Jump to content

kukica

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. imam situaciju da je moguća ovrha nad nekretninom zbog duga.planiram darovnim ugovorom darovati nekretninu maloljetnoj djeci(dvoje).zanima me da li banka može vršiti ovrhu nad darovanoj nekretnini i da li me mogu kazneno goniti zbog darovanja nekretnine vlastitoj djeci.nemojte misliti da izbjegavam dugove nego samo želim zaštiti svoju imovinu.molim vas da mi odgovorite.
  2. ja bih ti preporučila da kontaktiraš u american i objasni im sve pa će ti oni reći kaj dalje.
  3. moja frendica je nedavno unovčila čekove u jednoj mjenjačnici i svaki mjesec za njih je otplaćivala 80 kuna po čeku,osim ako ih nije mogla isplatiti.međutim došla je u situaciju da ne može uopće više ni plaćati produljenje čekova a kamoli da ih isplati.za te čekove nije nikad dobila nikakvu potvrdu od te mjenjačnice i danas je dobila poštom opomenu pred tužbom.citiram: "nedugo ste u mjenjačnici "::::::"kupili valutu te platili čekom(čekovima) koji nije naplativ odnosno nema pokrića.Stoga vas pozivamo da dana toga i toga podmirite dužni iznos.U protivnom ćemo protiv vas biti prisiljeni pokrenuti sudski postupak kako građanski tako i kazneni koji će vam u konačnici izazvati puno veće troškove." kaj oni to mogu kao mjenjačnica.nikakvu potvrdu nikad nije dobila.ja mislim da mjenjačnice ne bi smjele ni unovčavati čekove. i kako mogu napisati da je kupila valutu.i da je treba izdati nekakav račun ili potvrdu.ili je to samo zaplašivanje jer ne mogu naplatiti čekove.jel ima netko iskustva s tim?
  4. molim vas savjet.da li je poslodavac dužan ili nije dati zaposleniku bon-1 i bon-2 u svrhu kredita.dižem kredit i navodno u firmi u kojoj radim ne daju bon-1 i bon-2.
  5. trebam pravni savjet u vezi radnog vremena.naime vraćam se sa porodiljnog na posao u trgovački centar koji će u 12 -om mjesecu ove godine raditi 6 dana od 9-24h.mene zanima da li me kao majku djeteta starog godinu dana ,štiti zakon o radu da ne moram raditi do 24h?znam da zakon o radu štiti žene s malom djecom koje rade u industriji,jer nigdje nisam pronašla neki stavak o tome.naravno ja ne bi radila prekovremeno već puno radno vrijeme.znam da se noćni rad smatra od 22 h pa nadalje.unaprijed zahvaljujem!
  6. hvala na odgovoru.to sam si i mislila,samo su me počeli laganini zavlačiti kaJ se tiče godišnjeg pa sam samo htjela čuti dodatno.
  7. završava mi porodiljni i zanima me da li mogu koristiti godišnji odmah nakon porodiljnog?
  8. znači da nas poslodavci redovito muljaju.
  9. e sad mene zanima da li je istina da ti poslodavac ne mora plaćati minuli rad tj.da ti plaća neku minimalnu svotu.moj suprug je imao isti problem.za 12 godina staža uplaćivali su mu 86 kuna a koeficijent mu je bio prepolovljen sa 5% na 2,5%.on je to riješio u upravi firme makar su se počeli izvlačiti.moj slučaj je da meni na platnoj listi nema koeficijenta za minuli rad i uplaćuje mi se nekih 60 kuna za minuli rad,a imam 10 godina staža.netko mi je rekao da postoji rupa u zakonu i da poslodavac ne mora plaćati puni staž?molim vas odgovor.unaprijed zahvaljujem!
  10. zanima me da li mi je potrebna kakva dozvola za gradnju pušnice(prostorija za sušenje mesa) cca 1m2?
  11. Zanima me da li se u ugovor o dož. uzdržavanju mora navesti koje se sve nekretnine nasljeđuju ili se tim ugovorom sve nasljeđuje bez obzira na navedeno u ugovoru?
  12. Ne razumijem čemu forum ako ne odgovarate na postavljena pitanja!!!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija