bih vam se zahvalila, riješili ste me muka, o tome razmišljam već danima, nisam znala odakle krenuti. Puno puno hvala, sada mogu na spavanje. Lijepi pozdrav!:smijeh3:
  14. Poštovani, molim vas da mi pomognete oko ugovora o darovanju. Stric mi želi darovati neko zemljište (obična livada) i ja sam u NN kupila Ugovor o darovanju, međutim, na njemu imam predviđeno mjesto za upisati najviše dvije čestice, a ja ih imam 15-ak.Vezano uz to imam par konkretnih pitanja:1.Kako sve te čestice ubaciti u taj već kupljeni ugovor? Da li je moguće da ga pretipkam na komp i samo ostavim više mjesta da mi stanu sve čestice?2. Kome mi taj ugovor nosimo? Samo javnom bilježniku ili i na Poreznu upravu? 3. Kakva je dalje procedura odnosno kako teče cijeli taj postupak? Puno puno vam hvala jer sam totalno izgubljena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija